Besparen op je kosten in de babytijd? Dat doe je zo!

Wanneer je een kindje krijgt, lijkt alles geld te kosten. Van de uitzet (vol zogenaamde musthaves) tot aan de verzorging en voeding – zodra je het woordje ‘baby’ erbij zet, lijkt de prijs meteen te stijgen. Toch is het niet nodig. Maar hoe kun je precies besparen op die kosten in de babytijd? In dit artikel geven we 5 slimme tips waarmee je meteen aan de slag kan.

Betaal niet te veel!

Haal jij je luiers en voeding in de supermarkt waar je altijd al kwam? Dat is zonde, want daarmee betaal je al snel te veel. En hou je de aanbiedingen bij? Ook dat is eigenlijk zonde van je energie. Tegenwoordig hoef je namelijk echt niet meer alle foldertjes af te speuren en het halve dorp of de stad af te fietsen om het goedkoopste pak luiers te halen. Op een website als Supersales vind je namelijk direct een aanbieding die bij je past, gewoon vanuit je luie stoel en tijdens een dutje. Ideaal, toch?

Slimme tips om te besparen tijdens de babytijd

Koop luiers en (eventueel) doekjes in de aanbieding

Zoals hierboven al genoemd: luiers kan je gemakkelijk online bestellen. Zoek je een pampers aanbieding? Met één klik op de knop heb je een gunstige prijs, zonder dat het je echt tijd hoeft te kosten. Het geld dat je overhoudt, kan je mooi steken in andere zaken die wél nodig zijn.

Gebruik tweedehands babykleding

Hoelang draagt een pasgeboren baby zijn kleding? Bijna niet, toch? En een rompertje zal ook niet heel snel uit de mode raken. Dus als je een kindje krijgt, is het eigenlijk zonde als je allerlei nieuwe uitgaven doet. Misschien kan je nog wat krijgen van een neefje of nichtje, of die ene goede vriendin die een jaar geleden is bevallen. Bovendien ben je met de keus voor tweedehands kleding ook nog eens heel erg duurzaam bezig!

Maak de voeding zelf

Het lijkt misschien een opgave, want zo’n potje voeding is sneller klaar, maar die eerste hapjes zijn echt heel simpel zelf te maken. Als je bijvoorbeeld stukjes appel in een klein laagje water opwarmt in de magnetron, kan je hem daarna snel pureren tot moes. En broccoli kunnen ze vanaf zes maanden ook prima uit de hand eten. De rest van de groente gebruik je gewoon in jullie eigen gerecht.

Bespaar op de voeding
Zoek online naar een handige lijst met geschikte groenten en je bespaart je wekelijks al snel € 8,00. Vind je dat niet overtuigend genoeg? Op jaarbasis gaat het om € 444,00 (berekend op basis van een potje Olvarit 6+ van € 1,22).

Kies voor houten speelgoed dat langer meegaat

Houten speelgoed heeft vanaf jonge leeftijd verschillende voordelen:

  • Het heeft natuurlijk gewicht en prikkelt de zintuigen
  • Dit speelgoed is heel duurzaam en gaat langer mee
  • Vaak is houten speelgoed ook geschikt voor ‘open end’ spelen: fantasievol spel waarbij kinderen zelf bepalen hoe ze dit willen invullen

Kies hierbij wel altijd voor een fabrikant die de eventueel gebruikte verf kan verantwoorden en kiest voor natuurlijke kleurstoffen.

Kijk kritisch welke spullen je nodig hebt

In een babyzaak lijkt alles noodzakelijk om in huis te halen, maar is het dat ook? Slaap er een nachtje over, overleg eens met vrienden welke aankopen zij daadwerkelijk gebruiken en wat al snel naar de opslag verhuisde, en kijk eens of er geen alternatieven zijn. Kinderen zijn immers duur genoeg en het is dan eigenlijk beter om je geld goed te besteden dan onnodige uitgaven te doen.

Welke producten waren voor jou onmisbaar tijdens de babytijd? En hoe zorg jij dat je uitgaven een beetje binnen de perken blijven?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, denis kalinichenko – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven