De beste tips om een kleine badkamer groter te laten lijken

Woon je in een huurhuis en/of heb je een wat krappere badkamer? Dan kan dat je gevoel van luxe en bijkomen na een lange dag soms teniet doen. Zeker met een gezin is het prettig als je badkamer aan alle luxe voldoet en dat dit echt een plek is waar je tot rust komt. Maar hoe zorg je ervoor dat die kleine badkamer groter aanvoelt? In dit artikel delen we handige tips met je.

Krappe badkamer? Met deze tips voelt hij groter aan

Kies de juiste kleuren

Gelukkig zijn de meeste trends voor badkamers komend jaar weer wat rustiger. De hele donkere verf mag weer in de kast, want we kiezen voor tinten die een bepaalde kalmte uitstralen. Denk aan een betonlook, zowel in warm grijs als andere kleuren, of wit met gekleurde accenten. Dat scheelt als je een beperkte ruimte hebt in de badkamer: lichte kleuren ogen immers ruimtelijker. Houd met name de kleur van de wanden en grotere meubelstukken, als een bad, inloopdouche of badkamerkast, licht. Je zal zien dat de badkamer als vanzelf groter zal ogen.

Grote wandtegels

Grote wandtegels gaan het komend jaar helemaal worden. Dat is voordelig voor kleine badkamers, omdat grotere tegels ruimtelijker ogen. Bijkomend voordeel is dat je minder geld kwijt bent aan een tegelzetter: het betegelen van je douchewanden gaat aanzienlijk sneller dan met kleine mozaïektegels. Ook hier blijft het advies om de tinten licht te houden. Dit alles zal bijdragen aan een fijn gevoel in de badkamer.

Less is more

Vind je het lastig om te bepalen hoe je nu voor een goede basis kiest in de badkamer? Denk dan even aan een hotel. Je stapt daar ook geen balzaal binnen, maar hier heb je geen last van de (soms) beperkte ruimte, toch? Dat komt doordat in hotels gekozen wordt voor de noodzakelijke elementen die een badkamer nodig heeft: een meubel, vaak onder de waskom, wat handdoeken, toilet en een douche. Meer niet. Het effect daarvan is dat de badkamer automatisch groter lijkt dan hij is. Probeer daarom zaken als een wasmachine en droger uit je badkamer te houden, natte was elders op te hangen en zoveel mogelijk spullen meteen op te ruimen. Ook een minimalistisch ingericht plankje onder de spiegel draagt hieraan bij. Overweeg verder om geen toilet in de badkamer te plaatsen, als dit een optie is. Misschien even wennen, maar het bespaart ruimte.

Meten is weten

Meet goed uit hoe groot je aankopen worden, welke ruimte dit in beslag neemt en vraag je af of dit inderdaad de meest optimale keuze is voor jullie kleine badkamer. Durf ook eens buiten de gebaande paden te kijken. Zo kan een hoekbad of een los, opvouwbaar bad een optie zijn als je af en toe lekker in bad zou willen, maar niet je halve badkamer hieraan op wil geven. Misschien kan je op die manier toch alle luxe in de badkamer krijgen, zonder dat dit ten koste gaat van je gevoel.

Hoe zorg jij ervoor dat de ruimte in je kleine badkamer optimaal benut wordt? En welke tip ga jij zeker toepassen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Foto door Karolina Grabowska

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven