Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Kinderyogakaarten van Helen Purperhart | Review

Wil je op een laagdrempelige manier eens kijken of kinderyoga bij je zoon of dochter past? Of wil je juist meer doen met yoga voor je kinderen dan alleen de reguliere lessen? Helen Purperhart ontwikkelde een set kinderyogakaarten aan de hand van dierenposes. Hiermee leren kinderen praten over hun gevoelens en ontdekken wie ze zijn. Of ze de moeite waard zijn? Wij testten het uit!

Kinderyogakaarten van Helen Purperhart

Wat kan je verwachten van de kinderyogakaarten?

In het doosje zitten verschillende soorten kaarten, allemaal voorzien van een dier die een yogapose uitvoert. Aan de achterkant staat meer informatie over het dier. Ook volgt een vraag waarmee je op een laagdrempelige manier kan praten met je kind over zijn gevoelens en karakter.

Voorbeeld: de pauw

Aan de voorzijde van de pauw staat een oefening die je samen met je kind kan uitvoeren. Kinderyoga helpt je kind om rustiger te worden en soepeler. Daarbij kan het helpen om lekker bezig te zijn samen en op die laagdrempelige manier een goed gesprek te voeren. Zo staat aan de achterkant van de pauw de vraag: Ik ben een pauw en ik ben trots. Wanneer ben jij trots?

Hoe gebruik je de kinderyogakaarten?

Laat je kind hierin leidend zijn. Misschien vindt hij het prettig om de kaarten één voor één te doen. Maar wie weet reageert hij ook positief als je voorstelt om bijvoorbeeld andere eigenschappen op te noemen van het dier. Of om samen op muziek te bewegen als een pauw, zoals in dit geval. Je kunt met één kaart dus meerdere kanten op.

Wat is het voordeel van de kinderyogakaarten van Helen Purperhart?

Ze bieden je de kans vragen te stellen die je normaal gesproken misschien niet snel aan je kind zou voorleggen. Je leert elkaar beter kennen en kan de diepte ingaan, terwijl je op een gezonde manier bezig bent. Het leuke is dat de kinderyogakaarten al geschikt zijn vanaf 2 jaar, maar ook voor wat oudere kinderen (tot 12).

kinderyogakaarten Helen Purperhart review

Review kinderyogakaarten van Helen Purperhart

Het testpanel

Rose (2) en June (10). Onze jongste dochter (1) deed voor spek en bonen mee met haar zussen.

We testten de kaarten uit op rustige muziek

Om te beginnen, leek het me slim om de kaarten te testen op muziek. Zo kon onze peuter op haar eigen manier door de ruimte bewegen. June legde ik wel uit wat precies de bedoeling was per kaart. Beiden reageerden positief. We hebben goede gesprekken gehad en kwamen tot onderwerpen waar je normaal eigenlijk nooit over praat.

Ons eindoordeel over de kinderyogakaarten van Helen Purperhart?

Heel eerlijk? Ik vind ze heel leuk, omdat je als gezegd echt hele andere gesprekken met je kind krijgt. Tegelijkertijd merkte ik ook dat onze jongste dochter hier in deze vorm echt nog te klein voor is. Zelf zou ik ze aanraden vanaf een jaar of vijf, zes, omdat je op die leeftijd meer kunt doen. Ook hebben ze dan een langere concentratiespanne, waardoor je verschillende kaarten kunt bekijken.

Na enkele keren is de verpakking helaas wel in de kast geëindigd. Het is oprecht heel tof, zeker als je kinderen hebt die dol zijn op yoga of eens wil kijken of kinderyoga bij jullie past. Ook leuk om cadeau te geven. Maar tegelijkertijd moet het denk ik in je zitten om ze regelmatig erbij te nemen. In ons chaotische huishouden mislukte dat. Misschien over een paar jaar, als de jongste twee ouder zijn.

Algemene informatie

  • Auteur Helen Purperhart
  • Jaar van uitgave 2007
  • Uitgeverij Ankh Hermes Uitgeverij
  • ISBN 9789020213614

Kinderyoga is leuk om te doen met je kinderen. De yogakaarten helpen hen om soepeler te worden en lekker hun fantasie te gebruiken. We vonden deze kinderyogakaarten van Helen Purperhart wel heel leuk, maar helaas het past niet helemaal bij ons gezin en we pakken het niet snel uit de kast. Zou het wel bij jullie passen?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids