Lekker shoppen: deze zomerse kinderkleding wil je

Een van de grootste voordelen aan de zomer vinden wij dat je niet alleen jezelf, maar ook je kinderen in de leukste kleding kan steken. Maar welke items wil je komende zomer in de kast hebben hangen voor je mini-me? In dit artikel vind je de leukste zomerse kinderkleding trends voor 2021. Kijken jullie mee?

De leukste trends voor kinderkleding 2021

Gebleekte tinten

Bij Zalando kinderkleding valt je eigenlijk al direct op dat we komende zomer veel gebleekte tinten terug zullen zien in het modebeeld. Vooral rood- en rozetinten zijn net iets minder fel, maar supermooi. Draag het shirt op een gebleekte korte spijkerbroek en dat je hoeft er helemaal niets meer aan te doen!

Tie dye

Hoewel tie dye natuurlijk helemaal niets nieuws is, zie je door de jaren heen wel een soort evolutie plaatsvinden. Waar eerst vooral felle kleuren met elkaar gemengd werden voor een tof printje, zie je nu een iets verfijndere vorm ontstaan. Zo heeft Nike hele leuke sportleggings met subtiel in elkaar overlopende pasteltinten en zitten in de Adidas collectie shirts waarbij de tie dye meer een achtergrond vormt dan dat het de basis is.

Printjes

Ieder jaar kent zijn eigen printjes. Dit jaar gaan we massaal voor streepjes (zeker ook in de badkleding, waar je lichtblauw en wit vaak gecombineerd ziet), of bloemetjes. Die laatste kunnen eigenlijk overal: jumpsuits, rokken en jurkjes, maar ook op een korte broek. Combineer met een effen shirt om de print de hoofdrol te laten spelen.

Pofmouwtjes

Met name bij de meisjes zie je veel pof terug bij shirts met korte mouwen of jurkjes. Hoewel hier wel pofmouwtjes boven staat, kan het trouwens ook in je korte broek met licht opbollende pijpjes. Superschattig en natuurlijk perfect voor een hete zomer.

Donkerblauw

Waar donkerblauw meestal een kleur is die je vooral tegenkomt in de winter, valt dit jaar op dat de zomercollectie ook veel blauw bevat. En dan met name de donkere variant. Denk aan donkerblauwe, stoere shirts of flared jeans – gecombineerd met een lichte tegenhanger.

Dierenprints

Of het nu gaat om tijgerkoppen die over het hele shirt verspreid zijn, of een opvallende print met flamingo – dierenprints zijn zeker nog niet weg te denken uit het modebeeld! Je kan hier inmiddels ook alle kanten meer op. Dino’s blijven populair, steeds ook vaker bij collecties voor meiden, maar haaien, katten, vogels, apen en krabbetjes net zo goed. En wat dacht je van de, inmiddels al jarenlang populaire, dierenprints als panter en tijgerstrepen? Leef je dus lekker uit met je lievelingsdier!

Zwierige zomerjurken

Wanneer het kwik stijgt, wil je natuurlijk wel het liefst lekker losse en luchtige kleding dragen. De komende zomer zie je dan ook veel zwierige zomerjurken in pasteltinten die heerlijk licht zijn en zo koel mogelijk.

Grote merken

Een paar jaar geleden kwamen alle grote merken met kleding op de markt waar hun naam prominent op stond. Dat leek even te verdwijnen, maar deze trend is terug. Van Levi’s en Calvin Klein tot Moschino – ze doen het allemaal weer. Je mag in 2021 dus weer een duidelijk statement maken wat je draagt. Combineer dit met shorts en sportschoenen waarin je je witte sokken duidelijk toont, en klaar bent je!

Duurzaam

Zoals ieder jaar blijft duurzaamheid een hot item. Doordat de vraag naar eerlijke productie steeds meer toeneemt, stappen ook de grote merken vaker over naar een milieuvriendelijkere productielijn en een betere zorg voor hun werknemers in andere landen. Dit zal je ook terugzien in de collecties dit jaar, omdat de kleding bijvoorbeeld is gemaakt van biologisch katoen, en eventueel een eco label heeft.

En nu zijn we natuurlijk heel benieuwd. Wat is jouw favoriete trend voor zomer 2021 op het gebied van kinderkleding? Welke hangen al bij jullie in de kast? Laat het zeker weten in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven