Inkijk kinderkamer minimaliseren? Gebruik raamfolie

Wanneer je in een appartementencomplex woont, zeker op de begane grond, kan het zijn dat de kinderkamer aan de doorgaande route ligt. Dat is een extra uitdaging: je wil dat je kind lekker kan spelen in het daglicht, maar tegelijkertijd ook diens privacy waarborgen. Een handige oplossing daarvoor is raamfolie: praktisch, stijlvol en perfect om wél natuurlijk daglicht binnen te laten, zonder dat de hele wereld naar binnen kan kijken. In dit artikel vind je handige informatie.

Wat is raamfolie?

Raamfolie is een dunne, zelfklevende folie die op ramen wordt aangebracht om de inkijk te verminderen zonder het daglicht volledig te blokkeren. Het is verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals transparant, gekleurd, mat, met motief of spiegelend. Deze veelzijdigheid maakt raamfolie geschikt voor diverse toepassingen, van woonkamers tot badkamers en dus ook slaapkamers.

Voordelen van raamfolie voor kinderkamers

  1. Privacy Raamfolie zorgt voor extra privacy in de kinderkamer zonder dat het natuurlijke daglicht verloren gaat. Zo kunnen kinderen ongestoord spelen, leren en slapen zonder last te hebben van nieuwsgierige blikken van buitenaf.
  2. Eenvoudige installatie Het aanbrengen van raamfolie is eenvoudig en snel te realiseren. Het enige wat nodig is, is een beetje water, een rakel en een scherp mesje om het folie op maat te snijden.
  3. Esthetische waarde Raamfolie is verkrijgbaar in diverse stijlen, kleuren en patronen. Dit maakt het mogelijk om de kinderkamer een persoonlijk en uniek tintje te geven, passend bij de smaak en interesses van het kind.
  4. UV-bescherming Sommige raamfolies bieden bescherming tegen schadelijke UV-straling (UVA), wat bijdraagt aan een gezonde leefomgeving voor kinderen.
  5. Energiebesparing Raamfolie kan helpen bij het isoleren van de ruimte en daarmee de energiekosten verlagen, met name in de koudere maanden.

Raamfolie combineren met plakfolie

Naast raamfolie is er ook plakfolie beschikbaar, waarmee je meubels eenvoudig een nieuwe uitstraling kunt geven. Door raam- en plakfolie te combineren, kun je een harmonieus en samenhangend interieur creëren. Vrolijke kinderprints op zowel raam- als plakfolie zorgen voor een speelse en gezellige sfeer in de kinderkamer.

Aanschaffen van raamfolie

Raamfolie is verkrijgbaar bij verschillende (online) winkels, zoals Raamfolieonline.nl. Het is belangrijk om de juiste afmetingen en het gewenste type folie te kiezen, passend bij de specifieke situatie en voorkeuren. Sommige aanbieders bieden ook een maatwerkservice aan, zodat je verzekerd bent van een perfect passend resultaat.

Tips voor het aanbrengen van raamfolie

  1. Reinig het raam grondig Zorg ervoor dat het raam schoon en stofvrij is voordat je het folie aanbrengt. Gebruik hiervoor een raamreiniger en een pluisvrije doek.
  2. Bevochtig het raam Besproei het raam met water om te zorgen dat het folie makkelijker te positioneren is. Een druppeltje afwasmiddel in het water kan helpen om het folie beter te laten glijden.
  3. Verwijder de beschermlaag Trek voorzichtig de beschermlaag van het folie af, en voorkom dat het folie aan zichzelf blijft plakken.
  4. Breng het folie aan Plaats het folie op het natte raam en schuif het op zijn plaats. Gebruik een rakel om luchtbellen en overtollig water onder het folie vandaan te halen.
  5. Snijd het folie op maat Gebruik een scherp mesje om overtollig folie langs de randen van het raam weg te snijden. Zorg ervoor dat je het mesje goed geleidt, zodat je een strakke en rechte snede krijgt.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©New Africa – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven