LEGO Friends Magische Kermisachtbaan | Review

In de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2021 won de LEGO Friends Magische Kermisachtbaan speelset in de categorie 8 & 9 jaar én de Gouden Publieksprijs. Wij testten dit bijzondere bouwpakket met onze dochters van 6 en 7 jaar oud. In deze review lees je waarom dit speelgoed heeft gewonnen in de verkiezing, hoe ze het hier vinden en hoeveel speelplezier je ervan hebt.

Over LEGO Friends Magische Kermisachtbaan

De LEGO Friends Magische Kermisachtbaan is een speelset met vier bijbehorende poppetjes. In de doos zitten 9 verschillende zakjes met LEGO, stickers en vier boekjes met uitleg. De set is onderdeel van een serie met diverse kermisonderdelen en alle sets zijn compatibel – zoals je van LEGO gewend bent. Je bouwt in deze set in elk geval:

  • Achtbaan met twee karretjes in de vorm van een konijn
  • Grote tent met twee torens ernaast waar de poppetjes iets te eten kunnen halen of zich kunnen ‘opmaken’
  • Diverse losse onderdelen waarmee je kind kan goochelen
Lego Friends Magische kermisachtbaan review speelgoed van het jaar 2021

Waarom heeft de Magische Kermisachtbaan van LEGO Friends gewonnen in de Speelgoed van het Jaar verkiezing?

Eigenlijk werd al snel duidelijk, tijdens het bouwen, waarom deze achtbaan tot de winnaars behoort. Ik had bewust vooraf geen juryrapport gelezen, omdat ik op dit vlak niet beïnvloed wilde worden en het met een open blik zou ontdekken. Dit is namelijk LEGO 2.0: tijdens het bouwen zet je namelijk niet alleen een geweldige achtbaan in elkaar, ook zitten er losse elementen bij waarmee je kunt goochelen. Hoe grappig is dat?

Zo zijn er een karretje waarin je een legoblokje kunt laten verdwijnen, het konijn dat in de hoge hoed naar beneden kan en een kast waarin één van de poppetjes onvindbaar lijkt. Voor kinderen natuurlijk helemaal fantastisch. Daarnaast zitten LEGO speelsets gewoon kwalitatief heel erg goed in elkaar. De bouwstenen zijn stevig, alles is duidelijk verpakt zodat je per boekje kunt werken en de kleuren zijn door de jaren heen natuurlijk echt heel mooi aangepast aan deze tijd. Ik vind het echt heel erg leuk om te zien hoe je met een paar simpele technische foefjes een heel ander soort LEGO bouwwerk in elkaar kan zetten dan vroeger.

Lego Friends Magische kermisachtbaan review

Is het ook geschikt voor jongere kinderen?

Ja en nee. Hier zijn ze zes en zeven jaar, dus het verschilt niet veel van de leeftijdsgroep waarvoor deze speelset bestemd is. Maar tegelijkertijd zag ik ook duidelijk hoe afhankelijk alles is van het karakter van je kind. Zo is onze zesjarige vrij secuur en leest, net als haar vader, eerst de gebruiksaanwijzing voor ze van start gaat. Die van zeven daarentegen kijkt naar het grote plaatje en bouwt hoe zij denkt dat het moet. Dat laatste leidde ertoe dat we in de cruciale fase een paar stukjes achtbaan kwijt waren en dat ze iets minder plezier had tijdens het bouwproces – alsof je een IKEA kastje in elkaar zet, zeg maar.

Uiteindelijk heb ik de set dus afgemaakt met onze dochter van zes. Met veel plezier: het was echt een relaxed moeder-dochtermomentje. En hoewel ze wat jonger is, begreep ze eigenlijk alle plaatjes goed. Dus als je kind ook dol is op bouwen met LEGO en de afbeeldingen goed snapt, dan is deze set echt prima geschikt.

Lego Friends Magische kermisachtbaan review

Hoelang duurt het speelplezier?

Verrassend lang. We hebben de Magische Kermisachtbaan op een tafeltje gezet in hun speelhoek. Daardoor lopen ze er regelmatig even naartoe om een rondje te rijden met de karretjes of om te spelen. Komt er visite, dan mogen ze natuurlijk meteen komen kijken naar de goocheltrucs en ook vriendinnen van school zijn gelijk enthousiast. Voorlopig laten we de speelset dus gewoon nog even staan. Het leuke is trouwens ook dat het meteen uitnodigde om verder te bouwen met LEGO. En aangezien we nog een hele manege hebben die van onze oudste was, aan wie het geduld ontbrak om alles toen in elkaar te zetten, geloof ik dat we meteen een nieuw project hebben.

Is de Magische Kermisachtbaan lastig om in elkaar te zetten?

Nee eigenlijk niet. Zolang je de plaatjes gewoon volgt en niet alle zakjes in één keer opentrekt, hou je gemakkelijk het overzicht. De extra blokken en accessoires die je meegeleverd krijgt, deden we direct in een apart bakje. De plaatjes in het instructieboekje zijn verder helder en ook goed te begrijpen door kinderen; bovendien staat overal bij welke blokjes je nodig hebt. Door die gelijk te pakken, kan het eigenlijk niet misgaan.

Ons eindoordeel

Allereerst mag duidelijk zijn waarom de LEGO Friends Magische Kermisachtbaan één van de winnaar is. Het is geen ‘simpele’ set, maar heeft allerlei verborgen extra’s. Daarbij leverde het ons twee middagen speelplezier op tijdens het bouwen en is het leuk voor zowel iets jongere kinderen als van de leeftijd waarvoor het eigenlijk bedoeld is. Tot slot spelen ze er ook nog steeds mee ná het in elkaar zetten. Wat mij betreft dus echt een aanrader voor komende feestdagen!

LEGO Friends Magische Kermisachtbaan 41685 review

Algemene informatie over de LEGO Friends Magische Kermisachtbaan

  • Lego Friends Magische Kermisachtbaan – 41685
  • Geschikt voor: kinderen vanaf 8 jaar
  • Incl. 4 minipoppetjes van LEGO Friends (Andrea, Stella, Camila, Claire)
  • Breedte en hoogte achtbaan: 52 centimeter breed en 13 hoog; kermistent ca. 27 centimeter hoog
  • Geen batterijen nodig
  • Prijs: € 89,99 (maar kan online wisselen tussen € 74,99 en 99,99)

Verder kun je de set nog aanvullen met andere onderdelen van deze magische kermisserie: kraampjes, magische acrobatiek, een reuzenrad en caravan. Je koopt de LEGO Friends Magische Kermisset bij o.a. Bol.com.

Zijn jouw kinderen net zo dol op LEGO Friends? En is de Magische Kermisachtbaan ook echt iets voor hen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (39) is moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven