Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Jarig in de zomervakantie? 6 tips voor een superfeest

Hoewel het heerlijk is om bijna gegarandeerd zon en een lekkere temperatuur te hebben tijdens je verjaardag, is je visite vaak op vakantie. Jarig zijn in de zomervakantie is daarom niet altijd een feestje. Wil je er toch iets van maken (voor je kind)? Lees dan snel de volgende tips en zorg daarmee voor een onvergetelijk leuke dag!

Verjaardag vieren in de zomervakantie? 6 handige tips

Vier de verjaardag op een andere datum

Dat is iets dat we toch het grootste deel van de tijd al doen. En of je de verjaardag van je kind nu verplaatst naar aanstaand weekend of de eerste/laatste week van de zomervakantie? Dat maakt dan eigenlijk niet zo heel veel uit. Het kinderfeestje vier je toch ook vaak al op een ander moment? Door de verjaardag op een andere datum te vieren die meer bij het begin of eind van de vakantie in de buurt ligt, is de kans groot dat je meer visite kunt uitnodigen. Wel zo gezellig!

Ga op de verjaardag van je kind iets anders doen

Maak er een feestje van met een speciaal ontbijt, misschien gezelschap van opa en oma of je zusje en haar kinderen, en ga iets doen dat je kind heel leuk vindt. Dat kan een dagje weg zijn naar een pretpark of een dierentuin, zoals Blijdorp, de Apenheul of Dierenpark Amersfoort, maar ook lekker zwemmen in een waterpark, naar het strand, een workshop van een toffe watersport of lekker naar de kinderboerderij. Je sluit de dag af met een lekker etentje en het feest is compleet!

Vier de verjaardag met kinderen uit de buurt

Zijn vriendjes en vriendinnetjes (nog) niet op vakantie? Dan maak je er met hen toch gewoon een feestje van? Zorg voor taart, waterballonnen, een badje in de tuin, misschien een originele speurtocht en een barbecue rond een uurtje of 17.00. Meer heb je niet nodig voor een feestelijke dag.

Combineer de verjaardag met één van je andere kinderen

Het combineren van verjaardagen kan handig zijn wanneer je twee of meer kinderen hebt die jarig zijn tijdens de zomervakantie. Ten eerste is het een praktische overweging (zo zijn mijn zusje, moeder, drie dochters en twee neefjes allemaal jarig in de periode van 1 juli tot 2 september; je kunt de hele familie onmogelijk zeven keer onze kant op laten komen) en ten tweede is de kans dan groter dat de meeste mensen gewoon kunnen komen. Zeker omdat de zomervakantie doorgaans toch al druk is met verjaardagen, feestjes en andere uitjes.

Vier de verjaardag op vakantie

Als je toch hartje zomer jarig bent en je weinig visite verwacht, kan je natuurlijk ook lekker op vakantie tijdens je verjaardag. Misschien is een familievakantie wel een idee? Wij gingen begin juli met ons gezin naar Landal Rabbit Hill, samen met mijn ouders, zwager, zusje en de kinderen om mijn moeders verjaardag te vieren. Een heerlijk park met alle faciliteiten die je nodig hebt met jonge kinderen en het weekje samen was een cadeau voor iedereen. Je kan ook de zon op zoeken en ergens langs de Middellandse Zeekust ploffen. Dat is al een feestje op zich!

Videocompilatie met felicitaties

Misschien zit haar tante op de verjaardag zelf wel op Kreta, geniet haar oom van een reis door Indonesië en gaat haar beste vriendin kamperen in Zuid-Limburg – waar jullie dierbaren ook uithangen komende zomervakantie, een felicitatie op video is natuurlijk altijd leuk om te krijgen. Vraag iedereen om een persoonlijke boodschap op te nemen en monteer die aan elkaar met een bewerkingsprogramma. Zo’n persoonlijk cadeautje is extra leuk om te krijgen als je visite er even niet is.

Wanneer zijn jouw kinderen jarig? En hoe ga jij om met dit soort uitdagingen? Heb je nog aanvullende tips of ervaringen over jarige kinderen in de zomervakantie? Laat het zeker achter in de reacties onder dit artikel!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Jack Frog – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids