Kraamcadeau inspiratie: 6 opties die altijd welkom zijn

De komst van een nieuw meisje in de wereld is een vreugdevolle gebeurtenis die gevierd mag worden met een attent kraamcadeau. Of je nu een vriend, familielid of collega bent, het kiezen van het perfecte geschenk voor een pasgeboren meisje kan een bijzondere manier zijn om je genegenheid en felicitaties te uiten. In deze blog delen we enkele ideeën voor het ideale kraamcadeau dat zowel praktisch als betekenisvol is.

6x kraamcadeaus die altijd welkom zijn

Fotolijstjes en babyfotoboeken

De tijd gaat verschrikkelijk snel, voor je het weet zijn ze groot – beide clichés, maar zo ontzettend waar. Als ouder wil je belangrijke momenten graag vastleggen, voor jezelf en om later aan je kind te laten zien. Daarom zijn fotolijstjes of fotoboeken altijd leuke kraamcadeaus om te geven. Wil je het babyfotoboek nog specialer maken? Voeg dan een persoonlijke boodschap toe op de eerste pagina, bijvoorbeeld met een wens voor de ouders of het kindje zelf.

Voorleesboeken

Kinderboeken zijn altijd goed om te geven. Denk aan klassiekers (Nijntje-boekjes, Raad eens hoeveel ik van je hou, Woezel en Pip of Gewoon zoals je bent) of koop juist een heel nieuw prentenboek met kleurrijke illustraties of een speciale boodschap. Vanaf jonge leeftijd is voorlezen al ontzettend goed voor kinderen. Het bevordert de taalontwikkeling en versterkt de band tussen de ouders en hun kleintje.

Pluche speelgoed

Vooral als je dichtbij het pasgeboren kindje staat, is een zacht, pluche knuffeldier een prachtig cadeau om te geven. De keuze is groot, daarom is het handig je te baseren op de smaak van de ouders en/of het thema van de babykamer, zodat het daar in elk geval op aansluit. Hiermee geef je een fijn cadeau waar het kindje troost uit kan halen en wat bovendien gezelschap biedt. Een extra reden waarom dit zulke leuke cadeaus zijn, is de symboliek: hoe leuk is het dat je als tante of oom de favoriete knuffel van een kindje geeft?

Let wel op! Als je verderaf staat kan je misschien beter naar onderstaande tips kijken. Ouders krijgen in de kraamtijd vaak veel knuffeldieren waar ze niks mee kunnen. Het is zonde als jouw cadeautje op de grote stapel belandt.

Babykleding en accessoires

Een pasgeboren kindje is een hele goede reden om lekker te gaan rondstruinen in kledingwinkels. Let wel op! Baby’s groeien zeker de eerste maanden razendsnel. De kans is groot dat de ouders daar goed op voorbereid zijn en voldoende rompers hebben. Kies daarom bij voorkeur iets grotere maten uit (en bereken welk seizoen het ongeveer zal zijn tegen die tijd, zodat je geen zomerjurkje aanschaft voor de winter en vice versa). Ook kan je mutsjes en wanten kopen of een gepersonaliseerd kledingstuk met de naam van de baby erop. En wat dacht je van een zelfgemaakte lapjesdeken? Zeker weten dat dit kindje op latere leeftijd heerlijk slaapt onder iets dat met zoveel liefde gemaakt is.

Babyspaarpot

Sommige mensen geven geld na de geboorte. Hoe leuk is het dan als de ouders een schattige of stoee spaarpot hebben staan? Kies bij voorkeur iets dat past bij het thema van de babykamer of ga voor tijdloos, waardoor hij ook nog handig is om zakgeld in op te bergen.

Gepersonaliseerde kraamcadeaus

Voor een extra persoonlijk tintje overweeg je gepersonaliseerde kraamcadeaus met naam. Je kan bijvoorbeeld de naam van de baby laten borduren op een babydeken, rompertje of knuffel. Of aan de hand van het geboortekaartje een passende herinneringsbox laten maken. Hiermee zet je net een stapje extra en dat is iets dat alle ouders zullen waarderen.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Monkey Business Images – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven