Tip! Kinderfeestje op boerderij De Kikkershoek

Ik zeg het er maar vast bij: dit artikel is #nospon.

Omdat onze derde dochter dit jaar acht wordt en dol is op buitenspelen, vies worden en wat stoerdere spelletjes, besloten we naar de boer te gaan dit keer. Van een vriendin hoorde ik al enthousiaste verhalen over modder tot achter hun oren, hutten bouwen en lekker buitenspelen – dat leek me wel wat. Daarom gingen we dit jaar ook naar de boer. Hoe dat beviel? In dit artikel lees je waarom een kinderfeestje bij de boer zo leuk is!

Uitbestede kinderfeestjes?

Tja, ik vond er altijd wat van – voor ik kinderen kreeg. Inmiddels ben ik ontzettend dankbaar dat het kan en bereid er minimaal € 100,00 voor neer te tellen als iemand anders deze nobele taak van me overneemt. Anders dan veel andere ouders in mijn omgeving ben ik gewoon minder creatief in het verzinnen van leuke spelletjes voor op het kinderfeestje en heb ik besloten om dat dus ook niet meer te doen. Zeker niet als een ander dat beter kan, zoals op boerderij De Kikkershoek bij ons in de buurt. Van meerdere kanten hoorde ik al dat het echt een schot in de roos is voor kinderen die dol zijn op buitenspelen, dus ik was erg benieuwd.

Wat kan je doen tijdens een kinderfeestje bij de boer?

Dat verschilt per boerderij. Sommige bieden echt een boerenfeestje aan, waarbij je mag helpen met het melken, dieren knuffelen, een rondje rijden op de tractor, skelteren of een ritje op de pony. In ons geval kan je lekker ravotten en spelen. Bij De Kikkershoek bieden ze verschillende activiteiten aan, zoals:

  • Kano varen
  • Lasergamen
  • Skelteren
  • Boogschieten
  • Speurtocht
  • Poldersport

Daarbij is het leidend wat de jarige (en de groep) wil. Alleen de eerste activiteit na de lunch stond vast (lasergame), de rest zouden we wel zien. Dat vond ik zelf ook een prettige insteek. Uiteindelijk kan je we verzinnen dat je zelf heel graag wil gaan kanoën of boogschieten, maar als de kinderen er geen zin in hebben of iets eng vinden, dan houdt het natuurlijk op.

Hoe was het feestje bij De Kikkershoek?

We werden ontvangen door boerin Stephanie die kort de veiligheidsregels uitlegde. Daarna mochten de kinderen lekker gaan spelen terwijl zij de pannenkoeken ging halen. Na ongeveer een halfuurtje konden ze lekker neerploffen en hun pannenkoeken versieren met slagroom en snoep. Lust je kind liever wat anders? Broodjes knakworst en tosti behoren eveneens tot de lunchopties, maar je kan natuurlijk ook thuis wat nemen en dan naar de boerderij.

Na de lunch werden de cadeaus verstopt en uitgepakt en rond 14.00 uur gingen ze lasergamen. Heerlijk om te zien! Ondanks de warmte hielden ze het ruim een halfuur vol. Daarna smeerden we ze in, kregen ze iets te eten en gingen ze nog even spelen.

We sloten af met poldersport, wat op zich wel leuk was maar eigenlijk ook wat te veel. Binnen een halfuur vertrok ik met twee kinderen richting het begin, omdat ze moe waren en eigenlijk geen zin meer hadden. De rest volgde niet veel later.

Al met al heb ik het idee dat ze het spelen met zand en skelteren stiekem het allerleukst vonden. We leverden aan het eind van de dag grijze kinderen die tot hun oren vol zand en modder zaten, maar vooral ook helemaal kapot waren. Ze hadden heerlijk gespeeld, hebben veel gelachen en we waren lekker buiten. Voor ons ook een topfeest.

Over boerderij De Kikkershoek

Op boerderij De Kikkershoek kan je van alles doen. Naast winkelen in de boerderijwinkel (vers ijs, eigen eieren en fruit) kan je ook terecht om kersen of appels te plukken of om activiteiten te doen met collega’s, vrienden of dus tijdens een kinderfeestje. Ook kan je een Solextocht doen met puzzeltocht. Het is dé manier om de Hoeksche Waard beter te leren kennen en te genieten van het moois dat het boerenleven te bieden heeft.

Adres

Boerderijk De Kikkershoek
Maasweg 3
3271 LH Mijnsheerenland

Zou zo’n feestje op de boerderij ook iets voor jullie kind(eren) zijn?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (39) is moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven