Press "Enter" to skip to content

Lekker lezen in augustus: de aanraders en missers

In deze serie neem ik je mee naar de boeken die ik afgelopen maand heb gelezen. Ik vertel je welke aanraders en missers ertussen zaten, met een beschrijving van het verhaal zodat je zelf kunt uitmaken of je deze nog graag wil lezen. Heb je zelf een leuke toevoeging? Laat die dan zeker achter in de reacties!

Lekker lezen: de aanraders en missers van afgelopen maand

Zoek het uit Chloe Brown (Talia Hibbert)

“Laat je me vannacht in je mooie kutje glijden, Chlo?” Deze zin illustreert perfect hoe expliciet dit boek is geschreven. Dat is best wennen. Eigenlijk omschrijf je dit boek het best als een soft-pornografische roman over het leven met fibromyalgie en de uitdagingen die daarbij komen kijken, zowel op fysiek als emotioneel vlak. Talia Hibbert schrijft leuk, het is verfrissend om eindelijk eens een boek te lezen met een getinte vrouw in de hoofdrol en ondanks de vertaling is de Britse humor zeker niet overal verloren gegaan. Tegelijkertijd hadden de uitgebreide seksscènes van mij best een tandje minder gemogen.

Puur zakelijk (Marloes Berghege)

Als groot fan van de koffietrilogie waren mijn verwachtingen hooggespannen. Helaas viel haar nieuwe boek toch een beetje tegen. Niet eens vanwege de verhaallijn trouwens, want die is op zich echt wel leuk. Maar Puur zakelijk is geschreven in de derde persoon enkelvoud tegenwoordige tijd. Dat leest net alsof je een liveverslag krijgt. Ik kan er simpelweg niet aan wennen en heb het boek eigenlijk alleen maar uitgelezen omdat ik wilde weten hoe het afliep.

Nooit meer (Colleen Hoover)

Heftig, ik kan niet anders zeggen. Dit is één van de indrukwekkendste boeken binnen dit genre dat ik ooit heb gelezen volgens mij. Zonder al te veel te willen verklappen: de schrijfster heeft een diepgaander verhaal neergezet dan je vooraf misschien verwacht. Je kan het boek niet wegleggen, leeft intens mee met de hoofpersoon en snapt haar – wat je voor het lezen wellicht niet zou hebben gedaan. Absoluut een aanrader!

Een vlucht naar jou (Madelein Kerseboom)

Het debuut van Madelein is zeker de moeite waard. Perfect boek voor op het strand! Je waant je in tropische sferen, voelt de broeierige sfeer waardoor Esmee voor zichzelf kiest en ervaart de paniek wanneer alles in duigen lijkt te vallen. Het boek liet me wegdromen naar een andere wereld, lachen, huilen en maakt me heel benieuwd naar het volgende deel!

De serie Campinggeluk (Marjoleine Tel)

Vol goede moed begon ik in deel 1 van deze serie: Een onverwachte zomer. Met alle respect, maar wat een onverwacht slecht boek is dit. Het stel kleingeestige campinggasten waar dit boek om draait, spreekt me totaal niet aan. Soms krijg je gaandeweg sympathie voor de hoofdpersonen van een boek, maar dat bleef in dit geval uit. Tel daar een paar ongemakkelijke en passieloze seksscènes bij op (“Hmm, lekker zacht ben je met je bossie hout en je zachte kont”), kortzichtige vooroordelen, veel geroddel en een gebrek aan spanning, dan weet je dat je deze boeken lekker kunt laten voor wat het is.

Misschien ooit (Colleen Hoover)

Wat ik een heel mooi element vind, is dat een deel van de hoofdpersonen doof zijn. Dat geeft een andere dynamiek aan het verhaal. Zo sturen Sydney en Ridge elkaar voornamelijk berichtjes in het begin om te kunnen communiceren. Het bemoeilijkt hun gesprekken daardoor ook weleens. Verrassend! Verder bevat het boek alle ingrediënten die je kunt verwachten in een feelgood, leest het lekker weg en wil je hem eigenlijk pas echt wegleggen als hij uit is.

In de serie Lekker lezen:

2022

Welk boek mag er volgens jou niet ontbreken aan de lijst voor september?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© De Mamagids