Press "Enter" to skip to content

De leukste kraamcadeaus voor broertjes en zusjes

Geef je broertjes en zusjes ook een cadeautje als je op kraamvisite gaat? En zo ja, wat? In dit artikel vind je antwoord op je vragen én handige tips, plus een lijst met leuke kraamcadeautjes voor broers en zussen.

Kraamcadeaus kopen voor broertjes en zusjes?

Kraamcadeaus kopen

Wanneer iemand in je omgeving een kindje krijgt, koop je doorgaans een cadeautje voor je op bezoek gaat: het welbekende kraamcadeau. Vaak gaat het om praktische spulletjes die het leven van de aanstaande ouders een stuk makkelijker zullen maken. Denk aan: luiers, flesjes, kleding, een knuffeltje, verzorgingsproducten of misschien een mooie verschoningsmat.

Moet je ook kraamcadeaus kopen voor broertjes en zusjes?

Wat doe je als iemand al kinderen heeft: moet je dan ook een kleinigheidje voor het broertje of zusje kopen? Laat voorop staan dat iedereen zijn eigen keus maakt. Die is afhankelijk van je budget, je eigen voorkeur en de band die je hebt met de kersverse ouders. Ken je ze minder goed, dan ligt het niet voor de hand dat je het hele gezin in de watten legt. Zijn het echter goede vrienden van je, dan kan je beslissen wél een kraamcadeautje te kopen voor eventuele broertjes en zusjes. Maar wat? Ontdek hieronder de leukste kraamcadeaus voor broers en zussen!

De leukste kraamcadeaus voor broertjes en zusjes: waar moet je op letten?

Overdaad schaadt

Wanneer je een cadeautje meeneemt voor het broertje of zusje is het goed om in gedachten te houden dat je niet naar een verjaardag gaat. Je hoeft heus geen LEGO manege mee te nemen. Het gaat er meer om dat ze ook even in het zonnetje staan.

Geef iets dat echt voor henzelf is

Zeker voor kleine kinderen is het fijn wanneer ze iets krijgen waar ze zelf iets aan hebben. Een T-shirt waarop staat dat ze nu grote broer of zus zijn, spreekt bijvoorbeeld minder tot de verbeelding dan een klein doosje LEGO, buitenspeelgoed of kleertjes voor Barbie.

Laat via het kraamcadeau zien dat hij of zij echt al groot is

Dat is vooral gemakkelijk wanneer een kind binnenkort (of al een tijdje) naar de basisschool gaat: dan kun je een stoere rugtas cadeau doen met hun naam erop of misschien een nieuwe broodtrommel.

Wat geef je na de geboorte aan een broertje of zusje?

Schoolspullen

Klinkt misschien saai om te geven, maar er zit een gedachte achter: kinderen die naar het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of basisschool gaan, zijn al groot. Zeker vergeleken met de baby. Om te benadrukken dat ze nu al een grote jongen of meid zijn, kan je iets speciaals geven voor school of op de crèche. Denk aan een broodtrommel, mooie drinkbeker of ander handigheidje.

Kinderen vinden het namelijk fijn om zich groot te voelen, zolang je maar niet zegt dat ze de oudste en wijste moeten zijn 😉 De rietjesbekers hieronder zijn voor grotere kinderen natuurlijk ideaal om mee te nemen, de kleinere bekers om te leren drinken. Ook zijn deze extra stevig.

schoolspullen kraamcadeau broertje zusje

Hobby/verzamelspeelgoed

Persoonlijker kan het niet! Door iets te kiezen wat het kind erg leuk vindt, zit je sowieso goed. En weet je het niet precies? Vraag het dan vooraf even aan de ouders.

Voorbeelden van hobby- of verzamelspeelgoed:

  • Kleurboek
  • Stickers (van hun favoriete televisieserie of dieren)
  • Mooie potloden
  • Poppenkleertjes
  • Doosje LEGO
  • Klei
  • Strijkkralen (of een strijkkralenbordje)
  • Actiefiguren

Spelletjes of puzzels

Wat dacht je van Vier op een rij? Of de Toren van Pisa? En puzzels zijn ook leuk om te geven. Voor zo’n spelletje of puzzel moeten de ouders vaak even met de kinderen gaan zitten en dat geeft hen automatisch een momentje samen.

Exclujsieve aandacht

Wanneer je als gezin een jonge baby krijgt, gaat de aandacht automatisch naar je jongste uit. Je kunt nog zo je best doen om het evenredig te verdelen, maar zeker in de beginperiode is dat heel lastig. Als gast (zeker wanneer je de oom, tante, opa of oma bent) is het daarom ook een leuk idee om een middagje weg cadeau te doen. Niet alleen om de ouders wat te ontzien, maar vooral natuurlijk omdat je het broertje of zusje even alle aandacht kunt geven. Vinden ze geweldig!

(Voorlees)boek

Je kunt ervoor kiezen een boek te geven dat specifiek gaat over het krijgen van een broertje of zusje. Denk aan Kleine Huppel krijgt een broertje of Een zusje voor Kiki. Maar je kan natuurlijk ook iets heel anders halen. Bij twijfel kan je altijd aan de ouders vragen wat hun oudere kind(eren) leuk vinden.

Verkleedkleding en accessoires

Iets dat ook niet veel geld hoeft te kosten, maar over het algemeen een groot succes is bij kinderen, is verkleedkleding. Of het nu een verrekijker is, tiara of een piratenoutfit, maakt niet zo uit.

Heb jij nog aanvullingen? Geef jij broertjes en zusjes een apart cadeautje tijdens de kraamvisite?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons en het onderhoud van De Mamagids een klein handje. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Afbeelding, George Rudy – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids