Slimme kledingtips voor vrouwen met een curvy figuur

De prachtige rondingen van het vrouwenlichaam maken ons uniek. Tegelijkertijd kan het je tijdens het winkelen best een uitdaging opleveren, want hoe koop je mooie kleding die je curves het best laten uitkomen? In dit artikel vind je 7 slimme tips voor vrouwen met een curvy figuur.

Waarom speciale tips voor vrouwen met curves?

Hoewel we in reclamecampagnes van modemerken geen graatmagere modellen meer zien à la de nineties, is de diversiteit over het algemeen nog steeds redelijk ver te zoeken. Van heel slank tot gewoon slank en afgetraind, maar andere ‘echte’ vrouwen zie je niet vaak. Toch is de gemiddelde kledingmaat in Nederland 42-44. Gelukkig richten steeds meer merken in de modebranche zich ook op deze doelgroep. Maar hoe koop je nu de juiste kleding?

Handige tips voor curvy vrouwen

Altijd goed: jurkjes

Als er iets vrouwelijk uitziet, dan is het wel een jurk. Zeker bij een curvy figuur kan je gemakkelijk je sterke punten accentueren. En vergeet niet dat er altijd wel een model is dat bij jou past. Denk aan een strakke taille met wijdvallende rok, vrolijk gebloemde midi-jurk of juist een maxi-dress om mee over de boulevard te flaneren.

Juiste maat

Koop je kleding altijd in de juiste maat. Wanneer het te strak of te los valt, dan zit het niet alleen oncomfortabel, maar oogt het ook minder mooi. De juiste kledingmaat zit niet te strak, doet geen pijn of slobbert niet. Dus geen kleding kopen met oog op je toekomstige gewicht 😉

Accentueer je sterke punten

Speel met tinten in je kleding om je sterke punten te benadrukken en minder sterke een beetje te camoufleren. Onthoud hierbij dat donker kleiner maakt, lichte kleuren juist groter. Wil je je buikje een beetje verdoezelen? Kies dan bijvoorbeeld voor donkere blouses, truien en shirts in je kast. Mogen je benen gezien worden? Dan ga je natuurlijk voor broeken in een lichtere tint. Iets anders waar je rekening mee kunt houden is dat liggende streepjes breder maken en verticaal juist langer.

Materiaalkeuze

Iets anders waarop je kan letten bij een curvy figuur is de materiaalkeuze. Vaak zitten elastische stoffen lekkerder, omdat die zich om je lijf vormen. Bijkomend voordeel is dat dit lekkerder zit. Pas echter wel op dat het nergens gaat ’trekken’: dat maakt soms dat je zwaarder lijkt dan je bent.

Donkere kleding?

Vrouwen met een maatje meer kiezen vaker voor zwart dan kleur, omdat ze het gevoel hebben daarmee dunner te lijken. En hoewel donkere kleding inderdaad afkleedt, oogt het soms wat zwaar op de hand en kan bleek maken. Kies liever voor een donkere kleur: dit past vaak beter bij je huidskleur, maar staat ook vrolijker.

Mooie vrouwelijke schoenen

Je curves mogen gezien worden. Kies schoenen die bij je lichaam passen en die ook helpen om te accentueren wat je wil laten zien. Langere benen creëer je optisch door hoge hakken te dragen, voor slanke enkels draag je sandaaltjes met een riempje.

Wees zelfverzekerd over je curvy figuur

Confidence is key! Draag vooral kleding waar jij je goed in voelt: als je iets draagt waar je een fijn gevoel van krijgt, straal je dat uit en kom je zelfverzekerd over. Bovendien, vrouwelijke rondingen zijn toch ook gewoon mooi? Dan komt je lijf maar niet overeen met de plaatjes die je om je heen tegenkomt, dat neemt niet weg dat iedereen mooi is op zijn eigen, unieke manier.

Wat is jouw favoriete kledingstuk?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven