Zo geef je de kinderkamer een hele nieuwe uitstraling

De herfst en winter zijn ideaal om in huis te gaan klussen. Omdat kinderen sneller groeien dan het geluid, is de kans groot dat hun kamer misschien wel weer toe is aan een make-over. Maar hoe creëer je nu op een eenvoudige manier een hele nieuwe uitstraling? In dit artikel vind je vier onmisbare tips waarmee je direct aan de slag kunt, zonder meteen de muur te hoeven schilderen!

Hoe geef je de kinderkamer een nieuwe uitstraling?

Raamdecoratie

Voor een kinderkamer zijn rolgordijnen natuurlijk ideaal. Ze dekken het hele raam mooi af, zijn makkelijk te bedienen en bovendien werken ze vaak goed verduisterend. Wanneer je de kamer vrij neutraal houdt, kan je met een gordijn juist weer uitpakken. Kies een mooie kleur die past bij de sfeer die je wil oproepen.

Heeft het raam van de kinderkamer een afwijkend formaat? Laat dan de rolgordijnen op maat maken. Bij Kwantum vind je een ruim assortiment rolgordijnen. Je kunt standaard jouw favoriet op een specifieke maat te laten maken (en daarmee zijn ze 40% goedkoper dan in de winkel). Dit is echt de investering waard: het oogt een stuk mooier dan wanneer je ze zelf op maat knipt en de gordijnen sluiten perfect aan op het kozijn.

Vloerkleed

Een andere manier om de sfeer te beïnvloeden, is het kiezen van een tof vloerkleed. Bijkomend voordeel is dat het zorgt voor meer eenheid in de slaapkamer én dat je kind ’s winters warmere voeten heeft bij het opstaan. Vind je het lastig een goede keus te maken? Maak dan een moodboard en vraag stalen op bij de fabrikant of neem een paar kleuren mee naar de winkel om het naast elkaar te zien.

Verlichting

Nog zo’n sfeermaker die je makkelijk kunt vervangen. Een nieuwe lamp kan namelijk zoveel verschil maken voor de algehele uitstraling in de kinderkamer. Helemaal van nu zijn natuurlijk de rotan hanglampen, maar ook prachtig (oud)roze of juist okergeel. Afhankelijk van de leeftijd kan je dan kiezen voor schattige figuren of juist meer stoer en industrieel.

Nieuwe accessoires

Tot slot een laatste manier om de sfeer helemaal te veranderen: met accessoires. Denk aan een mooi (krijt)bord aan de muur waarop je kind kan schrijven, knuffels, kussens in verschillende formaten en een mooie plaid, maar ook boeken en een nieuwe mand met speelgoed.

Het fijne van bovenstaande aanpassingen is dat het relatief goedkoop is, je niet van alles hoeft te organiseren om de boel te schilderen, maar dat de kinderkamer toch een heel andere uitstraling krijgt. Je bespaart tijd en de kamer past na afloop weer veel beter bij de huidige leeftijd en ontwikkelingsfase van je kind!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Followtheflow – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven