Kinderboekenweek 2022: de leukste boeken dit jaar

Volgende week woensdag 5 oktober start de Kinderboekenweek 2022 in het thema Gi-ga-Groen! Een goed moment om eens in de wondere boekenwereld van dieren en natuur te duiken met je kind. Benieuwd welke nieuwe boeken geweldig zijn voor je kind? Wij zochten het voor je uit!

Gi-ga-groen: de leukste boeken voor je kind

0-3 jaar oud

Woezel & Pip – Natuuravontuur

Dit superleuke boek is niet alleen leuk om voor te lezen aan jonge kinderen, ook kunnen ze lekker voelen en verwonderen.

Natuuravontuur neemt je mee naar de Tovertuin, waar molletje uitlegt dat hij de natuur voelt. Hij kan natuurlijk niet veel zien! Als hij de vriendjes Woezel & Pip geblinddoekt meeneemt op natuuravontuur zorgt dat voor allerlei grappige momenten. Te koop bij Bol.com.

Pieter Konijn – Een dag in de natuur

Als iemand weet hoe fijn het is om in de natuur te spelen, is het wel Pieter Konijn. Dit boek neemt je mee tijdens een wandeling en leert je van alles over dieren en de natuur.

Druk op de verschillende pagina’s om natuurgeluiden te horen; zo komt het verhaal pas echt tot leven. Te koop bij Bol.com.

4-6 jaar oud

Van Vliegeren tot Vogelspotten

De boeken van Marianne Busser en Ron Schröder zijn altijd leuk om voor te lezen aan peuters en kleuers. Hun nieuwste boek gaat over de wereld om ons heen (gi-ga-groen dus!) Wat kan je allemaal in de natuur en wat vind je hier voor mooie schatten? Wie weet biedt het leuke inspiratie voor de volgende keer dat jullie naar buiten gaan! Te koop bij Bol.com

Frank en Bert

Een superlief verhaaltje over vriendschap: de slimme, maar betweterige vos Frank en wat dommige beer Bert spelen verstoppertje. Maar dan blijkt dat de vos zijn vriend misschien een beetje onderschat had… Te koop bij Bol.com.

7-9 jaar oud

De NEEhoorn en de Slangzaam

De NEEhoorn is terug! Dit succesvolle karakter loopt in het nieuwe deel boos weg van zijn vrienden en verdwaalt in de donkere jungle. Daar ontmoet hij de Slangzaam – een verveelde slang niet nergens ssssin in heeft. Hilarisch om voor te lezen, maar ook om zelf te lezen. Te koop bij Bol.com.

Spekkie en Sproet – Dieven in de nacht

Als Spekkie en Sproet hun neef Nelson helpen in de stadstuin gebeuren er steeds gekke dingen: iemand vernielt de moestuin, er verdwijnen padden uit de vijver en dan uiteindelijk wordt er ook nog eens een fiets gestolen. Spekkie en Sproet besluiten op onderzoek uit te gaan! Te koop bij Bol.com.

Boeken voor tieners

Perronpapegaaien & Krekelcriminelen

Wie denkt dat je voor de natuur richting het platteland moet trekken, heeft het mis. In de stad zit namelijk van alles verstopt. Bioloog Auke-Florian Hiemstra neemt de lezers mee op pad en vertelt van alles over dieren die in steden leven. Eén ding is zeker: je wandelingen zullen nooit meer hetzelfde zijn na het lezen van dit geweldige boek! Te koop bij Bol.com.

Wolvenhart

In dit boek staan veertien grappige, bijzondere en vaak ook ontroerende verhalen over dieren. Zoals een giraffe die cadeau wordt gedaan, een varken dat een wereldberoemd kunstenaar wordt en potvis Moko die haar jong redt. Te koop bij Bol.com.

Welke boeken vind jij leuk? Zit er eentje bij die jullie gaan kopen voor de feestdagen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Rawpixel.com – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven