Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Lekker lezen in juli: de aanraders en missers

In deze serie neem ik je mee naar de boeken die ik afgelopen maand heb gelezen. Ik vertel je welke aanraders en missers ertussen zaten, met een beschrijving van het verhaal zodat je zelf kunt uitmaken of je deze nog graag wil lezen. Heb je zelf een leuke toevoeging? Laat die dan zeker achter in de reacties!

De boeken van juli 2022

Eens in je leven (Marijke Vos)

What happens in Vegas… Nou, je raadt het misschien al: in dit geval blijft dat niet in Vegas. Helaas, voor hoofdpersoon Holly. Ze staat op het punt om te gaan trouwen met haar perfecte verloofde John wanneer haar verleden roet in het eten gooit. Lukt het haar om alles op tijd te herstellen en zorgeloos het huwelijksbootje in te stappen?

Ik vond de invalshoek van het boek erg origineel. Het levert een heerlijk boek op dat je meeneemt op een bijzonder avontuur. Verder kan ik er niet te veel over zeggen, dat mag je allemaal zelf gaan ontdekken!

Bestel Eens in je leven nu via Bol.com

Nooit meer hetzelfde (Susan Muskee)

Claudette is de succesvolste relatietherapeut van Nederland. Na het schrijven van een bestseller en aanverwante cursussen lijkt het geluk haar toe te lachen. Maar dan, ergens op een doodnormale avond, laat haar jeugdliefde Lammert plompverloren vallen aan het avondeten dat hij wil scheiden. Een ramp, zeker omdat ze kinderen hebben en Claudette dit helemaal niet zag aankomen. Er is maar één oplossing: haar eigen adviezen opvolgen.

‘Nooit meer hetzelfde’ neemt je mee op de liefdesreis die hoofdpersoon Claudette maakt. Je leeft mee, voelt haar pijn en onzekerheid en herkent wellicht zelfs bepaalde hindernissen waar je tegenaan loopt als je langdurig samen bent. Het boek zit fantastisch in elkaar, is grappig en je leest hem in één ruk uit! Aanrader voor in je koffer.

Bestel Nooit meer hetzelfde nu via Bol.com

Liefde op het tweede gezicht (Sally Thorne)

Ruthie doet qua stijl niet onder voor de senioren die op ‘haar’ complex wonen, die ze met liefde verzorgt. Haar directe collega Melanie wil hier maar wat graag verandering in brengen met een make-over, maar is dat wel iets voor haar? Tel daar de bloedknappe zoon van de nieuwe eigenaar bij op en je hebt alle ingrediënten voor een heerlijk romantisch boek.

Sally Thorne schreef ook Ik niet op jou – een boek dat in 2021 verfilmd werd (The Hating Game). Met Liefde op het tweede gezicht verwachtte ik iets soortgelijks, maar het boek is echt anders geschreven. Het duurde voor mij iets langer voor ik in het verhaal werd meegenomen. Toch is het echt de moeite waard. Je gaat houden van de bewoners, van de hoofdpersonen en baalt als het boek uit is!

Gratis te downloaden via KOBO.

Je moest eens weten (Gillian King)

Billy’s vriendinnen gaan trouwen en krijgen kinderen, maar zijzelf zit nog niet in die fase en eerlijk gezegd heeft ze geen idee of ze daar ooit gaat komen. Tot ze per toeval met haar baas in bed belandt. Deze ondoorgrondelijke Matthew blijkt een behoorlijk verhaal met zich mee te torsen, waar ze beetje bij beetje achter komt.

Het meest serieuze boek in dit rijtje. Persoonlijk vond ik het op sommige momenten best pittig om te lezen vanwege Nova. Tegelijkertijd maakte dat element het boek net iets specialer. Gillian King heeft een iets minder luchtig schrijfstijl dan de rest, maar dat past ook bij het type boeken dat ze schrijft. Ook dit is echt een aanrader, als je hem nog niet gelezen hebt natuurlijk.

Gratis te downloaden via KOBO.

Zeg maar Agaath (Margôt Ros, Jeroen Kleijne)

Als haar man overlijdt, is het tijd voor Agaath om haar villa in Amsterdam-Zuid leeg te halen. Nadat ze een advertentie plaatst in de supermarkt komt de achttienjarige Karim haar helpen. Er ontstaat een onwaarschijnlijke vriendschap tussen de twee die hun leeftijdsverschil ver overstijgt. Gaandeweg ontdekt Karim echter een stapel liefdesbrieven. Lukt het hem te ontdekken wie deze mysterieuze man is?

Ontroerend, verrassend en een boek dat je zeker gelezen moet hebben dit jaar. Kleine waarschuwing: als je het boek eenmaal oppakt, leg je hem niet zomaar neer!

Bestel Zeg maar Agaath nu via Bol.com

In de serie Lekker lezen:

2022

Welk boek mag er volgens jou niet ontbreken aan de lijst voor augustus?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

©PIC Snipe, lezen – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids