Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Lekker lezen in oktober: de aanraders en missers

In deze serie neem ik je mee naar de boeken die ik afgelopen maand heb gelezen. Ik vertel je welke aanraders en missers ertussen zaten, met een beschrijving van het verhaal zodat je zelf kunt uitmaken of je deze nog graag wil lezen. Heb je zelf een leuke toevoeging? Laat die dan zeker achter in de reacties!

Lekker lezen: de aanraders en missers van afgelopen maand

De orchideeëntuin (Lucinda Riley)

Als Julia tijdens een renovatie een oud dagboek ontdekt op het landgoed Wharton Park, gaat ze op onderzoek naar de geschiedenis hierachter. Er lijkt een verband te zijn tussen de familie Crawford, die dit landgoed jarenlang in bezit had, en haar opa en oma, die er lange tijd werkten. Gaandeweg ontrafelt ze geheimen die niet alleen het verleden, maar ook het heden in een nieuw perspectief zetten.

Nu had ik al vaker gehoord dat de eerdere boeken van Lucinda Riley echt aanraders zijn, maar ik was er eigenlijk nog niet eerder aan begonnen. Inmiddels begrijp ik het enthousiasme. De Orchideeëntuin is mijn eerste, en eigenlijk een afspiegeling van hoe de Zeven Zussen in elkaar zitten: je maakt kennis met een familie, er huist een mysterie en aan de hand van het verleden moeten ze ontdekken hoe dit in elkaar zit. De kracht van Riley ligt echt in het verbinden van heden en verleden. Ze roemt sterke vrouwen die in oorlogen opstonden en hun lot droegen, zonder af te doen aan mannen en hun kracht. Dit boek is voor liefhebbers van de Zeven Zussen dus ook echt een tip. Ik moest even inkomen maar kon hem al snel niet meer wegleggen.

Gratis te downloaden via KOBO

De kleine theetuin in de zon 2 (Anne West)

Het succes van De Theetuin is ongekend. Nadat Fleur Rosa uitkocht, maakte ze er een knusse plek van die graag bezocht wordt door bezoekers en vakantiegangers op het eiland. Het wordt zelfs zo druk dat ze hulp nodig heeft. Ze besluit Laura, een ex-klasgenoot te mailen. Die komt met fikse tegenzin naar Texel omdat ze geen andere keus heeft en neemt haar broer Alistair mee, die herstelt van een ernstige ziekte. Intussen moet Kyra het atelier van haar en Rosa alleen besturen. Dat brengt beslissingen mee waar ze helemaal niet aan toe is.

In het vervolg op De kleine theetuin keren we terug naar Texel. Net als deel 1 is het verhaal vlot geschreven. Ik vind het leuk dat je nu meer het perspectief van anderen volgt. Fleur is meer op de achtergrond, zodat je Kyra beter kunt leren kennen. Ook komen er nieuwe karakters aan bod. Hoewel De kleine theetuin wellicht wat voorspelbaar is, blijven dit soort boeken fijn om tussendoor te lezen. Bovendien, omdat het onderdeel is van een serie leer je de hoofdpersonen steeds een beetje beter kennen en dat vind ik zelf altijd wel fijn.

Gratis te downloaden via KOBO

Het bloemeneiland (Tabea Bach)

Sylvia lijkt het perfecte jetset leven te leiden, maar ze is moe. Dan krijgt ze onverwachts vrij, omdat een klant afzegt. Intussen erft ze een bijzonder eiland van haar oudtante en besluit ze daar naartoe te gaan. Wat volgt is liefde op het eerste gezicht: ze houdt van de omgeving en komt helemaal tot rust. Haar man heeft echter andere plannen.

Voor het eerst dat ik een boek lees dat uit het Duits vertaald is. Verrassend! Het is weer eens iets anders wanneer je iets leest dat geschreven is op het Europese vasteland in plaats van ergens in het Verenigd Koninkrijk. Deze roman is wel iets anders dan de meeste chicklits. Al bevat het alle ingrediënten, dit werd bloemrijker geschreven. Ik hou daar wel van. Je ziet de reis voor je die hoofdpersoon Sylvia maakt en leeft mee met haar verwikkelingen. Een aanrader: het boek heeft hier en daar een paar verrassingen in petto (al moet je niet de synopsis lezen op de achterkant van het boek of op je e-reader).

Gratis te downloaden via KOBO

Flessenpost – Beachclub Esperanza 1 (Chantal Claassen)

In deze debuutroman van Chantal Claassen ontmoeten we Chloë. Ze heeft het zwaar: haar oma is al op leeftijd en ziek, waardoor het gemis van haar ouders en broertje nog heftiger voelt. Daarnaast loopt haar relatie stuk en weet ze even niet zo goed meer wat ze moet doen. Maar dan rijdt ze in een opwelling naar Hoek van Holland, waar een fles wijn het begin blijkt van nieuwe kansen.

Verrassend leuk! Ik vind de invalshoek origineel gekozen. Als lezer heb je geen idee hoe het is om de overlevende van een ramp te zijn, maar we kunnen ons allemaal wel indenken hoe verdrietig het is als je oma dan vervolgens zo ziek is dat je haar misschien kwijtraakt. Ik heb het boek met plezier gelezen en ben benieuwd naar het vervolg!

Gratis te downloaden via KOBO

Jagen, verzamelen, opvoeden (Michaeleen Doucleff)

Misschien heb je al mijn eerdere recensie van Jagen, verzamelen, opvoeden gelezen, maar ik ben in elk geval enorm enthousiast over dit boek. Het zet je kijk op opvoeden en alles wat je hierover weet in een compleet nieuw (baanbrekend, in mijn ogen) perspectief. En wellicht nog belangrijker: het werkt. Het leest weg als een trein, is heel openhartig en verfrissend. Bovendien leer je opvoedlessen van volkeren die er duizenden, soms tienduizenden, jaren over deden om hun technieken te perfectioneren. Hoewel het even kost voor je de technieken goed onder de knie hebt, is het de moeite meer dan waard. Om die reden heb ik het boek niet alleen gelezen via KOBO maar ook nog besteld als paperback.

Gratis te downloaden via KOBO

In de serie Lekker lezen:

2022

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

©PIC Snipe, lezen – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids