Press "Enter" to skip to content

Een kleine aanpassing aan de woning kan een groot verschil maken

Merk je dat het steeds lastiger wordt om je door je woning heen te bewegen? Gaat bewegen niet meer zo soepel, en zijn bepaalde dingen misschien zelfs onmogelijk geworden? Of zijn er gewoon dingen in je woning die je misschien nog wel kunt, maar die je gewoon vervelend vindt, en liever anders zou zien? Weet dan dat een kleine aanpassing vaak een groot verschil kan maken.

Weg met die obstakels!

We kunnen soms zo streng voor onszelf zijn! Als bepaalde dingen niet meer zo gemakkelijk gaan, hebben we de neiging om dat maar te accepteren. We worden nu eenmaal ouder, en ouderdom komt met gebreken. En tja, daardoor gaat niet alles meer vanzelf, dat moeten we accepteren.

Voor een aantal dingen kan dat inderdaad het geval zijn. Maar lang niet altijd hoeven we ons er maar bij neer te leggen dat dingen niet meer zo gemakkelijk gaan, dat er zelfs obstakels op lijken te duiken in ons eigen huis. We kunnen dan misschien niets doen aan hoe makkelijk we ons kunnen bewegen, maar wel aan de gevolgen hiervan. Accepteren dat je niet of nauwelijks meer de trap op kunt komen, en daardoor maar steeds vaker op één verdieping blijft, is bijvoorbeeld echt niet nodig. Een kleine aanpassing in de vorm van trapliften kan een wereld van verschil maken op dit punt, en het obstakel in één keer uit de wereld helpen. Meer informatie over de mogelijkheden vind je hier: https://handicare-trapliften.nl/.

Niet iedereen vindt het even gemakkelijk om dergelijke aanpassingen aan de woning te doen. Een traplift plaatsen betekent toch ook accepteren dat je ouder wordt, dat bewegen lastiger gaat. Dat kan confronterend zijn. Toch zijn de meeste mensen blij dat zij de stap zetten; een traplift laten plaatsen is uiteindelijk toch minder confronterend dan de trap helemaal niet meer op of af kunne, zo blijkt al snel.

Kies de aanpassingen waar je behoefte aan hebt

Naast trapliften zijn er natuurlijk nog veel meer kleine aanpassingen die je in je woning kunt laten aanbrengen en die een groot verschil kunnen maken. Kijk daarbij vooral goed naar wat jouw wensen zijn, en waar je steeds meer tegenaan loopt. Is opstaan steeds lastiger? Overweeg dan een wat hoger bed en een verhoogde toiletpot, of kies voor een stoel die je helpt met opstaan. Gaat bukken steeds lastiger? Kijk dan eens of apparaten waarvoor je door de knieën moet, een ingebouwde oven of een wasmachine bijvoorbeeld, niet wat hoger geplaatst kunnen worden. Denk in oplossingen, als het gaat om dagelijkse problemen, en je zal zien dat je leven er een stuk comfortabeler uit kan komen te zien dan je ooit had gedacht.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© De Mamagids