Zijn de kinderen weg en heb je even tijd voor jezelf nodig? 3 tips!

Sociale verplichtingen, druk op het werk, kinderen die naar school moeten, het huishouden en je partner niet te vergeten zorgen ervoor dat je weinig tijd overhoudt voor jezelf. Klagen doe je niet, maar je vindt het wel fijn om af en toe iets voor jezelf te doen en tot rust te komen. Wij geven je 3 handige tips waardoor jij tot rust komt en zorgt voor me-time!

Relaxen in de tuin

Om echt tot rust te komen, moet je in een omgeving zitten waarbij je daadwerkelijk tot rust kan komen. De buitenlucht doet altijd goed, ga daarom in je tuin liggen met een relax tuinstoel of een boek lezen in je lounche set. Dus plof op die louncheset of in de ligstoel neer en ga doen waar jij op dat moment zin in hebt. Probeer tijdens jouw me-time moment geen huishoudelijke taken te doen, maar echt te genieten van je moment alleen. Mocht je liever met een vriendin afspreken, ga samen kletsen in de tuin of organiseer een high-tea. Dit kan ook ontspannend werken en je afsluiten van andere wekelijkse verplichtingen.

Ga naar een sauna of een spa

Wanneer de kinderen uit huis zijn, is dat het ideale moment om even naar een spa of sauna te gaan. Je hoeft niet thuis te blijven voor de kinderen en een sauna is het perfecte moment om je hoofd helemaal te ontladen. Dit kan je in je eentje doen, maar neem ook eens een vriendin of partner mee. Bovendien ben je even weg van je thuissetting waarin je ook minder snel weer in je oude patroon schiet. De was doen, avondmaal voorbereiden of opruimen.

Creëer het ultieme zondaggevoel

Als de kinderen uit logeren zijn, heb je de hele ochtend vrij om in te plannen zoals jij dat wilt. Slaap een keer uit, zet geen wekker of babyfoon en geniet van je vrije ochtend. Wanneer je wakker wordt hoef je niet voor de kinderen boterhammen te smeren, maar maak voor jezelf een heerlijk ontbijtje. 

Met deze handige tips weet jij hoe je optimaal kan gaan genieten van je vrije dag zonder kinderen. Ga fijne ligbedden bestellen om helemaal tot rust te komen in je tuin, ga naar de sauna of slaap een keer uit en laat je wekker even voor wat het is. Geniet van je me-time en dat je kinderen een dagje de deur uit zijn.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven