Press "Enter" to skip to content

Kerstboom optuigen? Deze 5 tips komen van pas

De kans is groot dat je ieder jaar een kerstboom neerzet in de dagen voor kerst. Hiermee maak je jouw woning een stuk sfeervoller voor de feestdagen. Althans, wel als je hem versiert met decoratie en lichtjes. Het optuigen van de kerstboom zorgt helaas regelmatig voor frustraties. Is dit bij jou ook altijd weer het geval? Dan ben je hier aan het juiste adres. De onderstaande 5 tips komen namelijk van pas bij het optuigen van de kerstboom.

Tips voor het optuigen van de kerstboom

Begin met de lampjes

Sommige mensen beginnen lukraak met het optuigen van hun kerstboom. Toch is dit niet verstandig. Je doet er namelijk goed aan om met de kerstverlichting te beginnen. Waarom? Omdat het geen doen is om de lampjes achter de kerstballen, kerstslingers en andere versieringen langs te halen. Het werkt een stuk makkelijker als je de lampjes in een lege boom aanbrengt. Vergeet niet om na het aanbrengen van de lampjes even te kijken of je de lichtjes goed verdeeld hebt.

Werk van boven naar beneden

Omdat de onderkant van een kerstboom aanzienlijk breder is dan de bovenkant, beginnen veel mensen onderaan met versieren. Niet gek, want hier kom je makkelijk bij. Helaas is dit niet de beste aanpak. Je kunt een kerstboom namelijk beter van boven naar beneden optuigen. Je behoudt op deze manier het overzicht. Daarbij komt dat je minder snel versieringen uit de boom stoot. De kans op kapotte kerstballen is zodoende een stuk kleiner.

Gebruik grote en kleine ornamenten

Hangen de lampjes? Dan is het tijd voor de overige versieringen. Een boom met alleen lampjes oogt namelijk nogal saai. Daarom hangen de meeste mensen ook kerstballen en slingers in hun boom. Als je veel hangende kerst ornamenten gebruikt, raden we je aan zowel kleine als grote op te hangen. Hang de grote ornamenten onderaan en de kleine juist wat hoger in de boom. Hierdoor oogt de bovenkant van de boom niet veel drukker dan de onderkant. 

Gebruik passende kleuren

Kerstversiering is vandaag de dag verkrijgbaar in allerlei kleuren. Je kunt jouw boom met gouden of zilveren slingers en ornamenten versieren, maar ook met groene of rode. Vind je het lastig om een kleur te kiezen? Richt je dan tot de kleuren in de rest van jouw woning. Als je de kerstversiering hierop aan laat sluiten ontstaat er een samenhangend geheel. Gebruik niet te veel verschillende kleuren, want dit geeft jouw kerstboom een slordige uitstraling.

Eindig niet met de piek

De meeste mensen eindigen met de piek. Hiermee zet je in feite de kroon op jouw werkt. Toch raden wij je niet aan met de piek te eindigen. Waarom niet? Omdat de kans groot is dat je bijvoorbeeld kerstballen uit de boom stoot. Eindig daarom niet met de piek, maar begin er juist mee. Ook leuk om door je kind te laten doen trouwens!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.


Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© De Mamagids