Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

KMEK 2016 (Kerels Met Een Kleintje): de stellen!

KMEK (voor de kenners dus Kerels met een Kleintje) is één van mijn favoriete guilty pleasures. Soms tenenkrommend, een andere keer ontroerend, maar vrijwel altijd grappig. 

KMEK (Kerels met een Kleintje) 2016

Ik was blij als een kind: Kerels met een Kleintje (voor de kenners op social media KMEK 2016) kwam dit jaar terug bij RTL5. Het is weer genieten, want ook dit seizoen hebben ze de crème de la crème van de Nederlandse vaders weten te vinden. Vanavond is aflevering vier alweer te zien en omdat ik eigenlijk vind dat iedereen zou moeten weten over dit fantastische programma, hierbij een kleine impressie van de eerste drie weken.

Benieuwd hoe het nu is met de stellen uit KMK 2016? Kijk dan vooral even de filmpjes van Bien die een aantal van hen opzocht! Overigens zie je dan wel meteen hoe schandalig dit soort programma’s worden gemanipuleerd en hoe makkelijk je dus kunt oordelen over anderen, zonder dat de informatie klopt.

De stellen uit KMEK 2016 (inclusief het echte verhaal)

Arjen en Bien

De haarstylist en de influencer, oftewel hipsters pur sang. Ik keek vol verwondering naar zijn ‘live’ bevallingsverslag: ‘We hebben zojuist de eerste weeën mogen ontvangen’ (we? – voor zover ik weet, voelen mannen alleen daadwerkelijk iets tijdens de conceptie). Maar ik ben nu natuurlijk gewoon zuur commentaar aan het leveren. Gezegd mag worden: hij verzorgt en vertroetelt vrouw en dochter als geen ander. En zij is straalverliefd op de baby en lijkt bovendien compleet zen en gelukkig – wat ik bijzonder knap vind voor een kersverse moeder.

Jordy en Nicole

Twee jonge ouders die heel modern de ouderlijke taken verdelen. Althans, hij. Zij heeft nog wat moeite met het loslaten van de zorg voor hun dochtertje, maar hij doet het prima – zo beoordeeld vanaf de zijlijn. Grootste euvel was namelijk laatst dat hij bij nacontrole een extra romper bleek te zijn vergeten. Kan erger, aangezien ik ooit de volledige tas thuis liet.

Arthur en Tina

Feyenoorders in hart en nieren en hij is aandoenlijk onhandig. Ik moest de aflevering wel even pauzeren toen hij zijn bevallende vriendin per ongeluk bijna lanceerde – een soort levend vlooienspel. Legendarisch is ook de uitspraak: ‘Het is in ieder geval Vanity. En als je dus de letters (V en Y) zo weghaalt, en dan vanaf de T terug naar de A, lees je de volledige naam van Tina. Lees je dus weer van links naar rechts dan zie je daar de A van Arthur erin.’ Verder niets dan liefde, hij is onwijs gek op zijn vriendin en op hun kleine meisje.

Maik en Daniëlle

Twee jonge ouders uit het Oosten des lands (of om preciezer te zijn, net over de grens). Hij vindt dat vrouwen gemaakt zijn om schoon te maken en zij lijkt daar geen problemen mee te hebben. Als hij dan ook een dochter zou krijgen, zo grapt hij, ‘dan laat ik hem vallen’. Maar er zit een verrassend zachte kant aan hem wanneer hij over zijn lieve omaatje spreekt. Zij lijkt me vooral een jong, zorgzaam meisje dat qua inrichting en kleding in elk geval helemaal is voorbereid op de komst van hun zoon.

Paulo en Bo Yael

Zijn hobby/beroep is de vechtsport MMA en op het terras zitten. En zij danst graag. Perfecte sportieve combinatie dus. Ze wonen bij haar ouders op zolder, wat aanzienlijk slechter klinkt dan het is aangezien er zelfs voldoende ruimte is om een aparte babykamer aan te leggen in de Groningse villa. De hele familie figureert in hun eigen toneelstuk wanneer moeder, volgens de voice-over ‘gek op koken’, twee bakken AH salade in vier borden schuift en, na bijna negen maanden samenwonen, aan de eettafel interesse toont of Paulo zich bij hen thuis voelt. Al kan je hieronder dus het echte verhaal achter die salade zien.

Martijn en Esther

Ik kan niet anders dan met verwondering toekijken. Hij noemt zichzelf piraat en lijkt vrijwel alles op inlineskates te doen (hopelijk de verwekking niet). Zijn kinderloze leven wordt ‘uitgeluid’ met een Dadchelor, inclusief piratenpannenkoeken (nee, ik verzin ze niet). Ook hebben ze een lesje Zwangles gedaan voor de baby. Hij is verder echt ontzettend gek op zijn vriendin en verzorgend naar de (nog ongeboren) baby toe – ondanks zijn opmerkelijke voornemen om de baby in draagzak per skates te gaan vervoeren.

Fantastische feelgood televisie, als je het mij vraagt, met uitspraken als ‘moederkoek is geen gevulde koek’. Kijk jij ook KMEK 2016?

Kerels met een Kleintje (KMEK 2016), elke dinsdagavond om 21.30 uur bij RTL5

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids