Press "Enter" to skip to content

Kruidnootjes cheesecake met karamelswirl

Lekker voor Pakjesavond

Op Pakjesavond eet je al snel allerlei lekkere hapjes door elkaar: kruidnoten, speculaas, stukjes chocoladeletter en marsepein. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om één recept te maken. Deze kruidnootjes cheesecake is hier perfect voor, eventueel met je eigengemaakte kruidnootjes erin. Het recept is niet heel moeilijk om te maken, dus ook leuk om te doen met de kinderen.

Ingrediënten bodem

  • 400 gram speculaas
  • 125 gram ongezouten boter

Ingrediënten cheesecake

  • 600 gram zachte MonChou
  • 125 ml. slagroom
  • 300 gram witte chocola
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren
  • 75 gram kruidnoten
  • 1 tl. maizena

Ingrediënten gezouten karamel

  • 30 gram boter
  • 50 gram slagroom
  • 60 gram suiker
  • 2 tl water
  • zeezout of fleur de sel

Verder nodig

  • Springvorm, diameter 26 centimeter
  • Bakpapier uitknippen ter grootte van de bodem
  • Boter of spray om de randen in te vetten

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 130° Celcius

Bodem van de cheesecake

  1. Verkruimel de speculaas in de keukenmachine en smelt de boter.
  2. Voeg de speculaaskruimels toe aan de boter en vermeng het tot een egale massa.
  3. Leg het bakpapier op de bodem en vet de zijkanten van de bakvorm in met bakspray of boter.
  4. Doe het speculaasmengsel in de vorm en druk het goed aan. Dat gaat prima met de bolle kant van een lepel.
  5. Zet de springvorm in de koelkast tot de vulling klaar is.

Vulling

  1. Smelt de chocola in de magnetron of au bain marie. Blijf regelmatig doorroeren.
  2. Roer met een mixer de MonChou glad en voeg de suiker toe.
  3. Dan één voor één de eieren erbij en mixen op de hoogste stand.
  4. Voeg de slagroom toe aan het mengsel.
  5. Tot slot voeg je de gesmolten witte chocolade toe en zet de mixer pas uit als het een mooie gladde vulling is.
  6. Roer met een spatel de kruidnoten erdoorheen.
  7. Pak de springvorm uit de koelkast en giet het chocolademengsel op de bodem.
  8. Bak de cheesecake in een uur gaar.
  9. Laat de taart in de oven afkoelen en zet hem daarna nog een uurtje of drie in de koelkast.

Karamelswirl

  1. Breng het water en de suiker in een pannetje aan de kook.
  2. Als de suiker goudbruin is, voeg je de boter en slagroom toe.
  3. Roer het op laag vuur heel goed door tot de saus glad is.
  4. Je kunt de saus voorzichtig over de kruidnootjes cheesecake schenken.
Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids