Lekker lezen: 5 toffe boeken op KOBO plus

Hoewel het in alle drukte soms nauwelijks lukt, probeer ik toch tijd vrij te maken voor het lezen. Met mijn KOBO plus abonnement (#nospon) is dat echt heel makkelijk. Veel toffe titels zijn vrij te downloaden en andere kosten een paar euro’s. De afgelopen tijd heb ik best weer veel gelezen. De 5 beste titels op een rijtje (en een aantal die ik ook las, maar niet heel spannend waren).

Deze 5 kobo boeken wil je lezen

Sophie Kinsella – De Partycrasher

Opnieuw stelt Sophie Kinsella niet teleur. Met De Partycrasher neemt ze je mee in weemoed, nostalgie en een gevoel dat we misschien allemaal tot op zekere hoogte wel kennen. Hoofdpersoon Effie neemt je mee in haar leven en beschrijft hoe ze opgroeide in een prachtig huis – waar we allemaal wel hadden willen wonen. Wanneer haar vader en zijn nieuwe vriendin het echter verkopen, valt alles in elkaar. Wat ik erg leuk vind, is dat je als lezer je zo goed kan voorstellen hoe machteloos Effie zich voelt. Combineer dat met een paar grappige, onvoorziene situaties en je hebt het perfecte boek om even mee weg te dromen.

Marian Keyes – Met een knipoog

Vanaf moment één heeft de schrijfster je te pakken. Ze schrijft vlot, grappig en herkenbaar en weet dat tempo lekker vast te houden.

Sally Thorne – Ik niet op jou

Wanneer Lucy Hutton en Joshua Templeman exact dezelfde buitenkans aangeboden krijgen, verandert hun – tot dan toe redelijk stille – competitie in een openlijke strijd. Dat levert een hilarische romantische komedie op waarbij ik meerdere keren hardop heb zitten lachen. Iets dat ik niet vaak doe tijdens het lezen. Echt een aanrader voor op het strand, in de trein richting je bestemming of om dertig minuten extra voor op de wc te blijven zitten als je de kans een keer krijgt.

Marijke Vos – Van Chanel naar flanel (en spin-off Het staat in de sterren)

Op de een of andere manier vind ik boeken die zich afspelen in Engelstalige gebieden (met grote voorkeur voor Cornwall, Ierland en onbeduidende eilandjes in de noordelijke Atlantische Oceaan) vaak toch leuker dan als het zich hier in Nederland afspeelt. Ik denk toch dat de combinatie van Engelse geschiedenis met de prachtige omgeving nu eenmaal meer mooie beelden in gedachten oplevert dan ons redelijk recht-toe-recht-aan-landje.

Maar goed daar ging het niet om. Het draait in dit geval om Van Chanel naar flanel, van Marijke Vos, waarin de hoofdpersonen grotendeels in Canada zitten. Leest heerlijk weg en ik voegde na het lezen dit, voor mij nog onbekende, land toe aan mijn lijstje. Bevat alle ingrediënten die een goede romcom nodig heeft. De spin-off is ook leuk, omdat je dan het verhaal leest door de ogen van zus Miranda en een inkijkje krijgt in haar leven: hoe ze is geworden wie ze is.

Eva de Wit – Winter op Kreta

Waar haar boek Weerzien in Italië (zie: hieronder) een gortdroog verhaal is, vond ik winter op Kreta wel een heerlijk boek. Modeontwerpster Barbara ontvlucht de publiciteit en ruilt het tijdelijk in voor een anoniem leven in een Kreteins dorpje. Het boek gaat over vertrouwen, verlies en boven alles, uiteraard, de liefde.

Tegenvallers

Jill Mansell – De zomer van je leven

Echt, ik heb Jill Mansell heel hoog zitten en koop haar boeken blind, maar dit exemplaar was toch één van haar mindere romans. De rode draad was oké en het liep af zoals je wil dat het afloopt, maar ik vond de verhaallijn best doorzichtig en de hoofdpersonen nogal preuts. Dat vond ik sowieso in de laatste boeken wel het geval, maar het lijkt steeds meer te worden – of misschien valt het me meer op. Linksom of rechtsom, zonder Olga zou dit een saai boek zijn geweest. Jammer!

Eva de Wit – Weerzien in Italië

Ieder zijn smaak, maar ik vond Weerzien in Italië nogal saai geschreven: in de derde persoon, tegenwoordige tijd. Het begon zo tegen te staan dat ik na twee bladzijden stopte, omdat ik gewoon niet verder kwam. Gemiste kans!

Saskia Oudshoorn – Foodtruck Fiësta serie

Niet heel slecht hoor, maar ook niet bepaald inspirerend. De drie delen van Foodtruck Fiësta draaien om een foodtruck waar je vers ijs kan kopen. Het leest een tikje saai weg, ik vond de denkbeelden over man-vrouwverhoudingen nogal ouderwets en het verloop is redelijk voorspelbaar allemaal.

Welke boeken heb jij de laatste tijd gelezen? Alle toevoegingen zijn natuurlijk welkom!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Andrii Kobryn, Vrouw – Shutterstock

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (39) is moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven