Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Cravings tijdens de zwangerschap: dit zijn die van jullie

Tijdens je zwangerschap kan je ineens enorme, bijna onbedwingbare trek krijgen in augurken met slagroom – zeggen ze weleens. De welbekende cravings. In werkelijkheid grijpen de meeste zwangere vrouwen liever naar iets anders natuurlijk, maar wat? 16 lezeressen deelden die van hen!

Wat was jouw opvallendste eetgewoonte tijdens de zwangerschap?

Merel

Er gingen bakken aardbeien doorheen tijdens de zwangerschap de middelste en een tijdlang ook rijstwafels met smeerkaas of rozenbotteljam. Het werd bovendien een kwestie van móeten eten. Ik werd ook heel territoriaal naar mijn eten toe: zodra iemand ook maar in de buurt van die aardbeien kwam, kon ik echt kwaad worden (dit gedrag herken ik trouwens nu bij Rose, die verzot is op aardbeien en echt niet wil dat iemand anders ze ook eet).

Bij May kon ik niet van de gele kiwi afblijven. Ook genoot ik intens van de geur van nat zand en de smaak van tandpasta, het liefst poetste ik de hele dag door – misschien geen opvallende eetgewoonte, maar wel bijzonder. Mijn eetgedrag tijdens de zwangerschap van June was trouwens aanzienlijk minder gezond: ik at me destijds letterlijk rond aan hamburgers, croissants en chocolademousse.

Michelle

Lustte ik al jaren geen tot weinig melkproducten (melk, vla, roomijs, boter), tijdens mijn tweede zwangerschap had ik één grote verslaving: chocolade-ijs. Waar ik voorheen dus alleen waterijs at, waren de bakken nu niet aan te slepen!

Sanaz

Ik heb vanaf het begin vreetbuien gehad. Alles proefde ook lekkerder. Maar ik geloof wel dat je lichaam aangeeft wat het nodig heeft. In het begin had ik bijvoorbeeld veel zin in dadels en noten; daar zit veel ijzer in. Halverwege was ik verslaafd aan melk (calcium) en zo had ik vaker een specifieke trek gedurende een paar weekjes. Maar over algemeen heb ik de hele zwangerschap lekker van alles gegeten, gezond maar ook ongezond.

Jessica

Fruit, fruit en nog eens fruit.

Lyzian

Ik had niet echt een specifieke voorkeur. Wel at ik graag zoute, droge crackers, maar dat doe ik buiten de zwangerschap om ook. Het verschil is wel dat ik destijds echt overal een pakje crackers mee naar toe nam en op mijn werk altijd eentje in de la had liggen.

Stefanie

In de beginperiode van mijn zwangerschap had ik niet echt last van cravings, dat kwam pas later. Ik was hoogzwanger in de zomermaanden en er heerste een hittegolf. Ik wist te overleven met heel veel verse ananas en ijskoude watermeloen.

Corina

Ik at het liefst loempia’s tijdens mijn eerste zwangerschap met heel veel sambal (hoe meer, hoe lekkerder). Toen ik voor de tweede keer zwanger was, kreeg ik ontzettende trek in zoetigheid, zoals koek en slagroom. Dat had ik daarvoor nooit zo.

Casandra

Ik heb enorme trek in versgeperste jus d’orange (anders niet), zure matjes, zoute dingen en broodjes met gesmolten kaas. Ook in red bull trouwens, maar daarvoor moet ik nog even geduld hebben voor ik die weer kan drinken.

Sophie

Als kind was ik verzot op kippenpootjes, maar nu tijdens de zwangerschap moet ik er niet aan denken! Wel heb ik enorme trek in eieren en eiersalade, fruit en ijs.

Charlotte

Waar ik de eerste vier maanden kotsmisselijk werd van chocola, was ik er de rest van mijn zwangerschap verslaafd aan! En ik nam 41 weken lang elke ochtend granaatappel met yoghurt. Sindsdien heb ik het niet meer op. Grappig trouwens dat ik, theedoos die ik ben, nu negen maanden lang geen thee meer kon zien.

Merel

Bij de oudste at ik het liefst de hele dag door pizza, bij de jongste niks bijzonders.

Lindemarie

Ik had extra trek in sinaasappels!

Emily

Een opvallende eetgewoonte tijdens mijn eerste zwangerschap was toch we de droge gezouten ansjovis. Ik móest het eten, terwijl ik dit voor mijn zwangerschap zo verschrikkelijk vond stinken. En nu? Ik kon er niet van afblijven. Mijn partner snapte de drang niet (en als ik er nu aan terug denk sta ik er ook nog steeds van te kijken). 

In tegenstelling tot die droge stinkvis kreeg ik mijn favoriete dessert trouwens niet door mijn keel. Bij het eten van vla kwam het binnen no-time eruit! Ik hield het gewoon niet meer binnen. De eerste keer dacht ik dat het een momentopname het duurde de volledige zwangerschap. Bij de tweede had ik bijna nergens last van. Ik heb me heerlijk rond gegeten. Ik at al zure bommen maar nu gewoon de hele pot leeg, jammie! En al mocht ik geen smeerworst kon ik het soms niet laten om er een inimini lepeltje van te eten.

Sandy

Ik kon werkelijk niet van de broodjes kroket afblijven!

Ilva

In het begin van de zwangerschap at ik heel graag ananas. En verder fritessaus van de McDonald’s. Ik ging er zelfs speciaal langs om die te halen.

Waar kon jij werkelijk niet vanaf blijven tijdens de zwangerschap?

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids