Leurs Venlo Kerstshow: de leukste van Nederland (review)

De kerstshows in allerlei tuincentra zijn al een tijdje weer geopend en velen van ons, waaronder ikzelf, hebben daar met smart naar uitgekeken. Ieder jaar bezoek ik tuincentrum Leurs in Venlo om de sfeer te proeven en inkopen te doen. Dit jaar, 2020, is het uiteraard anders dan anders en ik laat je zien wat je dit jaar kunt verwachten en waar je op moet letten voor je erheen gaat.

Kerstshow bij Leurs Venlo

Laat ik meteen met de deur in huis vallen. De kerstshow is anders dan andere jaren, maar dat is logisch. Toch heeft Leurs kosten nog moeite gespaard om een prachtige sfeer neer te zetten die ook nog eens veilig is voor iedereen.

In plaats van één gedeelte van het tuincentrum tot kerstshow om te toveren, is nu het gehele tuincentrum in kerststijl ingericht. Ook zijn de gangpaden breder opgezet en staat er minder sfeerdecoratie op de grond, waardoor er meer ruimte is voor iedereen om rond te lopen. Veel sfeer is dit jaar boven je hoofd te vinden, want ik ontzettend slim vind.

Wanneer je binnen komt bij tuincentrum Leurs in Venlo, kom je meteen in een grote hal vol met kerstdecoratie. Overal zijn kleurthema’s te vinden, zoals prachtige bruin-, goud- en kopertinten, roze, lavendel en klassiek rood en groen. Je komt direct in de sfeer en vol inspiratie om de perfecte kerstboom te zetten.

Winterse sferen op de Noordpool

Daarna wordt alles blauw om je heen en daalt (bij wijze van spreken) de temperatuur, want vervolgens kom je op de Noordpool terecht. Hier vind je prachtige blauwe versieringen, lichtfiguren en zingende pinguins. Dat laatste is een leuke verrassing voor de kinderen. Druk op de knop dan zullen ze namelijk een mooi kerstliedje voor je zingen. En als je goed zoekt, vind je Olaf ook nog ergens!

Kerstdorpjes

Loop je daarna door, val je van de ene verbazing in de andere. Vlak na de Noordpool loop je namelijk door alle kerstdorpjes, waar ook dit jaar weer flink werk van is gemaakt. Het is ontzettend gênant, maar ik was zo onder de indruk dat ik gewoon ben vergeten foto’s te maken! Je zal het zelf moeten gaan zien. Ook dit onderdeel is weer wat breder opgezet dan andere jaren, maar dat is totaal niet erg. Het ziet er geweldig uit!

Kurt S. Adler

Mijn favoriete afdeling is de afdeling van het dure merk Kurt S. Adler. Een afdeling waar ik zelden iets gekocht heb, maar waar ik wel altijd mijn ogen uitkijk. Veel van deze decoraties zijn namelijk gebaseerd op eten en snoep en het ziet er altijd fantastisch en echt uit! Er is zelfs een berenfamilie heerlijk televisie te kijken in bed, hoe schattig is dat!

Nog meer kerst!

Loop ja na Kurt S. Adler door, vind je nog veel meer kerstversieringen en kerstartikelen. Er zijn ruimtes ingericht in verschillende thema’s om je te inspireren. En dat doet het! Zoals altijd, kreeg ik direct zin om mijn hele huis om te toveren tot kerstpaleis.

Is Leurs in Venlo de moeite waard?

Ik vond het tuincentrum Leurs in Venlo zeker wel de moeite om even langs te gaan. Ik was er al vrij vroeg in het jaar, toen nog niet alles helemaal af was, maar ik denk dat het nu nog magischer is. Ik kwam langs toen net de dag ervoor de maatregelen waren aangescherpt en dat was helaas wel een beetje te merken: de medewerkers waren niet allemaal even vriendelijk. Je kon merken dat er stress was. Maar dat vergeef ik ze, want de omstandigheden waren (en zijn) ook gewoon op z’n zachtst gezegd vervelend. Tuincentrum Leurs blijft voor mij altijd één van de gaafste kerstshows en ik zou hem zeker niet overslaan!

Ben jij al naar tuincentrum Leurs in Venlo geweest? Of blijf je dit jaar liever thuis?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Yvette

Yvette schrijft al heel lang, maar de laatste jaren richt ze zich met haar blog vooral op het huishouden. Op haar website Spillmytea.com laat ze op nuchtere wijze zien hoe je een thuis creëert waar je je gelukkig voelt. Alles over interieur, simpel huishouden, minimaliseren, tuinieren en koken, met een Brits en Scandinavisch tintje. Alles om jouw huis een liefdevol thuis te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven