Met deze 6 kledingtips lijk je optisch slanker

Toegegeven, onze belangrijkste boodschap is op De Mamagids dat gezondheid belangrijker is dan gewicht en dat lekker in je vel zitten voorop staat. Maar dat laatste kan je wel ondersteunen met de juiste kledingkeus. Door onderstaande tips toe te passen, haal je het beste uit jezelf naar boven. Dat maakt automatisch dat je lekkerder in je lijf zit en meer zelfverzekerdheid uitstraalt. Lees dus snel verder!

Kledingtips waarmee je optisch slanker lijkt

Kies een mooie broek

Heb jij je weleens helemaal verdiept in de beste broek en de beste snit voor je lijf? Zo niet, dan is dat zonde. Een goede jeans kan namelijk echt enorm schelen. Een merk dat vrijwel elke vrouw goed past en dat geen openstaand randje aan de achterkant oplevert, is Mac. De jeans van Mac kan je namelijk precies uitkiezen op de lengte van je benen en de pasvorm die jou het beste staat. Op die manier zorg je ervoor dat je optisch slanker bent. En je hoeft echt niet alleen maar te gaan voor de standaard jeanskleuren: Mac heeft tegenwoordig een heel breed aanbod met zelfs legergroen of lichtroze. Keus genoeg dus!

Koop kleding die goed past

We hebben vaak de neiging om net dat kleinere maatje uit de rekken te pakken, ‘voor wanneer we zijn afgevallen’. Maar, eerlijk is eerlijk: je bent nog niet zover. Als je verwacht binnen een maand vijf kilo lichter te zijn dan kan je prima even wachten. Zo niet, dan is het beter om toch die nieuwe jurk of broek te kopen in de maat die je nu het beste past. Te kleine kleding maakt vaak propperig en zorgt er meestal voor dat je dikker oogt dan je bent; te grote kleding staat doorgaans een beetje smoezelig. Twijfel je? Laat je dan adviseren door een goede verkoopster.

Koop je jas op de juiste lengte

Los van de kleur, is lengte ook een belangrijk punt om op te letten tijdens je aanschaf. Zo kan een trenchcoat van Giacomo bij de één fantastisch staan, terwijl een ander misschien beter kan gaan voor dat stoere bikerjack.

Volg alleen de trends die bij je lijf staan

Of misschien beter: kies voor trends waar jij je lekker in voelt. Hoe beter je in je vel zit, hoe mooier het automatisch staat. Durf kritisch te zijn (en neem anders een eerlijke vriendin mee) en kijk goed in de spiegel of die ene nieuwe trend ‘je ding’ is. Zo kan je vriendin bijvoorbeeld prima wegkomen met een croptop na haar dertigste, terwijl jij je ongemakkelijk voelt en het je lijf ook niet complementeert. Laat het dan liever hangen.

Accentueer je sterke punten

Door juist de aandacht te verleggen naar je slanke benen, grotere borsten of prachtige billen, vallen de mindere punten – die jij misschien continu ziet – ook meteen veel minder op. Als ze anderen natuurlijk überhaupt al opvielen; per slot van rekening zijn we koninginnen in zelfkritiek.

Investeer in tijdloze kleding

De welbekende little black dress bijvoorbeeld, die elke vrouw in haar kast zou moeten hebben hangen. Koop een paar mooie kledingstukken die langer meekunnen en waarin je je op en top vrouw voelt. Op die manier straal je zoveel zelfvertrouwen uit dat niemand tijd heeft om op je gewicht te letten 😉 Het enige dat zij zien binnenkomen is een fantastisch mens die zichzelf omarmt. Wat wil je nog meer?

Welke items heb jij in je kast hangen waardoor je echt lekker in je vel zit?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven