Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Je kind een nieuwe hobby laten ontdekken

Als kind is het het makkelijkst om nieuwe dingen als hobby’s en vaardigheden aan te leren. Je pakt dingen snel op en kunt erg gemakkelijk iets nieuws leren. Daarom is het belangrijk om al vanaf jongs af aan te beginnen met vaardigheden die je als kind wil leren. Een sport, het bespelen van een instrument of bijvoorbeeld zingen? Begin er lekker vroeg mee. Forceer je kind natuurlijk nooit, maar je kunt altijd vragen aan hem of haar wat leuk lijkt om te leren.

Stel jouw kind de vraag

Het is belangrijk dat je met het laten leren van een nieuwe hobby of vaardigheid je nooit je kind dwingt om iets te doen. Jij kan misschien willen dat je dochter op pianoles gaat, maar als ze dit zelf niet wil dan is het natuurlijk geen leuke situatie. Vraag dus altijd aan hem of haar wat hij/zij leuk zou vinden. Op voetbal bijvoorbeeld? Gitaarles? Of juist heel iets anders waar je zelf eigenlijk nog nooit aan gedacht had? Door de keuze bij je kind neer te leggen, wordt het voor hem of haar juist iets wat ze met veel plezier gaan doen en er ook het meeste uit gaan halen.

Help mee

Het is natuurlijk fijn als je kind jouw hulp krijgt bij het leren van de nieuwe vaardigheid. Ze hoeven niet alles alleen te doen – je kunt ze gewoon helpen en ze steunen bij hun hobby. Geef ze de tijd en ruimte om er thuis mee bezig te gaan, lees je zelf in over de vaardigheid en probeer zo zelf ook te helpen met het aanleren en zorg dat je er op die manier bij betrokken blijft.

Basisscholen bieden vaak opties

Veel basisscholen doen vaak dingen met het geven van creatieve lessen en workshops. Waarom speel je hier niet op in? Als de school van jouw kind een workshop biedt en je kind wordt hier erg enthousiast van, overweeg dan om dit door te laten gaan en je kind hier bijvoorbeeld lessen in te laten nemen. Muziek op de basisschool wordt vaak gegeven en ook dingen als dansles, een creatieve activiteit, workshop kinderen, ga zo maar door. Wie weet wordt er een keer iets gedaan wat je kind enorm leuk vindt en dan kun je hier altijd op in spelen. Het zou natuurlijk ook zonde zijn als je dit enthousiasme negeert, toch? Laat het dus niet zomaar gaan, maar speel er gewoon op in.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids