KMEK 2016 (Kerels Met Een Kleintje): de stellen!

In 2015 en 2016 zond RTL 5 de serie Kerels met een Kleintje uit: een programma waarin aanstaande vaders zich voorbereiden op het ouderschap. Tenenkrommende, hilarische, maar soms ook ontroerende televisie. Kerels met een Kleintje (KMEK) had in 2016 een paar legendarische deelnemers, daarom dit artikel. Voor een klein beetje napret 😉

Kerels met een Kleintje, seizoen 2 (2016)

Het format van Kerels met een Kleintje draaide, zoals veel programma’s in die periode, vooral om het belachelijk maken van de deelnemers. Hoe uitgesprokener of dommer iemand overkwam, hoe leuker. Leedvermaak in zijn puurste, geregisseerde, vorm dus. Chic is het niet, maar ik vond het heerlijke televisie. Verstand op nul en kijken naar hoe aanstaande vaders hun ouderschap beleven.

Voor het tweede seizoen van KMEK wisten ze de crème de la crème van de Nederlandse vaders op te trommelen. Van influencer Bien – in een tijd dat bijna nog niemand überhaupt van die term had gehoord – tot piratenpannenkoeken en de Zwangles van Martijn, het komt allemaal voorbij.

Hoe is het nu met de stellen uit Kerels met een Kleintje?

Deelneemster Bien ging in 2017 bij een aantal deelnemers op bezoek, de YouTube filmpjes staan bij de betreffende deelnemers hieronder. Ze vertellen hoe het nu met de kinderen gaat, maar ook hoe het was om deel te nemen aan een programma dat achter de schermen toch wel grotendeels draait op manipulatie in plaats van vertrouwen. Het geeft je in elk geval een heel andere, vriendelijkere blik op het verhaal. Plus, laten we eerlijk zijn, het is gewoon leuk om te zien hoe het iedereen is vergaan!

De stellen uit KMEK 2016

Arjen en Bien

De haarstylist en de influencer, hipsters pur sang. Zij Hij gaf een opmerkelijk live bevallingsverslag: “We (we?) hebben zojuist de eerste weeën mogen ontvangen.” Maar het mag gezegd, Arjen verzorgt en vertroetelt vrouw en dochter vanaf het begin. Zij is straalverliefd op de baby en lijkt bovendien compleet zen en gelukkig – wat ik sowieso bijzonder knap vind voor een kersverse moeder.

Jordy en Nicole

Twee jonge ouders die heel modern de ouderlijke taken verdelen. Althans, hij. Zij heeft nog wat moeite met het loslaten van de zorg voor hun dochtertje, maar hij doet het prima – zo beoordeeld vanaf de zijlijn. Grootste euvel was namelijk laatst dat hij bij nacontrole een extra romper bleek te zijn vergeten. Kan erger, aangezien ik ooit de volledige luiertas thuis liet.

Arthur en Tina

Feyenoorders in hart en nieren en hij is aandoenlijk onhandig. Ik moest de aflevering wel even pauzeren toen hij zijn bevallende vriendin per ongeluk bijna lanceerde – als een soort levend vlooienspel. Legendarisch is ook de uitspraak: ‘Het is in ieder geval Vanity. En als je dus de letters (V en Y) zo weghaalt, en dan vanaf de T terug naar de A, lees je de volledige naam van Tina. Lees je dus weer van links naar rechts dan zie je daar de A van Arthur erin.’ Verder niets dan liefde, hij is onwijs gek op zijn vriendin en op hun kleine meisje.

Maik en Daniëlle

Twee jonge ouders uit het Oosten des lands (of om preciezer te zijn, net over de grens). Hij vindt dat vrouwen gemaakt zijn om schoon te maken en zij lijkt daar geen problemen mee te hebben. Als hij dan ook een dochter zou krijgen, zo grapt hij, ‘dan laat ik hem vallen’. Maar er zit een verrassend zachte kant aan hem wanneer hij over zijn lieve omaatje spreekt. Zij lijkt me vooral een jong, zorgzaam meisje dat qua inrichting en kleding in elk geval helemaal is voorbereid op de komst van hun zoon.

Paulo en Bo Yael

Zijn hobby/beroep is de vechtsport MMA en op het terras zitten. En zij danst graag. Perfecte sportieve combinatie dus. Ze wonen bij haar ouders op zolder, wat aanzienlijk slechter klinkt dan het is aangezien er zelfs voldoende ruimte is om een aparte babykamer aan te leggen in de Groningse villa. De hele familie figureert in hun eigen toneelstuk wanneer moeder, volgens de voice-over ‘gek op koken’, twee bakken AH salade in vier borden schuift en, na bijna negen maanden samenwonen, aan de eettafel interesse toont of Paulo zich bij hen thuis voelt. Al kan je hieronder dus het echte verhaal achter die salade zien.

Martijn en Esther

Ik kon niet anders dan met verwondering toekijken. Hij noemt zichzelf piraat en lijkt vrijwel alles op inlineskates te doen (hopelijk de verwekking niet). Zijn kinderloze leven wordt ‘uitgeluid’ met een Dadchelor, inclusief piratenpannenkoeken. Ook hebben ze een lesje Zwangles gedaan voor de baby. Hij is verder echt ontzettend gek op zijn vriendin en verzorgend naar de (nog ongeboren) baby toe – ondanks zijn bijzondere voornemen om de baby al skatend per draagzak te gaan vervoeren.

Kerels met een Kleintje, seizoen 1

Benieuwd wie in het eerste seizoen meededen?

  • Anna en Bert (zij is ook bekend van o.a. Dames in de Dop en Echte Meisjes in de Jungle)
  • Bob en Caya
  • Jarmillo en Lara
  • Jeroen en Maria (Tailor, bekend van Modemeisjes en The Real Housewives of Amsterdam)
  • Kevin en Denise
  • Stephanie en Tony

Legendarische feelgood televisie, als je het mij vraagt, met uitspraken als ‘moederkoek is geen gevulde koek’. Keek jij ook Kerels met een Kleintje in 2016?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Lopolo – Shutterstock

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven