Press "Enter" to skip to content

Deze 5 kraamcadeaus zijn altijd goed om te krijgen!

De kraamtijd is dé uitgelezen tijd om een gezin even lekker te verwennen met cadeaus. Maar wat moet je geven? Om te voorkomen dat je allemaal aan komt zetten met een zachte konijnenknuffel is het handig om iets origineels te halen. Met de kraamcadeaus hieronder zit je in elk geval altijd goed!

De leukste kraamcadeaus om te krijgen

Gepersonaliseerd cadeau

Tegenwoordig kan je vrijwel alles personaliseren. Voorheen waren dit soort items soms wat schreeuwerig, maar inmiddels kan het er ook ontzettend stijlvol uitzien. Mooie kleuren die helemaal van nu zijn, heel uiteenlopende producten en natuurlijk voorzien van een naam. Een rompertje bedrukken is altijd goed. Maar wat ook ontzettend leuk is, is een baby en kinderbadjas met de naam van de kleine. Of wat dacht je ook van een stoeltje, voor wanneer hij of zij ouder is? Leren schoentjes? Of een kraamcadeau koffertje?

Hulp (in welke vorm dan ook)

Iets dat ook altijd goed is, zeker wanneer het de tweede of derde is? Hulp! Waar je aan kan denken:

  • Een pan eten (lasagne die alleen nog hoeft te worden opgewarmd, een pan soep, bami, pasta, of stamppot om aan te sterken)
  • Een dagje oppassen op de andere kinderen
  • Schoonmaken terwijl de kraamvrouw lekker bijkomt

Vergeet niet dat je na de hulp weer vertrekt, zodat het gezin lekker in hun eigen babybubbel kan blijven 😉

Verzorgingsproducten

Als er iets is waar je met een baby nooit genoeg van kunt hebben, dan zijn het wel verzorgingsproducten. Informeer wat ze graag gebruiken en haal daar een voorraad van. Geen idee wat je zou kunnen geven? Luiers (let wel even op de maat), milde zeep en shampoo, crème of olie.

Een gezamenlijk cadeau

Om te voorkomen dat het gezin in de kraamtijd wordt overspoeld met een berg knuffels, luiers maat 1, kleding in maat 50-56 en talloze lepeltjes, kan je ook geld bij elkaar leggen met je vrienden of familie. Op die manier kan je een luxer cadeau geven namens iedereen. Een draagzak is bijvoorbeeld heel fijn om te hebben, de babyset voor een Stokke kinderstoel of een extra zacht verschoningsmatje.

Vergeet ook de andere kinderen niet!

Boeken en tijdschriften

Per slot van rekening slaapt de baby regelmatig en is het wel lekker als de kraamvrouw in kwestie lekker onderuit kan zakken met een fijn boek of leuk tijdschrift. Kies dan wel voor iets positiefs en luchtigs! Thrillers, oorlogsboeken, heftige verhalen over kinderen – nu gewoon even niet.

Welk cadeautje geef jij het liefst in de kraamtijd?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© De Mamagids