De beste kledingtips voor jonge moeders

Na je bevalling zit je op fashiongebied een beetje in een grijs niemandsland. Je zit immers nog niet op je normale maat, maar wil er wel nog modieus uitzien. Speciaal daarom schreven we dit handige artikel met kledingtips voor jonge moeders. Zo hervind je je stijl en voel je je weer vrouwelijk.

Voor de volledigheid: met jonge moeders bedoelen we vrouwen die net bevallen zijn. Ongeacht je leeftijd, we herkennen allemaal die eerste, soms pittige, periode waarin je net kinderen hebt gekregen en je jezelf weer moet hervinden.

Je lijf na de bevalling

Had je voorheen een strak zandloperfiguur, na de bevalling moet je wennen aan je nieuwe lijf. Het is bij vrijwel iedere vrouw onlosmakelijk anders dan voorheen. Neem vooral de tijd om weer opnieuw van je lichaam te leren houden – ook in haar nieuwe vorm. Wanneer je weer aan het werk gaat of uit de babybubbel stapt, is het tijd om je weer vrouwelijk te gaan voelen. Doe rigoureus je zwangerschapslegging de deur uit (oké, of hou hem voor de dagen waarop je helemaal niemand ziet) en ruil hem in voor een nieuwe garderobe. Ben je nog niet toe aan dat nietsontziende licht van het pashokje? Online vind je gelukkig genoeg hippe kleding voor dames, dus geen excuses meer!

Kledingtips voor jonge moeders

Meet je maten op

Zoals alles begin je ook bij het hervinden van je nieuwe kledingstijl bij de basis. De juiste maat is belangrijk om passende kleding te vinden en daarmee een succeservaring te creëren voor jezelf. Vaak vind je in een webshop een matentabel waarin je exact kunt aflezen binnen welke maat jij valt, anders is Google je grote vriend. Voorkom in elk geval dat je te vroeg je oude maat gebruikt, omdat je dan een vervelend gevoel kunt overhouden aan het passen.

Neem de tijd om te passen

Per slot van rekening is je lijf in zijn geheel veranderd tijdens de zwangerschap. Daarom kan het lastig zijn om je weg te vinden in de maatvoering en pasvormen van nieuwe kleding. Zelfs als de centimeters overeen komen met de ene maat, kan een maatje groter soms namelijk beter vallen. Het kan best even duren voor je weer strakker in je vel zit. Neem daarom uitgebreid de tijd om kleding te passen. Hoe zit het? Hoe valt deze pasvorm bij jou? Krijg je een wow-gevoel? Of twijfel je? In dat geval kan je vaak beter retourneren.

Kleed je naar je nieuwe figuur

Vind je je buikje momenteel nog niet je van het? Kies dan kleding die helpt je buikje te verdoezelen. Bijvoorbeeld met passende lingerie (waarbij een nieuwe maat overigens ook mogelijk is) – geeft je ook nog eens een heel vrouwelijk gevoel. Verder zijn los vallende tops heel fijn, ruimere blouse of een lang vest. En wat dacht je van powersuit met een mooie blazer? Die staan niet alleen netjes, dus perfect voor op kantoor, ook zorgen ze ervoor dat de aandacht weggaat van je buik. Wél zo lekker wanneer je je als jonge moeder weer vrouwelijk wil voelen.

Kies praktische materialen

Babyspuug op je wollen trui? Nee, met een kleintje in huis, wil je praktische materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn tussen de hectische bedrijven door. Houd hier rekening mee wanneer je aan het shoppen bent.

Schoenen kopen?

Na je eerste zwangerschap kunnen je voeten een maat groter zijn. Iets om op te letten wanneer je passende schoenen wil halen voor bij je nieuwe outfit. Denk er ook aan dat torenhoge naaldhakken onpraktisch zijn wanneer je achter de kinderwagen loopt/je dreumes probeert bij te sturen. Kies liever voor stoere cowboylaarsjes, een lagere pump of boots.

Moest jij wennen aan je lijf na de bevalling? En hoe vond jij het om weer te gaan shoppen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©ViDI Studio – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven