Jaarhoroscoop 2024 | Jouw doelen voor het nieuwe jaar

Een nieuw boek, onbeschreven bladeren die je nog mag gaan invullen. Met 2024 voor de deur wil je natuurlijk weten wat je allemaal kunt gaan verwachten. Daarom delen we de jaarhoroscoop voor 2024 vast met je. Benieuwd? Klik in de inhoudsopgave op je sterrenbeeld en ontdek wat de sterren het komende jaar voor jou in petto hebben op het gebied van jouw doelen, de liefde en je gezondheid.

Jaarhoroscoop 2024

Steenbok

Jouw doelen

Waar wil je nu eigenlijk heen, lieve Steenbok? De laatste tijd neemt de twijfel toch weer toe en je staat op een tweesprong. Of je steekt je kop in het zand, of je pakt het grondig aan – aan jou de keus. Jouw doel voor 2024 is om duidelijkheid te krijgen. Wil je een andere baan? Loopt je relatie op zijn eind? Zit je vast in jezelf? Duik dan de diepte in en verander iets. Je zal zien dat andere zaken dan ook op hun plek vallen.

De liefde

De Steenbok is zoekend in de liefde. Je zoekt grenzen op, probeert te ontdekken waar je nu eigenlijk echt gelukkig van wordt. Alleen lijk je steeds op de verkeerde plekken te kijken. Dichterbij huis vind je namelijk de antwoorden die je nodig hebt. In de tweede helft van 2024 zal je merken dat je meer duidelijkheid en rust ervaart.

Waterman

Jouw doelen

Waterman heeft zin in het nieuwe jaar. Er staat je een grote mijlpaal te wachten en daar kijk je eigenlijk wel naar uit. Dit betekent namelijk een omslag in je leven. Jouw doel is vooral om in 2024 uit te zoeken waarom jij hier op aarde bent. De lieve mensen om je heen zullen je daarbij helpen en antwoorden geven op de vragen die je hebt. Ook onbekenden komen op de juiste momenten op je pad. Neem alle lessen mee.

De liefde

In de liefde zit de Waterman op een goede plek. Je trekt als single de juiste mensen aan, met dezelfde wensen als jij, en binnen je relatie weet je de ander precies te ondersteunen zoals hij of zij nodig heeft. Verfrissend. De energie die dit je geeft, kan je mooi op andere plekken in je leven gebruiken.

Vissen

Jouw doelen

Een belangrijk doel dat Vissen in 2024 heeft, is de zoektocht naar zichzelf. Juist omdat de Vissen van nature vaak de harmonie opzoeken en zich aanpassen, is het belangrijk dat je nu eens gaat kijken wie jij eigenlijk bent en wat jou drijft. Je zal hierbij de uitdagingen niet schuwen en soms het diepe in springen, maar dat is het allemaal waard.

De liefde

Ook op het gebied van de liefde zie je dat Vissen duidelijke keuzes gaan maken. Als je niet meer op één lijn zit, kan een breuk de noodzakelijke vervolgstap zijn. Maar ook binnen een relatie laat je duidelijker merken wat jouw wensen zijn. Dat is even wennen, maar voelt vanzelf als een verademing. De tweede helft van 2024 staat vooral in het teken van rust. Je zit goed in je vel en trekt de juiste mensen aan.

Ram

Jouw doelen

Voor de Ram is overduidelijk wat het doel is voor 2024: jij gaat dit jaar aan de slag met de toekomst. Waar wil je naartoe? Heb je nog grote wensen? Wachten staat even niet meer in je woordenboek, omdat je weet hoe snel het leven kan omslaan. Nu is het moment waarop je moet handelen. Je maakt een lijst met zaken die je nog wil uitvoeren en dat gaat je grotendeels lukken ook.

De liefde

In de liefde loopt het prima bij de Ram. Het staat niet direct op je prioriteitenlijstje, maar dat hoeft ook niet, omdat je je handen vol hebt op andere vlakken. Waar je vooral winst kunt behalen is in het uitoefenen van zelfliefde. Een pas op de plaats als je lijf daarom vraagt, gezond eten en ruimte maken voor meditatie of een gebed.

Stier

Jouw doelen

Bij veel Stieren gaat er komend jaar geklust worden. Je wil iets in of aan het huis verbeteren; iets dat je wellicht al veel te lang voor je hebt uitgeschoven. Ook je omgeving doet regelmatig een beroep op je. Daardoor bestaat het risico dat je jezelf voorbij loopt. Probeer daarom ook bewust aandacht te besteden aan je grenzen, af en toe nee te zeggen en even tot jezelf te komen. Uiteindelijk is je energie dit jaar harder nodig dan ooit.

De liefde

In het liefdesleven van de Stier ontstaat iets meer ruimte. Dat komt ook omdat je zo druk bezig bent, dat je geen tijd en geen zin meer hebt om energie te besteden aan mensen die te veel van je vragen. De ander (je partner of iemand anders die belangrijk voor je is) zal daar moeite mee hebben, maar uiteindelijk ontstaat er acceptatie.

Tweelingen

Jouw doelen

Voor de Tweelingen staat er iets bijzonders op de planning. Je gaat een, voor de buitenwereld, behoorlijk onverwachte beslissing maken die je leven verbetert. Spannend, maar belangrijk. In eerste instantie stuit je misschien op weerstand; uiteindelijk zal iedereen zien dat dit het juiste was. Je komt dichterbij je hart en daar profiteert je omgeving meer van dan ze in eerste instantie dachten.

De liefde

Over je hart gesproken… Lieve Tweelingen, wanneer je daar dit jaar naar luistert, vallen steeds meer zaken op hun plek. Kijk naar wat juist voelt voor jou, welke mensen daarbij passen en hoe jij je kan inzetten voor het grote geheel. Door te geven aan anderen, zal je zelf ook meer ontvangen en komt het leven steeds vaker in een bijzondere balans.

Kreeft

Jouw doelen

Op de één of andere manier draaiden de afgelopen jaren bij jou vooral om geld. Dit jaar is het tijd om eens anders te leren kijken naar je financiën en je uitgaven. Dat betekent ook dat je de komende maanden vaker zult moeten uitzoeken waar je nu staat en wat je doelen zijn, en daarnaar handelen. Je zal dan zien, hoewel er in 2024 een grote uitgave op het programma staat, dat er meer mogelijk is dan je eigenlijk dacht.

De liefde

De Kreeft geeft gemakkelijk liefde. Dat is zowel je grote pluspunt als soms een valkuil. Dit jaar leer je hier beter mee omgaan. Je wordt spaarzamer met het uitdelen van je liefde, maar geeft nog altijd onvoorwaardelijk zoals alleen jij dat kan. Je omgeving waardeert dat. Uit onverwachte hoek komt daardoor een bijzonder cadeau waarvan je echt even ondersteboven bent.

Leeuw

Jouw doelen

In het leven van de Leeuw lijkt alles prima, maar toch zijn er een aantal doelen voor jou belangrijk. Je besteedt veel aandacht aan sparen, maakt tijd vrij voor vrienden en familie en je werk of studie. Daarin verschilt 2024 misschien niet zoveel van vorig jaar. Toch is dit jaar anders. Je ontmoet namelijk iemand die alles op zijn kop lijkt te zetten – in positieve zin. Hierdoor wordt het zo richting april tijd om je doelen nog eens te evalueren…

De liefde

De liefde is voor de Leeuw een breed begrip. Je houdt van mensen om je heen, zoekt graag gezelschap op. Hier komt in 2024 een bijzonder persoon bij – in de vorm van een vriendschap of een nieuwe geliefde. Je gaat op een ontdekkingsreis waarbij je veel over jezelf leert en enorm kunt groeien.

Maagd

Jouw doelen

De Maagd lijkt in 2024 vooral door te willen gaan op de ingeslagen weg. Is dat erg? In principe niet, mits jouw pad het juiste is. En aan dat laatste zou je kunnen twijfelen. Doe je werk dat je leuk vindt? Heb je de juiste energiegevers om je heen? Neem je voldoende verantwoordelijkheid? Jouw doel voor 2024 is uit te zoeken waar je heen moet, zodat je weer op het juiste pad terechtkomt.

De liefde

In de liefde loopt alles redelijk gestaag. Je zit alleen wat vast in jezelf. Eigenlijk is het tijd om bepaalde eigenschappen eens wat beter aan te kijken, maar de situatie dwingt je niet om heel kritisch te zijn. Toch is het belangrijk om je af te vragen: is dit hoe je oud wil worden? Gaandeweg zal 2024 je dwingen om meer diepgang te creëren en ruimte te maken voor échte liefde.

Weegschaal

Jouw doelen

De Weegschaal heeft jarenlang gewerkt om het anderen naar de zin te maken. Toch voel je steeds duidelijker dat dit jaar in het teken mag gaan staan van jou. Je maakt je meer los van mensen die te veel aan je trekken en zorgt dat er ruimte ontstaat voor iedereen die je een positieve stimulans biedt. Jouw doel bestaat vooral uit het ontdekken wie die mensen zijn en hoe ze jou kunnen steunen.

De liefde

Het liefdesleven van de Weegschaal verloopt turbulent. Zowel de single Weegschalen als die in een relatie zitten, weten niet goed wat ze willen en met wie. Soms helpt het om tijdelijk afstand te nemen en te kijken waar het aan scheelt. Zo tegen augustus zal je merken dat je écht duidelijkheid krijgt.

Schorpioen

Jouw doelen

De Schorpioen begint een beetje verloren aan 2024. Je lijkt je doelen een beetje uit het oog verloren. Wat nu? Besteed vooral tijd en aandacht aan het hervinden van wat jou drijft, waar jij gelukkig van wordt. Dat mag echt wel even wat maanden in beslag nemen, omdat je nu bouwt aan een nieuwe basis. Aan de hand daarvan zal je leven zich opnieuw gaan vormen en dit is dan ook exact wat jij nodig hebt in het nieuwe jaar.

De liefde

Misschien sta je er niet voor open, maar er staat een nieuwe liefde op je te wachten. Dat kan zich in veel verschillende vormen aan je tonen: van een huisdier dat op je pad komt tot een nieuwe vriendschap of een relatie. Probeer niet te veel verwachtingen te scheppen, maar laat het gewoon op je afkomen.

Boogschutter

Jouw doelen

De Boogschutter heeft zin in een nieuwe uitdaging en zal medio maart een grote knoop doorhakken. Best een pittige keuze, maar je merkt al snel dat dit de juiste is. Hierdoor ontstaat ruimte voor fijne ontmoetingen en meer liefde in je leven. In de tweede helft van 2024 begin je echter toch te twijfelen. Is dit het echt? Houd je ogen dan open voor toevallige ontmoetingen die je een zetje in de juiste richting geven.

De liefde

Op het gebied van de liefde gaat het bij de Boogschutter goed. Je zit lekker in je vel en dat blijft niet onopgemerkt. De romantiek is niet van de lucht en je omgeving zorgt op een bijzondere manier voor je. Pas wel op voor situaties die te mooi lijken om waar te zijn. Je onderbuikgevoel heeft het daarin doorgaans bij het rechte eind.

Horoscoop 2024: overzicht

 • Jaarhoroscoop
 • Januari
 • Februari
 • Maart
 • April
 • Mei
 • Juni
 • Juli
 • Augustus
 • September
 • Oktober
 • November
 • December

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Anuta23 – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven