Kinderkamer inrichten lastig? Niet met deze tips

Ben je zwanger of wil je zwanger worden? Dan is het belangrijk om een goede kinderkamer in te richten voor jouw aanstaande baby. Doe in dit artikel alvast wat kinderkamer inspiratie op.

Raamdecoratie

Slaap is een van de belangrijkste onderdelen van je baby’s leven. Tijdens slaap herstelt en groeit je baby. Daarom is het belangrijk om verduisterende raamdecoratie te plaatsen in de babykamer. Dit kan bijvoorbeeld een verduisterend rolgordijn zijn. Daarnaast kun je ook kiezen voor verduisterende gordijnen of vouwgordijnen.

Behang of verf

Behang en verf hebben beide voor- en nadelen. Een voordeel van behang is dat het dan geen ramp is als je kind op je behang gaat kleuren. Dit is een stuk vervelender als dit gebeurt op een speciaal geverfde muur, omdat je dan een hele muur opnieuw moet verven. Een voordeel van verven is dat je kunt kiezen voor alle kleuren van de regenboog én de prijs is laag. Een nadeel van behang is dat het makkelijk los kan komen als er vochtproblemen zijn, daarnaast is behang soms erg prijzig.

Meubels

Je hebt minimaal een commode, kledingkast en wieg of ledikantje nodig. De andere spullen zijn leuk, maar niet noodzakelijk. In een commode kan je spullen opbergen, zoals babymassageolie, Pampers en babytalkpoeder. Zorg ervoor dat je je kledingkast echt alleen voor kleding gebruikt. Anders raakt het te vol met andere spullen. Een wieg heb je de eerste drie tot zes maanden nodig. Kies voor een stevige wieg, want een baby kan al snel beweeglijk worden. Als je baby te beweeglijk wordt is het tijd voor een ledikant. Doordat de wieg klein is kan je het makkelijk verplaatsen en eventueel naast je eigen bed plaatsen. Zo hoef je niet steeds van de ene kamer naar de andere kamer te lopen als je baby ’s nachts huilt.

Opbergmaterialen

Naast de meubels is het fijn om opbergmaterialen te hebben voor al die knuffels en dat speelgoed van je baby. Je kunt dit bijvoorbeeld bewaren in een opbergkist of opbergdozen. Een opbergkist staat ook mooi bij je interieur. Tegenwoordig zijn er ook leuke rieten manden speciaal voor kinderkamers. Deze hebben bijvoorbeeld een berengezichtje.
Vloerkleed
Op een zacht vloerkleed kan je kind rustig spelen met speelgoed en knuffels. Als je voor neutrale verf of behang hebt gekozen kan je kiezen voor een vloerkleed met een drukke print. Een vloerkleed houdt ook het geluid van een krakende vloer tegen, dus win-win.

Verlichting

Kies voor warme verlichting dat niet te fel is. Je zult namelijk vaak ‘s nachts in de kamer moeten komen om je baby te troosten, verschonen of om te voeden. Als je te veel fel licht ziet kom je daarna weer moeilijk in slaap. En zoals je misschien wel weet: ieder uur is mooi meegenomen!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven