Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Lekker lezen in augustus: de aanraders en missers

In deze serie neem ik je mee naar de boeken die ik afgelopen maand heb gelezen. Ik vertel je welke aanraders en missers ertussen zaten, met een beschrijving van het verhaal zodat je zelf kunt uitmaken of je deze nog graag wil lezen. Heb je zelf een leuke toevoeging? Laat die dan zeker achter in de reacties!

Lekker lezen: de aanraders en missers van afgelopen maand

Zoek het uit Chloe Brown (Talia Hibbert)

Chloe Brown is net even anders dan de meeste chicklithoofdpersonages: chronisch ziek, computernerd en bijna dood. Doordat ze haar leven bijna verloor, wil ze graag een soort bucketlist afwerken: dronken worden, motor rijden en betekenisloze seks hebben. Ze heeft een hekel aan haar huisbaas Redford Morgan, die op zijn beurt maar niet snapt wat hij toch verkeerd gedaan lijkt te hebben bij Chloe. Gaandeweg komen ze er echter achter dat ze meer overeenkomsten hebben dan ze dachten.

“Laat je me vannacht in je mooie kutje glijden, Chlo?” Deze zin illustreert perfect hoe expliciet dit boek is geschreven. Dat is best wennen. Eigenlijk omschrijf je dit boek het best als een soft-pornografische roman over het leven met fibromyalgie en de uitdagingen die daarbij komen kijken, zowel op fysiek als emotioneel vlak. Talia Hibbert schrijft leuk, het is verfrissend om eindelijk eens een boek te lezen met een getinte vrouw in de hoofdrol en ondanks de vertaling is de Britse humor zeker niet overal verloren gegaan. Tegelijkertijd hadden de uitgebreide seksscènes van mij best een tandje minder gemogen.

Gratis te downloaden via KOBO.

Puur zakelijk (Marloes Berghege)

Bo wil graag doorbreken als (junior) agent in de kunstwereld. Tot nu toe bestaat haar werk echter uit saaie kantoorklusjes: koffiehalen en kopiëren. Ze wil meer! En dan klopt haar favoriete kunstenares aan bij hun bedrijf, Lucy Rood. Bo doet iets dat eigenlijk helemaal niet bij haar past en stelt een ruil voor aan haar baas Tim. Zij helpt hem aan een date met haar directe collega Lize, zij krijgt Lucy Rood. Het loopt alleen iets anders dan ze voor ogen had.

Als groot fan van de koffietrilogie waren mijn verwachtingen hooggespannen. Helaas viel haar nieuwe boek toch een beetje tegen. Niet eens vanwege de verhaallijn trouwens, want die is op zich echt wel leuk. Maar Puur zakelijk is geschreven in de derde persoon enkelvoud tegenwoordige tijd. Dat leest net alsof je een liveverslag krijgt. Ik kan er simpelweg niet aan wennen en heb het boek eigenlijk alleen maar uitgelezen omdat ik wilde weten hoe het afliep.

Gratis te downloaden via KOBO.

Nooit meer (Colleen Hoover)

Nooit meer was dé Tiktokhit en niet zomaar. Het boek draait om Lily, die verliefd wordt op Ryle, een knappe neurochirurg. Hij is briljant, grappig en intrigerend tegelijk. De liefde doet haar denken aan haar eerste grote liefde: Atlas. Ze staat dan ook met haar mond vol tanden als die laatste ineens opduikt in haar leven. Haar heden lijkt bovendien een herhaling te worden van het verleden, dat ze zo graag achter zich had willen laten. Wat nu?

Heftig, ik kan niet anders zeggen. Dit is één van de indrukwekkendste boeken binnen dit genre dat ik ooit heb gelezen volgens mij. Zonder al te veel te willen verklappen: de schrijfster heeft een diepgaander verhaal neergezet dan je vooraf misschien verwacht. Je kan het boek niet wegleggen, leeft intens mee met de hoofpersoon en snapt haar – wat je voor het lezen wellicht niet zou hebben gedaan. Absoluut een aanrader!

Gratis te downloaden via KOBO.

Een vlucht naar jou (Madelein Kerseboom)

Duik mee in het leven van stewardess Esmee die op het oog een prima leven heeft. Thuis zit haar vriend, bestsellerauteur Melvin, waarmee ze al lange tijd een stabiele relatie heeft. Wanneer ze tijdens een vlucht naar Buenos Aires oog in oog komt te staan met de Argentijnse Javier, zet dat alles op zijn kop. Terwijl zij zich laat vervoeren door deze knappe man, stort het leven van Melvin in elkaar. Plots is de stabiliteit van vroeger iets waarover Esmee alleen nog maar kan dromen.

Het debuut van Madelein is zeker de moeite waard. Perfect boek voor op het strand! Je waant je in tropische sferen, voelt de broeierige sfeer waardoor Esmee voor zichzelf kiest en ervaart de paniek wanneer alles in duigen lijkt te vallen. Het boek liet me wegdromen naar een andere wereld, lachen, huilen en maakt me heel benieuwd naar het volgende deel!

Gratis te downloaden via KOBO.

De serie Campinggeluk (Marjoleine Tel)

De serie Campinggeluk draait om camping De Zandrand. In deel 1 gaat Linda noodgedwongen kamperen, nadat ze zich niet meer kan veroorloven door een scheiding. Ze botst echter met één van de vaste campinggasten, wordt verliefd op de eigenaar en begint een vriendschap met buurvrouw Wendy – die uiteindelijk meer met haar overeenkomt dan ze in eerste instantie denken.

Vol goede moed begon ik in deel 1 van deze serie: Een onverwachte zomer. Met alle respect, maar wat een onverwacht slecht boek is dit. Het stel kleingeestige campinggasten waar dit boek om draait, spreekt me totaal niet aan. Soms krijg je gaandeweg sympathie voor de hoofdpersonen van een boek, maar dat bleef in dit geval uit. Tel daar een paar ongemakkelijke en passieloze seksscènes bij op (“Hmm, lekker zacht ben je met je bossie hout en je zachte kont”), kortzichtige vooroordelen, veel geroddel en een gebrek aan spanning, dan weet je dat je deze boeken lekker kunt laten voor wat het is.

Gratis te downloaden via KOBO.

Misschien ooit (Colleen Hoover)

In Misschien ooit komt Sidney door omstandigheden terecht bij haar knappe overbuurman Ridge. De singer-songwriter kampt op dat moment met een writer’s block, maar gelukkig helpt Sidney hem aan teksten voor zijn band. Hun onderlinge connectie begint vriendschappelijk. Toch lijkt er al snel misschien meer in te zitten. Ligt dat nu aan Sidney? Het helpt natuurlijk allemaal niet mee dat ze een vriendschap opbouwt met Ridges vriendin.

Wat ik een heel mooi element vind, is dat een deel van de hoofdpersonen doof zijn. Dat geeft een andere dynamiek aan het verhaal. Zo sturen Sydney en Ridge elkaar voornamelijk berichtjes in het begin om te kunnen communiceren. Het bemoeilijkt hun gesprekken daardoor ook weleens. Verrassend! Verder bevat het boek alle ingrediënten die je kunt verwachten in een feelgood, leest het lekker weg en wil je hem eigenlijk pas echt wegleggen als hij uit is.

Gratis te downloaden via KOBO.

In de serie Lekker lezen:

2022

Welk boek mag er volgens jou niet ontbreken aan de lijst voor september?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©PIC Snipe, lezen – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

2 reacties

  1. Saar Saar 10/10/2022

    Ik vind de boeken van Colleen Hoover erg mooi. De ontdekking van dit jaar.

    • Redactie Redactie 10/10/2022

      Ja he? Ik heb er nu twee gelezen en vond ze allebei geweldig. Gelijk wat nieuwe gedownload op mijn e-reader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids