Deze 7 klusjes bewaren we speciaal voor papa…

Niet omdat mama het niet kan hoor. Maar het wordt in de praktijk nu eenmaal sneller in onze mannelijke schoenen geschoven. Waar ik het over heb? 9 klusjes waarbij mijn naam altijd als eerst geroepen wordt (alle emancipatie ten spijt)…

Klusjes waarbij papa hard nodig is

Vieze schoenen schoonmaken

Dan heb ik het natuurlijk over hondenpoep tussen de groefjes van moonboots of de profielzool van je dochters sportschoen. Soms probeert Merel haar vieze schoenen met een zogenaamde hulpeloze blik ook mijn kant op te schuiven. Mijn schoonvader lacht dan altijd dat hij het stokje heeft overgegeven aan de volgende generatie. In het geval van die schoenen dus letterlijk.

Het laatste restje opeten

Bij Merel hoeven ze daar meestal niet mee aan te komen. Die doet eeuwig aan de lijn. Of het is geen pasta (en dan hoeft ze er nooit zo heel veel van te eten). Een andere keer spelen de kinderen kok en moet ik proeven. Kleine feeders!

Reparaties (ook als iets onmogelijk is)

Het is mooi hoor, dat tomeloze vertrouwen in mijn kunnen. ‘Papa kan het maken,’ roepen de kinderen. Ook als het is afgebroken op een cruciaal punt en er dus niets meer aan te doen is. Maar soms gaat het om kleine klusjes als het vervangen van de batterijen. Merel kan het ook prima, maar op de één of andere manier komen ze alsnog naar mij toe sinds ik mezelf het technische deel van de werkzaamheden in en om het huis heb toegeëigend.

Ik mag de kerstboom van de vliering halen

En daar houdt het meteen bij op. Nou ja, na afloop mag ik toekijken hoe Merel en de kinderen de boom – op haar aanwijzingen – versieren. Zit ik eraan, dan beweert ze dat de ballen niet op de juiste volgorde hangen. En dus is de kerstboom sinds we samenwonen off limits. Behalve dan wanneer iemand hem naar beneden moet tillen dus.

De trampoline neerzetten

Ooit deden Merel en ik het samen, maar tijdens het bevestigen van de veren ontdekte ze al snel dat het ‘haar ding’ niet zo is. Dus alle 48 loeistrakke veren komen tegenwoordig voor mijn rekening. Toch jammer dat er na afloop bijna niemand op springt en hij de hele zomer staat te verpieteren in de regen.

Enge beesten verwijderen uit de tuin

Eigenlijk vinden alle dames de meeste beestjes in de tuin niet leuk. Of het nu gaat om wespen, een klein muisje of kikkers. Het is echter niet zo dat je wordt toegejuicht wanneer je ze redt van een eng beest. Ik zou de kikker te hard in de bosjes gooien en dat vinden ze dan weer zielig. Maar goed, kennelijk niet zielig genoeg. Want het blijft PAPAAAAAAAA als er eens iets gebeurt.

Interieurverschuivingen

De meeste mannen kennen het wel, geloof ik.

  • Kast nog iets naar rechts. Ja, zo.
  • Of nou, wil je hem nog even naar die andere muur verplaatsen. Misschien komt hij daar beter tot zijn recht.
  • O nee, dit werkt helemaal niet. Nee hoor, kan hij nog even terug naar die andere muur?
  • Of wat dacht je van daar in de hoek? Schatje…?

En voor je het weet heeft de kast in kwestie overal gestaan, maar bleek hij toch perfect op de eerste plek.

Daarnaast moest de huiskamer afgelopen jaar op de schop: nieuwe kleur op de muur, nieuw laminaat. Toen ik ja zei, had ik nog geen idee dat ik een paar weken later de muren van een andere kleur mocht voorzien. En nog weer wat weken daarna het hele laminaat vervangen kon worden. Merel is wat dat betreft nogal proactief zeg maar…

Welke klusjes zijn bij jullie thuis voor je man (of voor jou)?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, Pro-Stock Studio – Shutterstock

Ro

Ik ben Ro (37), vriend van Merel en (stief)vader van June (16), Rose (8), May (7), Nova* en Sean (0). Naast mijn werk als uitvoerder voor een grote energiemaatschappij, steek ik veel tijd en liefde in ons gezin. Op De Mamagids schrijf ik over onze moderne kijk op ouderschap en deel ik hoe het is om te leven in een huis vol vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven