Landgoed van Sinterklaas in Duinrell | Review

Ieder jaar kan je op bezoek bij Sint en zijn Pieten op het Landgoed van Sinterklaas in Duinrell. Een groot feest met het Huis van Sinterklaas, SiSaSinterklaasconcert en de Magische Pietenparade! Lees snel verder als je hier meer over wil weten: wat kan je verwachten, hoe omzeil je de grootste drukte en waar kan je verder nog rekening mee houden?

Het Landgoed van Sinterklaas in Duinrell

Wil je eens zien hoe de Pieten slapen? Waar ze les krijgen, pakjes inpakken of koken? En hoe het paard Amerigo erbij staat? Je vindt het allemaal op het Landgoed van Sinterklaas in Duinrell. Verder kan je naar een speciaal concert onder leiding van Sita en natuurlijk kijken langs de Magische Pietenparade, waarbij ze allemaal nog een keer voorbij komen.

Het Landgoed van Sinterklaas is geopend in het weekend van 21/22 november en 28/29 november 2020. Op de website van Duinrell vind je meer informatie.

Pretpark Duinrell en het Tikibad

Duinrell is niet alleen geopend voor gezinnen die naar het Landgoed van Sinterklaas komen, maar voor iedereen die naar het pretpark wil komen. Op zich heel slim natuurlijk: als je geen kinderen hebt, hoef je ook niet uren in de rij te staan bij de achtbanen. Met een ticket voor Duinrell en/of het Tikibad kan je dus niet alleen naar de Sinterklaas-gerelateerde evenementen, maar ook in de attracties die open zijn. Eigenlijk kan je dus overal in, behalve in de waterattracties. Moet je trouwens ook niet willen met die kou.

Review Het Landgoed van Sinterklaas: dit kan je verwachten

Het Huis van Sinterklaas

Uniek aan het Landgoed van Sinterklaas is de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het Huis van Sinterklaas. Hier vind je bijvoorbeeld de Pietenschool (waar je zelf kan plaatsnemen), de keuken, eetkamer, de werkkamer van Sinterklaas en de post, slaapkamer en pakjeskamer. Overal zie je Pieten staan die de tijd nemen om de kinderen uit te leggen wat ze allemaal doen. Geweldig natuurlijk: het draagt echt bij aan de magie rondom het feest. Onze dochters vonden het fantastisch, zeker toen twee Pieten de tijd namen een spelletje met hen te spelen. Rose mocht bovendien een pakje inpakken en ze mochten allebei hun naam achterlaten op een kaartje. Dan zal Sinterklaas een persoonlijke boodschap sturen via de mail. We zijn benieuwd!

SiSaSinterklaasconcert

Onder leiding van de Partypieten, Diva Piet en Sita kan je een halfuur lang zingen, springen, dansen en genieten tijdens het SiSaSinterklaasconcert. En uiteindelijk komt Sinterklaas zelf, als eregast, ook nog een paar liedjes zingen. Het was één groot feest. Rose stond vooraan te springen en dansen, May zat lekker dicht bij me. Leuk om te zien dat ze allebei genoten op hun eigen manier! Zeker een aanrader dus!

Magische Pietenparade

Om 13.30 uur start de Pietenparade: een optocht van auto’s en dansende pieten door het park heen. Je ziet de grappigste Pieten voorbij komen: van Piet Verstappen tot de PechPiet en in de afsluitende wagen staan Rick de Kikker, Sita en Sinterklaas. Dit is één van de hoogtepunten van de dag voor alle kinderen. En je kan gewoon ergens langs de route gaan staan, overal heb je prima zicht.

Tips voor wanneer je naar het Landgoed van Sinterklaas gaat

Zorg dat je op tijd in Duinrell bent

Wij vertrokken rond 9 uur naar Wassenaar (klein uur reistijd) en kwamen dus rond openingstijd aan. Het was op dat moment nog redelijk rustig, al reden de auto’s in rap tempo de parkeerplaats op. Omdat we lekker vroeg waren, konden we op ons gemak het park op lopen en ons eigen plan trekken. Rose en May, die het toch nog best een beetje spannend vonden om zoveel Pieten bij elkaar te zien, konden hierdoor nog wat acclimatiseren en rustig uit hun schulp kruipen. Het is prettig dat die ruimte er was. Ook was bijvoorbeeld het Huis van Sinterklaas nog kalm. De Pieten namen hierdoor alle tijd om naar ze te luisteren en met ze te spelen.

Plan je dag een beetje vooruit

Zeker met kleine kinderen: om 13.30 uur is de Magische Pietenparade – een aanrader om te bekijken. Het is dus niet handig wanneer je net op dat moment gaat eten of in het zwembad ligt. Bovendien is er nog het SiSaSinterklaasconcert. Allebei de moeite waard. Door e.e.a. een beetje te plannen, kan je optimaal genieten van je dag op het Landgoed. 

Start bij het Huis van Sinterklaas

Wij besloten meteen na binnenkomst door te lopen naar het Huis van Sinterklaas. Dat bleek een goede gok. Het was er op dat moment nog erg rustig en alle Pieten namen de tijd voor onze meiden. Die genoten op hun beurt van alles dat er te doen en zien was.

boek van sinterklaas landgoed sinterklaas duinrell

Let goed op de tijd waarop je wordt verwacht bij het SiSaSinterklaasconcert

Om te zorgen dat dit een beetje evenredig verdeeld is, zorgt Duinrell ervoor dat iedereen op zijn eigen moment kan gaan. Op je ticket staat het tijdstip waarop jouw SiSaSinterklaasconcert begint. Je moet ongeveer een kwartiertje van tevoren aanwezig zijn. 

Houd rekening met de kou

Hoewel een groot deel van de evenementen gelukkig overdekt plaatsvindt, is het buiten op het moment flink koud. We kwamen van de SiSaSinterklaasshow af en liepen door naar de Magische Pietenparade. Dat kwam gelukkig zo uit. Maar ik merkte wel na afloop dat ik het behoorlijk koud had. Dus mijn tip is: legging of maillot aan onder de broek, warme sokken en een warme winterjas mee. En voor de liefhebber: neem een thermosfles thee of koffie mee. 

entree landgoed sinterklaas duinrell

Veelgestelde vragen over het Landgoed van Duinrell

Welke attracties zijn open tijdens de Sinterklaasweekenden in Duinrell? 

In principe de meeste attracties, behalve die met water. Je kunt dus ook springen op de trampolines of spelen in de speeltuin. 

Waar laat je de kinderwagen tijdens het SiSaSinterklaasconcert en mag je buggy mee in het Huis van Sinterklaas? 

Bij alle evenementen in het park kun je de buggy of kinderwagen achterlaten voor de deur, in een aparte stelling. Heel fijn geregeld.

Waar kan je eten op het Landgoed van Sinterklaas

Zoals je gewend bent kun je in Duinrell eten bij onder andere pannenkoekenrestaurant De Caroussel en bij La Place. Ondanks dat het gebouw van La Place grotendeels dienstdoet als het Huis van Sinterklaas, is het restaurant gewoon geopend. Je kunt daar via het Huis komen, maar ook vanaf buiten.

Is het Tikibad open tijdens deze Sinterklaasweekenden?

Ja, als je zin hebt om te zwemmen is het een prima idee om eerst rond te lopen op het Landgoed van Sinterklaas en vervolgens weer wat op te warmen in het Tikibad.

Vanaf hoe laat kan je het park in?

Je hebt, zoals gebruikelijk, toegang tot Duinrell en het Landgoed van Sinterklaas vanaf 10.00 uur.

huis van sinterklaas woonkamer landgoed sinterklaas duinrell

Ons eindoordeel over het Landgoed van Sinterklaas

We hebben enorm genoten. De magie van het feest komt tot leven in het Huis van Sinterklaas, de kinderen vonden het heerlijk om lekker te kunnen dansen tijdens het concert en de Magische Pietenparade maakte het af. Complimenten trouwens voor de Pieten die zo geduldig en vrolijk reageerden, de hele dag door. Maar ook voor Sinterklaas en Sita die toch een hele dag bezig zijn met concerten en nog steeds stonden te stralen. Wat een feest!

Als je het mij vraagt is zo’n dagje Duinrell dus echt de moeite waard, al is het maar om de verwondering op die gezichtjes te zien en de blijdschap wanneer ze zoveel Pieten van dichtbij zien.

Heb je nog vragen over het Landgoed van Sinterklaas en Duinrell? Laat het dan zeker weten in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

We bezochten Duinrell en het Landgoed van Sinterklaas op uitnodiging

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven