Kidzcity Utrecht (Review) | Meer dan indoor speeltuin

Op uitnodiging gingen we afgelopen week naar indoor speeltuin KidZcity in hartje Utrecht. Op zo’n tien minuten rijden vanaf Hoog Catherijne vind je 5.000 vierkante meter aan speelplezier voor kinderen in de basisschoolleeftijd. In deze review lees je wat je hier kan verwachten, tot welke leeftijd de speeltuin leuk is en wat een dagje KidZcity kost. Lees dus snel verder!

Wat is er te doen in KidZcity?

Indoor speeltuin dekt misschien de lading niet. KidZcity is namelijk zelfs bijna te omschrijven als een ‘klein’ indoor pretpark. Wat je hier kunt doen?

 • Balloonride (vergelijkbaar met een spin op de kermis: de kinderen zitten tijdens hun ritje in luchtballonnen en zwieren door de lucht – geschikt vanaf 1 jaar)
 • Klimdoolhof (dé plek waar je moet zijn als je wil klimmen en klauteren over en door verschillende hindernissen en waar je kinderen echt wel even zoet zijn – geschikt vanaf 4 jaar)
 • Timekeeper (een attractie waarmee je ’terug gaat in de tijd’: via een lichttunnel kom je terecht in een soort ballenparadijs van drie verdiepingen, waarin je kunt spelen en ze kan transporteren of wegschieten – geschikt vanaf 4 jaar)
 • Pamperhoek (speciale afgeslote zone voor peuters, waar ze veilig kunnen spelen in hun eigen ballenbak, op de fietsjes of loopauto’s – geschikt vanaf 1 jaar)
 • Botsauto’s (geschikt vanaf 3 jaar)
 • Lasergame (ga op pad in het donkere parcours en kijk of je zoveel mogelijk medespelers kan raken; aan het eind krijg je de uitslag – geschikt vanaf 3 jaar)
 • Paardencarrousel (als je toe bent aan iets rustigs, is een rondje in de paardencarrousel perfect – geschikt vanaf 1 jaar)
 • Kindertheater (in het theater komen soms artiesten optreden, zoals clowns en goochelaars, maar kan je ook lekker even een filmpje kijken – geschikt vanaf 1 jaar)
 • KidZcity Kasteel (het kasteel is niet alleen 8 meter hoog, maar ook echt geschikt voor de grootste durfals: klim via de netten naar boven en glijd naar beneden van de free-fall glijbaan – geschikt vanaf 4 jaar)
 • Familieglijbaan (ga met zijn zessen op je glijzak tegelijk van de familieglijbaan: vanaf 9 meter hoogte roetsj je rap weer naar beneden – geschikt vanaf 3 jaar)
 • Safaritrein (achterin en onder de familieglijbaan vind je de safaritrein, waar je een rondje kan rijden door de jungle – geschikt vanaf 1 jaar)
 • ViZcity (de nieuwste attractie: kleur je zeedier zo mooi mogelijk in en laat hem via de scanner zo in het aquarium zwemmen dat je op de beeldschermen ziet, een klein stukje magie – geschikt vanaf 1 jaar)
review KidZcity Utrecht

Wat maakt KidZcity in Utrecht zo fijn?

Coronaproof

Op het moment hanteert KidZcity een bezoekersstop wanneer nodig. Het voordeel daarvan is dat je nooit met te veel mensen in een kleine ruimte zit, de kinderen vrijuit kunnen spelen en alle (volwassen) bezoekers een plek hadden om te zitten. Prettig.

Vriendelijk personeel

In alle eerlijkheid zijn er speeltuinen waarbij ik me afvraag of het personeel wel enige affiniteit met kinderen heeft. Over KidZcity niets dan lof. Alle personeelsleden die we zagen en spraken waren even vriendelijk, hoe druk ze het op dat moment ook hadden.

Hygiëne

Eigenlijk ook hier weer complimenten. KidZcity is echt schoon: de tafels waaraan je kan zitten, de toiletten en de toestellen. Erg fijn!

review KidZcity Utrecht indoor speeltuin

Veiligheid

Indoor speeltuin KidZcity voldoet aan strikte veiligheidsnormen. Het personeel ziet er ook op toe dat alle bezoeker(tje)s zich aan de spelregels houden. Sokken worden aangeraden en zijn eventueel te koop bij de servicebalie. Daarnaast hangt er videobewaking in KidZcity voor de veiligheid. En mocht er onverhoopt iets mis gaan tijdens het spelen, dan kan je naar de EHBO (servicebalie).

Zelfstandig spelen

Vanaf een jaartje of vijf kunnen kinderen echt zelfstandig spelen. Tot die leeftijd kunnen ze terecht in de Pamperhoek of zou ik toch meegaan, zeker als je kindje soms nog wat aanmoediging heeft. Gelukkig kan dat prima. Bij de botsauto’s zag ik meerdere ouders meegaan met hun kleuter, in de draaimolen ook.

Tip: het is vrij groot, enigszins donker en daardoor minder overzichtelijk. Je kind kan aan het lasergamen zijn, een rondje rijden in de trein achterin of van de hoge glijbaan sjezen. Maak daarom vooraf goede afspraken over waar ze kunnen spelen en/of jullie vertrektijd. Dat scheelt namelijk een kleine zoektocht.

Weinig rijen

Doordat goed gelet wordt op het aantal bezoekers blijven grote rijen uit: het stroomt lekker door. Onze kinderen hebben daardoor bij geen enkele attractie langer dan een paar minuten (de duur van een ronde in de draaimolen of botsauto’s) hoeven wachten.

Geen krijspaleis

Misschien had dit punt wel bovenaan mogen staan. Persoonlijk vind ik het namelijk verschrikkelijk om een middag stijfgeschreeuwd te worden – wat in de gemiddelde indoor speeltuin toch wel gebeurt. KidZcity heeft echter een prima akoestiek. Je hoort de kinderen wel, en ze kunnen je van een afstandje roepen, maar het gillen blijft op enige afstand.

review Kidzcity

Hoeveel kost een dagje KidZcity?

De entreeprijs vanaf 3 jaar is € 13,00. Dat geldt voor zowel kinderen als hun volwassen begeleiders. Daar komen eventueel nog kosten bij voor het eten en drinken dat je ter plaatse koopt. Dit hoeft dus niet. Als een van de weinige indoor speeltuinen biedt KidZcity de mogelijkheid om een pakje sap, broodje of een snoepje mee te nemen.

Zelf kregen we in dit geval gratis toegang tot KidZcity, maar voor de volledigheid deel ik hieronder een overzicht van de kosten:

 • Entree volwassene en twee kinderen: € 39,00
 • Kopje thee: € 2,00
 • Lunch (twee tosti’s ham/kaas en een baguette ham/kaas, twee flesjes appelsap en een flesje Chaudfontaine): € 16,40
 • 2 ijsjes: € 3,40

Kosten totaal: € 60,80

Parkeren is gratis en doe je op de naastgelegen parkeerplaats.

review indoor speeltuin KidZcity Utrecht

KidZcity Utrecht: review

We bezochten KidZcity op de tweede woensdag van de vakantie, van 11.00-15.30 uur ongeveer. Onze kinderen (van Fleur, Lisette en mij) zijn 6, 7, 9, 10 en 11. Daarmee kregen we een goed beeld van voor welke leeftijdsgroep de speeltuin nog leuk is. Met name de meiden hebben zich van begin tot eind vermaakt en zijn overal geweest. Ze reden eindeloos veel rondjes in de draaimolen, botsten wat af en vonden het lasergamen erg leuk. May heb ik bovendien ook heel vaak de hoge gele trap achterin zien beklimmen om van de familieglijbaan te gaan, terwijl Rose als een echte durfal van de steile groene glijbaan ging in het KidZcity kasteel.

Voor mij waren de hygiëne en goede akoestiek echt de pluspunten van de dag, net als het vriendelijke personeel en de ruimte mogelijkheid aan speelgelegenheid. We hebben de kinderen nauwelijks gezien, alleen May af en toe wanneer ze haar zus en de rest kwijt was. Persoonlijk vond ik het binnen wel een beetje aan de donkere kant, waardoor je niet altijd het overzicht hebt. De curlingmoeder in me voelde daar toch af en toe enige onrust door. En ik vond het jammer dat je geen kannen limonade kunt halen bij het restaurant, maar alleen (in verhouding wat duurdere) pakjes Roosvicee. Daardoor drinken de kinderen toch minder dan ze normaal zouden doen. Maar goed, beide punten vielen weg bij de grote glimlachen op de gezichten van de dames. Ze hebben echt een fantastische dag gehad.

review Kidzcity in utrecht

Wat vonden de kinderen ervan?

Behalve mijn mening is die van de kinderen natuurlijk eigenlijk nog belangrijker. Wat zij ervan vonden?

Rose vond het eigenlijk het allerleukst dat ze zelf een ijsje mocht kopen. Maar toen ze moest kiezen uit de attracties, won de paardencarrousel. May antwoordde beslist: ‘De botsauto’s!’ Daarbij waren ze, vrij uniek, eensgezind dat KidZcity ‘veel leuker is dan een normale ballenbak’ en wilden ze stiekem dat de indoor speeltuin gewoon voor onze deur zou staan. Kortom, het was een meer dan geslaagde dag en leuk om eens op een andere plek te spelen dan waar we normaal heen gaan!

Ben jij weleens in KidZcity geweest? Kende je het al? Laat het ons weten in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven