Lekker kamperen in de herfst? 7 tips voor op vakantie

De dagen worden langzamer korter en wat kouder, maar toch kan je komend seizoen nog altijd heerlijk kamperen. En heel ver hoef je niet te gaan. Zoek maar via Google naar ‘camping Frankrijk‘ en je zal zien hoeveel fijne campings er zijn waar je in de herfst een mooi plekje kan vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een weekje in het heerlijke zachte weer van Zuid-Frankrijk? Ook enthousiast? In dit artikel vind je handige tips voor een geslaagde kampeervakantie in de herfst.

Kamperen in de herfst wordt een feestje met deze 7 tips

Vergeet niet dat het ’s nachts kouder is

Anders dan in de zomermaanden kan het in de herfst best afkoelen, ook al zijn de dagen soms nog heerlijk warm. Neem daarom extra dekentjes mee, een warmere slaapzak en kleding die je goed op temperatuur houdt. Dit is bovendien een uitgelezen moment voor marshmallows boven een vuurtje, warme chocolademelk met slagroom en ander eten dat je verwarmt.

Neem je wandelschoenen mee

Of je nu op een camping in Nederland zit, in Duitsland, België of Frankrijk, de natuur is op zijn mooist in de herfst. Juist in het najaar geniet je op vakantie op een heel andere manier. Zolang je kinderen nog niet naar de basisschool gaan, is de natuur een prachtige leerschool voor ze. Lekker wandelen in het bos, door de bladeren schoppen en misschien wel eekhoorntjes spotten die de boom in roetsjen. Het voelen van koud stromend water in dat stroompje dat de berg af gaat en genieten van een uitzicht dat je thuis niet hebt. Als je een wandeltocht maakt met jonge kinderen, zorg dan wel voor goede (waterdichte) wandelschoenen en een draagzak voor onderweg.

Geniet ervan dat je veel minder last hebt van insecten

Muggenbeten? Wespen? In de herfst heb je veel minder tot zelfs geen last van dit soort insecten en dat kampeert een stuk relaxter! Neem desondanks toch altijd iets mee tegen beten en vergeet je tekentang niet.

Boek een camping die op jouw wensen aansluit

Het voordeel van kamperen in de herfst is dat je de drukte ontloopt. Over het algemeen zit je als herfstkampeerder ook niet te wachten op hysterisch volle campings, animatieteams en van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat allerlei activiteiten om je heen. Dat maakt het dan ook een heel andere beleving, zeker voor je kinderen. Aan de andere kant betekent het ook dat je meer bezig bent met je kind. Wil je toch iets van vermaak? Boek dan een camping die aansluit op jullie wensen.

Neem niet te dikke kleding mee voor overdag

De nachten zijn koud, maar overdag is het in de herfst vaak nog lekker. Je hoeft dus geen dikke truien mee te nemen zoals in de winter. Verstandiger is je kleden in laagjes en een vest meenemen voor de frissere avonden. Houd wel rekening met regenbuien en zorg voor een goede waterdichte jas die je warm houdt tijdens het wandelen.

Zorg voor een waterdichte tent

Over de regen gesproken, een waterdichte tent is erg belangrijk als je gaat kamperen in de herfst. Verder moet je tent goed stevig staan, ook bij een herfststorm, en is het slim je te verdiepen in wat kunt doen om te voorkomen dat het water je voortent inloopt. Tot slot is het verstandig om de weerberichten goed in de gaten te houden, zowel vooraf als wanneer je op de camping staat, zodat je niet overvallen wordt.

Neem spelletjes mee en ander vermaak

Wanneer het buiten regent en jullie ervoor kiezen om die dag op de camping te blijven, is het fijn als je genoeg te doen hebt. Neem dus ook voorleesboeken, spelletjes en andere vormen van vermaak mee, zodat het gezellig blijft. Kamperen in de herfst betekent soms iets meer aanpassing, maar is de moeite absoluut waard en biedt een unieke beleving, zowel voor jou als je kinderen.

Wil je er toch even uit, maar niet te ver weg van de tent? Loop dan een rondje over de camping met je kleintje. Ze zijn nog jong, dus hele lange stukken willen ze toch niet lopen en op zo’n camping is natuurlijk van alles te zien en beleven. Wie weet staan er wel paddenstoelen, vind je kastanjes of eikels, of zien jullie wel een bijzonder vogeltje! Ook leuk is om je eigen bingo te maken met dieren en dingen die je kunt tegenkomen op de camping. Elke keer dat je iets vindt, mag je kindje iets afstrepen.

Heb jij weleens gekampeerd in de herfst of wil je dat doen? Deel je favoriete plekken met ons in de reacties onder dit artikel.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven