Kindvriendelijke vakantie in België: de leukste uittips

België staat bekend om zijn heerlijke wafels, chocolade en bier, maar is ook een geweldige gezinsvriendelijke vakantiebestemming. Het land is klein, maar heeft veel te bieden wat betreft de activiteiten die het te bieden heeft voor zowel volwassenen als kinderen. Van pretparken tot musea, er is voor elk wat wils. Wanneer je op vakantie gaat naar België, moet je hier naartoe!

Pretparken

Het is geen verrassing dat België de thuisbasis is van enkele van de beste themaparken van Europa. De meest populaire van allemaal is Walibi Belgium. Walibi Belgium, gelegen in Waver, heeft meer dan 40 attracties voor alle leeftijden. Voor de adrenalinejunkies zijn er achtbanen zoals Pulsar, de snelste waterachtbaan ter wereld of de indrukwekkende houten achtbaan, de Pegasus. Voor de jongere kids zijn attracties zoals de Fun Pilot of de Fun World perfect. Het park heeft ook een eigen waterpark, Aqualibi, met meer dan 10 waterglijbanen en splashpads.

Een andere aanrader voor gezinnen is Technopolis in Mechelen. Dit wetenschapscentrum heeft meer dan 350 interactieve tentoonstellingen die kinderen van alle leeftijden een praktische ervaring bieden. De exposities bestrijken verschillende wetenschapsgebieden, waaronder energie, biologie, zwaartekracht en nog veel meer. Kinderen kunnen deelnemen aan experimenten, zoals het bouwen en lanceren van hun eigen raket, of het maken van hun eigen zeepbel. Ouders kunnen ook meedoen en zelf het een en ander leren.

Dierentuinen

Voor degenen die graag dichtbij dieren komen, heeft België twee geweldige opties om uit te kiezen: Pairi Daiza en de Antwerpse Zoo. Pairi Daiza is een prachtig dierenpark met meer dan 7.000 dieren van over de hele wereld. Het park wordt omgevormd tot nagebouwde leefgebieden voor de dieren, zoals de Afrikaanse Safari, het Land van de Koude en het Land van Oorsprong. Bezoekers kunnen de dieren van dichtbij bekijken en zelfs met hen communiceren tijdens de aangewezen voedertijden. De Antwerpse Zoo daarentegen is een van de oudste ter wereld, gesticht in 1843. De dierentuin telt meer dan 5.000 dieren van 950 soorten. Bezoekers kunnen de exposities verkennen via themazones zoals de Noordpool, de Evenaar of Oceanium.

Brussel

Ook de hoofdstad van België, Brussel, is een bezoek waard. Een van de meest populaire attracties in de stad is Mini Europe, gelegen aan de voet van het Atomium. Mini Europe is een miniatuurpark met de beroemdste bezienswaardigheden van Europa, allemaal op één plek. Bezoekers kunnen de Eiffeltoren, het Colosseum, de Big Ben en nog veel meer zien. Het park is ook interactief en biedt een audiogids en een interactieve quiz voor bezoekers.

Kortom, België is een fantastische bestemming voor een gezinsvakantie. Het heeft alles, van pretparken en wetenschapscentra tot dierenparken en miniatuurparken. Het land is gemakkelijk te navigeren en het is mogelijk om alle bezienswaardigheden die u gezien moet hebben in slechts een paar dagen af te vinken. Of het nu gaat om de spanning van een achtbaan of gezelligheid met het gezin: België biedt voor ieder wat wils. Boek een huisje op een vakantiepark in België nabij de leukste activiteiten of kies voor een vakantiepark in de Ardennen als jullie op zoek zijn naar rust en natuur. Samen met de kinderen zullen jullie een fantastische tijd beleven.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©

©Anna-Kharchenko – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven