Jaarhoroscoop 2023 | Loslaten wat niet langer dient

2023 staat voor de deur en het is dus tijd om te ontdekken wat komend jaar allemaal voor je in petto heeft! Benieuwd? Lees dan snel verder! In onze jaarhoroscoop voor 2023 vind je handige inzichten en interessante momenten om in de gaten te houden.

Jaarhoroscoop 2023 per sterrenbeeld

jaarhoroscoop 2023 steenbok

Jaarhoroscoop 2023: Steenbok

Bij de Steenbok speelt op de achtergrond een belangrijke wens. Je wil heel graag iets hebben of ergens naartoe. Misschien eigenlijk al veel langer. Dit jaar is hét jaar om hierin belangrijke stappen te gaan zetten. Je zal gaan sparen, de juiste mensen opzoeken om je dromen waar te maken en wellicht zelfs al concreet iets ondernemen.

Juist doordat je keihard gaat voor je grote droom, komen meerdere mensen op je pad die jou ook nodig hebben. Je zal veel van hen leren en helpen zij je meer dan eens op de juiste weg. Belangrijk is verder dat je luistert naar je morele kompas. Als je merkt dat iets je te veel voor je is of niet juist, laat het dan los en kijk welke andere oplossingen je zou kunnen verzinnen.

2023 wordt dus een mooi jaar waarin je dichterbij je grootste droom komt, maar ook eentje waarin je beter voelt welke keuzes te juiste zijn.

jaarhoroscoop 2023 waterman

Jaarhoroscoop 2023: Waterman

Weet je waar je grenzen liggen, lieve Waterman? Of ben je die een halfjaar geleden al ruimschoots gepasseerd? 2023 zal wellicht geen heel makkelijk jaar worden, maar absoluut de spiegel zijn die je eigenlijk al een tijdje nodig had. Het zal 2je sterker maken en keuzes laten maken die een stuk beter zijn voor je gezondheid.

Waar jouw uitdagingen liggen, is met name de verwerking van oude zaken. Je zal door bepaalde omstandigheden het verleden gaan aankijken en ontdekken dat wat donker leek, uiteindelijk ook licht kan zijn. Durf daarbij hulp te vragen van een mentor of iemand anders die je hierbij kan helpen. Hij of zij zal je leren ballast los te laten en balans terug te vinden.

Het pad dat 2023 voor je uitstippelt zal best eens pittig zijn, maar boven alles de opluchting bieden waar je eigenlijk al langer naar op zoek was.

jaarhoroscoop 2023 vissen

Jaarhoroscoop 2023: Vissen

De Vissen zijn eraan toe om spijkers met koppen te slaan. Dit jaar ga je niet langer bescheiden zitten afwachten of en wanneer iets je toekomt, maar je durft het gewoon te pakken. Dat mag ook, zolang je niemand passeert. Deze ontwikkeling maakt dat je eindelijk meer uit je schulp komt en gaat bloeien, zowel in het persoonlijke leven als op werkvlak.

Komend jaar bestaat bovendien uit momenten waarop je uit je comfortzone durft te stappen. Je wil voelen dat je leeft en trekt dit door tot in stappen die je tot 2023 nog niet eens wilde overdenken. Het lucht op. Je voelt gaandeweg dat het leven, zoals je het tot nu toe kende, helemaal niet per se is zoals het zou moeten zijn. Er is meer mogelijk en dat maakt je succesvol – zowel zakelijk als privé.

In 2023 zit dus een belangrijke levensles verpakt waarmee je steeds meer op het pad terechtkomt dat voor jou bestemd is. Ga ervoor!

jaarhoroscoop 2023 ram

Jaarhoroscoop 2023: Ram

De Ram merkt vanaf het eerste moment dat 2023 echt anders is dan afgelopen jaar. Wat een opluchting. Je hoeft niet meer te vechten en voelt dat je leven zoveel meer klopt dan exact een jaar geleden. Dat is fijn. Bovendien gebeurt er iets in je leven waardoor je merkt dat je leven weer wordt zoals je het altijd al wilde hebben.

Belangrijke thema’s die voorbij zullen gaan komen zijn bedachtzaamheid en gezondheid. Je pakt een sport op, gaat vaker naar buiten, maar overdenkt ook meer dan hiervoor. Zomaar in het diepe springen hoeft voor jou even niet en dat is prima. Hiernaast zal je iets ontdekken uit je eigen familiegeschiedenis waardoor bepaalde zaken eindelijk te verklaren zijn. Daarmee ga je aan de slag.

In 2023 zal de Ram dus veel ontdekken over zichzelf, maar ook de tijd nemen om dit te verwerken – op een manier die bij jou past en die je meer rust zal brengen.

jaarhoroscoop 2023 stier

Jaarhoroscoop 2023: Stier

De Stier is voor het eerst sinds tijden rustig. Je kijkt vooruit, maar hebt geen directe doelen en dat benauwt je niet langer. Het geeft juist de ruimte die je nodig hebt. In de loop van 2023 zal je merken dat hier vanzelf weer invulling voor komt. Je doet dingen die je leuk vindt, start misschien een hobbycursus en blijkt ergens onverwachts veel talent voor te hebben. Het maakt je een ander mens.

Verder komt er veel warmte op je pad, komend jaar. Denk aan mooie momenten met vrienden en familie, een verrassende blijk van waardering en een kans die alles op zijn kop zet. Hoewel je niet direct in het diepe zal springen, merk je dat deze manier van leven je wel bevalt. Tot slot zal je wat vaker kiezen voor jezelf. Het lucht op.

Het komende jaar is dus voor de Stier een belangrijke omslag. Je ontdekt nieuwe kanten van jezelf, geniet en neemt lekker de tijd voor alles.

jaarhoroscoop 2023 tweelingen

Jaarhoroscoop 2023: Tweelingen

In het leven van de Tweelingen loopt het in zijn algemeenheid prima, maar er zijn nog wat kleine uitdagingen die je graag zou willen oplossen. En toch lukt dat minder gemakkelijk dan je op het oog zou denken. Eerlijk gezegd remt die ontdekking je een beetje af: is het allemaal wel nodig om op te lossen?

Toch ga je halverwege het jaar tegen zaken oplopen waardoor je de beslissingen maakt die nodig zijn. Het kost namelijk meer moeite dan het plezier oplevert en bovendien zijn er andere zaken die je aandacht nu heel hard nodig hebben. Zo richting het einde van 2023 staat je iets speciaals te wachten dat al het andere overtreft.

Al met al is 2023 voor de Tweelingen een relatief prima jaar, maar je zal wel aan de slag moeten om bepaalde zaken het hoofd te bieden voor ze uitgroeien tot iets groters.

jaarhoroscoop 2023 kreeft

Jaarhoroscoop 2023: Kreeft

Het komende jaar gaat de kreeft ontdekken dat het leven soms minder zwart-wit was dan je tot nu toe aannam. Dat komt doordat je op een dieper niveau gaat zoeken naar oude patronen. Je ziet hoe bepaalde gedragingen voortkomen uit gedrag van anderen en dat voelt niet helemaal passend meer. Wat volgt is een zoektocht naar hoe je het dan wel wil.

In 2023 zal je wellicht meer dan eens je neus stoten, maar uiteindelijk levert het je veel op. Je leert namelijk ontzettend veel en zal met die nieuwe kennis anders in het leven komen te staan – op een manier die eigenlijk beter bij je past dan hoe het tot nu toe was. Daar past ook mogelijk een wisseling van baan of zelfs carrière bij of een nieuwe relatie. Kreeften die meer behoudend zijn, zullen het vooral merken in de keuzes die ze gaan maken.

Aan het eind merk je dat er meer rust is. Juist door op je gevoel te gaan leven, vallen andere puzzelstukjes ook op hun plek.

jaarhoroscoop 2023 leeuw

Jaarhoroscoop 2023: Leeuw

2023 wordt voor de Leeuw een jaar zoals je dat het liefst ziet. Veel te ondernemen, levendigheid, contact met anderen en nieuwe vriendschappen. Natuurlijk zal dit alles niet zonder slag of stoot gaan, maar dat geeft niet. Je bent veerkrachtig en kan steeds beter de minder mooie momenten ombuigen in iets positiefs. Dat maakt dat je het jaar meer ziet als les dan als uitdaging.

Verder werk je actief aan je gezondheid en besteed je aandacht aan je uiterlijk. Dat dit niet onopgemerkt blijft, zal je merken aan de buitenwereld. Of er iemand in het bijzonder je hart zal gaan laten kloppen? Door vooral te doen wat je leuk vindt, trek je vanzelf de juiste mensen aan. Deze kunnen je gaan helpen bij een belangrijke keus die op je pad komt.

Al met al heeft 2023 hele mooie nieuwe herinneringen voor je in het verschiet. Je geniet met volle teugen, omdat het leven je niet altijd even makkelijk toekwam en lééft dit jaar. Veel plezier!

jaarhoroscoop 2023 maagd

Jaarhoroscoop 2023: Maagd

De Maagd zit met zichzelf in conflict. Je merkt dat het leven soms lastiger in elkaar zit dan je dacht en hebt daar best moeite mee. Iemand die je nauw aan het hart gaat, maakt bovendien een beslissing die je niet zag aankomen. Tijd om te treuren is er echter niet, want je moet zelf ook door met je eigen leven. Hoe je dit gaat oplossen?

Gelukkig biedt 2023 genoeg kansen om aan de slag te gaan – maar je moet ze wel pakken. Je zal nieuwe lessen leren, jezelf beter leren kennen en uiteindelijk met een opgelucht gevoel kunnen afsluiten. Een heel ander inzicht zal je bovendien helpen om je te herpakken en te beseffen dat het allemaal wel meevalt.

Let op je gezondheid en durf anderen wat vaker onvoorwaardelijk toe te laten in je leven, dan wordt 2023 een extra bijzonder jaar voor jou, Maagd.

jaarhoroscoop 2023 weegschaal

Jaarhoroscoop 2023: Weegschaal

Voor de Weegschaal begint 2023 een beetje turbulent. Je merkt dat je niet helemaal blij bent met hoe bepaalde zaken lopen en neemt een rigoureus besluit dat je omgeving misschien niet zag aankomen. Toch werkt dit voor jou. Komend jaar zal voor jou vooral in het teken staan van een ontdekkingsreis naar jezelf. Want wie ben jij eigenlijk? Onder al het wikken, wegen en balanceren om iedereen blij te maken, zit iemand die ook gezien mag worden.

Gaandeweg merk je dat het jaar veel moois voor je in petto heeft. Op de een of andere manier lijkt het leven gewacht te hebben op dit moment: je staat open om meer duidelijkheid te krijgen en die komt er ook. De passie laait dan ook op. Of je nu een vaste partner hebt of meerdere contacten, je geniet vol overgave en de levensenergie bruist door je lijf.

Dat maakt 2023 enerverend, zowel op mentaal als fysiek vlak. Je leert steeds beter genieten en ziet nog duidelijker wie jij bent en waar je behoeften liggen. Door daarnaar te handelen, zal je zien dat je omgeving vanzelf volgt.

jaarhoroscoop 2023 schorpioen

Jaarhoroscoop 2023: Schorpioen

De Schorpioen zal in 2023 bepaalde zaken moeten gaan afsluiten. Je bent de laatste tijd erg bezig met het verleden en het werkt helend om dit te gaan loslaten. De tijd is immers nu en je moet weer vooruit gaan. Je behoeften liggen daarbij vooral in meer duidelijkheid en rust. Mensen die hier niet (meer) bij passen, houd je daarom steeds vaker op afstand en dat werkt.

Door het jaar heen zal je nieuwe mensen ontmoeten, maar weinig zullen blijven hangen. Dat komt doordat je dit jaar beter durft te varen op je onderbuikgevoel. Niet iedereen heeft de juiste intenties of een karakter dat goed bij je past, en dat geeft niet. Maar jij steekt er in elk geval niet meer de aandacht in die je vroeger wel gaf.

Uiteindelijk zal 2023 een jaar zijn waarin je meer durft te focussen op je eigen behoeften en veel minder op die van de buitenwereld. Door die omslag krijg je helderder wat je doel is in het leven.

jaarhoroscoop 2023 boogschutter

Jaarhoroscoop 2023: Boogschutter

Voor de Boogschutter staat er eigenlijk maar één uitdaging op het spel en je weet zelf welke dat is. De deur die al een tijdje geleden dichtging, lijkt toch weer een streepje licht binnen te laten. Het is aan jou of je hem opent of nogmaals sluit. Dit kan verwarrende gevoelens bovenbrengen waar je komende tijd mee aan de slag moet.

Beslissingen neem je in 2023 meer op je onderbuikgevoel. Soms lastig, maar een wandeling in de natuur of moment voor jezelf brengt vanzelf de duidelijkheid die je nodig heb. Ook jij zal komend jaar je innerlijke huis gaan opruimen. Oude zaken die niet meer dienen mogen weg, herinneringen die je koestert mogen blijven. Het stabiliseert je energie.

Dit maakt het komende jaar vooral nuttig. Je maakt ruimte voor nieuwe zaken en laat los wat losgelaten mag worden. Misschien niet altijd spannend, maar absoluut belangrijk voor je komende ontwikkeling.

Jaarhoroscoop 2023 algemeen

De invloeden van de planeten staan dit jaar gunstig voor introspectie en loslaten. Stuk voor stuk zullen de sterrenbeelden hun eigen verleden gaan aankijken en oude trauma’s helen. Ook gaan we voor meer innerlijk geluk en zoeken we steeds vaker naar de weg die beter is voor ons én voor de wereld. Kortom, 2023 belooft uiteindelijk meer licht te brengen in onze levens. En hoewel dat behoorlijk wat van jou vergt, omdat je echt bepaalde pijnen moet doorvoelen om te kunnen loslaten, levert het je aan het eind wel zoveel meer opluchting op. In het diepe springen dus, je grenzen verleggen en boven al veel genieten van het moois dat 2023 je gaat brengen.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Horoscopen 2023

Afbeeldingen uit de collectie Astrology ©Anna Mente – Shutterstock
Uitgelichte afbeelding ©Neirfy – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven