Jaarhoroscoop 2022 | Wat staat ons te wachten dit jaar?

2022 staat voor de deur en dat betekent ook dat het tijd is voor een nieuwe jaarhoroscoop. Wat er in de sterren geschreven staat voor komende maanden? Klik hieronder in de inhoudsopgave op jouw sterrenbeeld en lees wat de voorspellingen zijn!

Inhoud Verberg

Jaarhoroscoop 2022 algemeen

2022 staat in het teken van een zoektocht naar meer bewustzijn en zelfliefde. De sterrenbeelden steken allemaal op hun eigen manier veel energie in een grotere balans tussen werk en privé, tussen wat moet en wat mag. Neem daar ook echt de tijd voor. Je kunt zoveel meer uit het leven halen als je die rust ervaart.

Probeer in 2022 meer tijd te besteden aan zaken die je gelukkig maken, ga uitdagingen aan en geef meer liefde – zowel aan anderen als aan jezelf. De sterren staan gunstig voor saamhorigheid, en dat lukt nog beter als je ballast uit het verleden loslaat.

Jaarhoroscoop steenbok 2022

Steenbok – algemeen

Bij de Steenbok staan er op zich weinig grote veranderingen op het programma en dat is wel zo prettig. Je besluit je eigen koers te varen en staat vaker bewust stil bij de afweging of de volgende stap in je leven je gelukkig maakt of niet. Zo niet? Dan volg je makkelijker je gevoel dan ooit en kies je voor jezelf. Blijf investeren in je intuïtie, zodat 2022 een fijn jaar wordt.

Steenbok – liefde

In de liefde loopt alles op rolletjes voor de Steenbok. Je hebt iemand gevonden waarmee het fijn en gemoedelijk gaat óf je zit in elk geval zo lekker in je vel dat onzekerheid geen kans krijgt. In tegendeel. Die hervonden zelfverzekerdheid straal je uit en trekt de juiste mensen aan. Ook vrienden zullen komend jaar graag in je nabijheid vertoeven. Hou dit vast!

Steenbok – carrière

Op je werk maak je een bijzondere stap. Het is eigenlijk best onverwachts, omdat het enige onzekerheid met zich meebrengt en dat is niets voor de Steenbok. Toch is het de beste beslissing die je in tijdens hebt gemaakt. Kijk echter wel uit! Niet iedereen in je zakelijke omgeving meent het zo goed met je als ze doen voorkomen. Zorg dat je alert blijft en vertrouw op je intuïtie. Dan omring je je als vanzelf met de juiste mensen.

Steenbok – gezondheid

Komend jaar ga je lekker aan de slag in de buitenlucht. Stel jezelf daarbij een mooie uitdaging, zoals de halve marathon of een stuk fietsen voor het goede doel. 2022 is bij uitstek een jaar om te vlammen, dus doe er je voordeel mee. Op het gebied van voeding maak je steeds vaker de keus voor eten dat je lijf voedt in plaats van vult. Ga zo door!

Jaarhoroscoop waterman 2022

Waterman – algemeen

De Waterman heeft behoefte aan meer duidelijkheid dit jaar. Je maakt om die reden bepaalde ‘harde’ keuzes in je persoonlijke leven en, hoewel dat ergens pijn doet, zorgt voor meer overzicht. Natuurlijk is dat niet de makkelijkste weg, maar wanneer bepaalde zaken meer energie kosten dan ze opleveren is het verstandig de knoop toch door te hakken en te kiezen voor jezelf. Dat maakt 2022 een wat moeizaam jaar, maar wel eentje vol belangrijke levenslessen en uiteindelijk een opgelucht gevoel.

Waterman – liefde

Dat je voor de liefde soms over je grenzen gaat, bewijst komend jaar wel. Je loopt tegen bepaalde dingen aan op liefdesgebied die na verloop van tijd een beetje tegen gaan staan. Toch weet je niet goed hoe je dit moet aangeven bij de ander. Het kost veel nadenken en praten met anderen voordat je beter ziet hoe je je problemen kunt oplossen zonder jezelf te verliezen. Doe het echter wel, dan zorgt 2022 voor een belangrijke, fijne omslag.

Waterman – carrière

Je twijfelt weleens of je nog wel op je plek zit. Toch is het prettig om vast te houden aan wat je nu doet, want voor de stap naar iets anders is het misschien beter om nog even te wachten. Daarvoor is het namelijk handig om meer zekerheid te hebben dat het de juiste stap is. Om dat te compenseren haal je dit jaar uitdaging uit andere zaken, zoals cursussen. Het nut daarvan zal zich later bewijzen.

Waterman – gezondheid

Op dit gebied kabbelt alles een beetje voort. Je bent minder gedreven in sport dan voorheen, begin 2022, maar gelukkig komt dat gaandeweg wel weer goed. Teamsporten passen dit jaar perfect bij de Waterman. Je haalt daar veel uit, ook op privévlak. Probeer wel op je voeding te blijven letten en kies soms voor een gezonde snack in plaats van een makkelijke.

Jaarhoroscoop vissen 2022

Vissen – algemeen

Voor de Vissen begint 2022 niet per se heel goed, althans, op mentaal vlak. Je voelt je alsof je een valse start maakt – en dat is misschien ook wel zo. Het duurt daardoor even voor je de balans en jezelf weer hervonden hebt, en hernieuwd vertrouwen krijgt in een goede afloop. Geef jezelf de ruimte om je te voelen zoals je je voelt. Dat is belangrijk om straks te kunnen loslaten en doorgaan. Waar je geluk uithaalt, zijn de mensen om je heen. Daar investeer je extra in; een winst ten opzichte van vorig jaar. Ook zal je gaandeweg steeds concreter krijgen wat jouw doelen zijn in het leven en doet zich rond juni een kans voor die je niet mag laten liggen.

Vissen – liefde

Dat liefde een werkwoord is? Ja, dat heb je afgelopen jaren wel geleerd. En dat geeft niet, ups en downs horen erbij. Komend jaar is gelukkig een verandering merkbaar. Je neemt meer tijd om van elkaar te gaan genieten en investeert in je relatie. Ga bijvoorbeeld een weekendje weg, las een date night in waarbij je goed bijpraat en doe je best voor de ander. Hij of zij is het waard! Single vissen (maar eigenlijk de vissen in het algemeen) investeren vooral in de relatie met zichzelf. Dit jaar leer je (opnieuw) dat houden van jezelf minstens zo belangrijk is als het houden van een ander.

Vissen -carrière

Op carrièregebied is het tijd voor nieuwe stappen. Je treedt buiten je comfortzone en dat vind je op bepaalde momenten doodeng. Toch heb je eigenlijk geen keus. Als je door wil en verder wil komen dan in 2021 dan zal je nieuwe kansen niet moeten laten liggen. Daarnaast verwezenlijk je dit jaar eindelijk een lang gekoesterde droom. Dat alles bij elkaar maakt dat 2022 een vruchtbaar jaar wordt – zowel op zakelijk gebied, als de lessen die je hiervan meeneemt naar je privéleven.

Vissen – gezondheid

Het is belangrijk dat je dit jaar hard aan je gezondheid werkt. Lekker naar buiten om te wandelen, zwemmen, dansen of een andere vorm van bewegen die bij je past en je zal merken dat je je snel gelukkiger voelt. Ook de mentale gezondheid staat centraal komend jaar. Je stapt sneller op een psycholoog of coach af wanneer je dit nodig hebt, en gaat met hem of haar aan de slag. Zo kan je in 2022 eindelijk afsluiting vinden voor zaken die je al langer had verwaarloosd. Dat lucht op!

Jaarhoroscoop ram 2022

Ram – algemeen

De Ram staat in 2022 op een tweesprong. Je zit enorm in dubio over een levensbepalende kwestie en loopt hier enorm in vast. Hoe komt dat toch? Weet je niet stiekem diep van binnen welke keus de juiste is? Het zal geen makkelijke jaar worden, want je moet de strijd aangaan met jezelf – een van de moeilijkste dingen die er is. Toch is het de enige manier om het jaar straks gelukkiger af te sluiten dan hoe je eraan begon.

Ram – Liefde

In de liefde gaat het niet van een leien dakje. Wanneer je in een relatie zit, is er werk aan de winkel om elkaar te kunnen hervinden. Probeer te zoeken wat ook alweer de reden is dat je samen bent én bedenk voor jezelf of dit nog steeds voldoende is. Single rammen vinden het lastig iemand te vinden waarmee ze, al dan niet op de korte termijn, een leuke en ongecompliceerde tijd kunnen beleven. Gelukkig wordt dit in de tweede helft van het jaar beter.

Ram – Carrière

Je werk vraag veel van je. Misschien wel te veel. Tijd om eens goed na te denken over welke koers je wil gaan varen en of je nog wel op je plek zit. Door die zaken na te lopen en een conclusie te trekken, komen nieuwe inzichten tevoorschijn die je kunt gebruiken. Neem er dus de tijd voor.

Ram – gezondheid

Je gezondheid verandert in principe weinig ten opzichte van 2021. Voeding, sport en mentale gezondheid zijn niet helemaal in balans, maar door hieraan te werken gaat het wel steeds beter. Als je merkt dat je vast komt te zitten, vraag dan om hulp aan een professional. Samen kom je verder dan alleen.

Jaarhoroscoop stier 2022

Stier – algemeen

Voor het eerst in de afgelopen jaren lijkt 2022 een stabiel jaar te worden. Daar was je wel aan toe ook! Om die reden maak je je weinig zorgen en ben je een baken van rust voor je omgeving. Het voordeel is natuurlijk dat het leven goed voor je is, een nadeel kan zijn dat anderen te veel van je gaan vragen. Maar zolang je hiervoor waakt, kan je met een gerust hart blijven genieten.

Stier – liefde

Op het gebied van de liefde heeft de Stier een bepaalde rust over zich. Niet alles loopt misschien zoals jij zou willen, maar je zorgt tussen de bedrijven door voor voldoende tijd voor jezelf. Dat maakt dat je in elk geval meer energie hebt om met de uitdagingen op liefdesgebied om te gaan. Ergens in augustus staat je bovendien iets moois te wachten.

Stier – carrière

Je carrière zal voor het eerst sinds jaren meer duidelijkheid bieden. Je bent energiek en hebt veel zin om nieuwe kennis op te doen of je pad te verbreden. Ook maak je een paar opvallende keuzes waarmee je je omgeving zal verrassen. Niet iedereen zal het begrijpen, maar op termijn brengen deze je veel verder. Vertrouw op je gevoel.

Stier – gezondheid

Je hebt er zin in en start het nieuwe jaar goed. Gaandeweg komt er toch een beetje de klad in en zal je jezelf opnieuw moeten motiveren weer aan de slag te gaan met je gezondheid. Bewegen doet je in elk geval goed. Zorg dus dat je voldoende buiten bent en aan je conditie werkt.

Jaarhoroscoop tweelingen 2022

Tweelingen – algemeen

De Tweelingen krijgen dit jaar een paar bijzondere verrassingen voor hun kiezen. Van bepaalde dingen snap je niet direct waarom het je gebeurt, maar dat zal later in het jaar wel duidelijk worden. Je zit verder lekker in je vel en zoekt graag anderen op. Pas alleen op voor zoete verleidingen, ze zullen je niet gelukkiger maken.

Tweelingen – liefde

Is er iemand minder goed te vangen dan de Tweelingen? Huisje-boompje-beestje kan op zijn tijd heerlijk zijn, maar in 2022 wil je wel wat meer dan daar te veel tijd doorbrengen. Om die reden zoek je binnen je relatie of als single Tweelingen de grenzen op. Let erop dat je niemand kwetst, dan kan dit je veel nieuwe energie opleveren.

Tweelingen – carrière

Je zit prima waar je nu zit eigenlijk. Komend jaar zal je dan ook misschien weinig verrassende stappen zetten op carrièregebied, maar vooral de verdieping opzoeken. Je specialiseert je en/of krijgt een functie waarin je meer van jezelf kunt laten zien. Deze leuke zakelijke ontwikkelingen leiden ertoe dat je een graag geziene collega bent en mensen het fijn vinden om bij je in de buurt te zijn.

Tweelingen – gezondheid

Even een zak chips pakken in de drukte of een halve reep chocola eten – het lijkt zo’n makkelijke keus, maar gelukkig word je er niet van. Daarom gaat de knop medio maart om en neem je een paar ferme besluiten. Dat zal je helpen om bepaalde gezondheidsstrevens vast én vol te houden. Tip: zoek een wandel- of sportmaatje voor dat steuntje in de rug.

Jaarhoroscoop kreeft 2022

Kreeft – algemeen

Voor de Kreeft is 2022 best een lastig jaar. Je zal veel introspectie doen en dat doet soms pijn. Bovendien vergt het meer energie van je dan je soms zal kunnen geven. Wat nu? Probeer de momenten waarin je de diepte ingaat en waarop je kunt opladen af te wisselen, zodat je meer uit dit jaar kunt halen. Verder is het belangrijk je grenzen op te zoeken. Je omgeving zal dat niet altijd begrijpen, maar het levert je uiteindelijk veel op.

Kreeft – liefde

In de liefde loopt alles op zich prima, maar je merkt dat er in de liefde naar jezelf nog wel veel winst te boeken valt. Probeer daar bewust bij stil te staan door de stilte op te zoeken of je gedachten de vrije loop te laten tijdens een wandeling in de natuur. Juist die rust zal je meer inzicht bieden in de worstelingen die onder de oppervlakte vragen om gezien te worden.

Kreeft – carrière

Je begint een beetje ongedurig te worden. Waar je nu zit, is niet helemaal waar je uiteindelijk wil zijn. Probeer voor jezelf uit te stippelen wat je wél gelukkig maakt en waar je meer voldoening uit zou halen. Is verdieping in de vorm van een cursus of workshop voldoende? Of is het misschien tijd om daadwerkelijk een grotere stap te zetten? Neem de tijd om het antwoord op die vraag te ontdekken.

Kreeft – gezondheid

Dit jaar staat voor jou in het teken van proberen en experimenteren. Je kan bijvoorbeeld eens uitzoeken of een andere manier van eten iets voor je is. Kies af en toe voor vegan of zelfgemaakte producten, en zoek nieuwe recepten op. Gaandeweg zal je merken dat je in 2022 beter in je vel komt te zitten.

Jaarhoroscoop leeuw 2022

Leeuw – algemeen

De leeuw is het krachtigste dier van de dierenriem. Dit jaar zal je hierin vooral je wilskracht moeten aanspreken. Je bent namelijk een beetje laks op een gebied waar je juist inzet zou moeten tonen. En dat botst. Probeer in gesprekken met dierbaren toch weer het onderste uit de kan te trekken en zet je schouders onder dat ene project. Alleen dan kan je het afronden.

Leeuw – liefde

Op het gebied van de liefde lijk je van alles aan te trekken, zowel binnen een relatie als wanneer je vrijgezel bent. Mensen zien je staan en dat komt doordat je goed in je vel zit. Dat straal je uit. Laat het lekker over je heen komen en geniet ervan, maar wees je ook bewust van het feit dat niet alles is wat het lijkt. Blijf nuchter, dan kom je verder.

Leeuw – carrière

Je loopt ergens tegenaan lieve leeuw en daar baal je enorm van. Op de een of andere manier kom je moeizaam verder. Wat helpt is om even uit de situatie te stappen en van een afstandje te bekijken. Bepaalde zaken zijn dan ineens een stuk helderder; doe er je voordeel mee.

Leeuw – gezondheid

Met je gezondheid gaat het goed, al is het belangrijk dat je op je voeding blijft letten. Eet meer groenten en fruit en kies minder voor de makkelijke hap tussendoor. Je hebt namelijk een boel te doen in 2022 en dan is alle energie van harte welkom.

Jaarhoroscoop maagd 2022

Maagd – algemeen

Voor de maagd is 2022 een jaar van ontdekken en ontwikkeling. Je vindt het zeker niet altijd makkelijk, dus is het belangrijk om voor ogen te houden dat je hier straks beter uitkomt dan hoe je eraan begon. Je leert een heleboel mooie lessen. Verder zal je een aantal knopen moeten doorhakken. Dat is niet altijd eenvoudig maar door op jezelf te vertrouwen, kom je echt verder.

Maagd – liefde

In de liefde lijk je heel erg je weg te moeten vinden. Je weet even niet zo goed wat je ermee aan moet en houdt je daarom wat afzijdig – zowel in een relatie als wanneer je alleenstaand bent. Toch gloort er genoeg licht aan de horizon. Je moet het alleen durven zien. Probeer dan ook wat vaker uit je comfortzone te stappen en laat je verrassen door wat je meemaakt en wie je tegenkomt.

Maagd – carrière

Eigenlijk zou een verandering van baan een goed idee zijn, maar durf je dat wel aan lieve Maagd? Hoewel je huidige carrière je soms een beetje beklemt, heb je geen idee wat je anders zou moeten en blijf je maar hangen waar je al zat. Toch gebeuren er dit jaar verschillende dingen die maken dat je die houding nog eens heroverweegt: je moet toch een keer door en volgens de sterren is nu een prima tijd.

Maagd – gezondheid

Het is tijd voor iets nieuws, Maagd. Je bent misschien vrij nuchter, maar toch kan het je helpen om eens buiten de normale paden te kijken. Yoga of meditatie kunnen je verder helpen, maar ook een fijne (stilte)wandeling doet soms wonderen. Hoe dan ook is 2022 voor jou een jaar waarin je echt tijd mag besteden aan je mentale gezondheid. Het helpt je andere zaken duidelijker te krijgen.

Jaarhoroscoop weegschaal 2022

Weegschaal – algemeen

De Weegschaal heeft in 2021 belangrijke stappen gezet in de richting van hoe hij of zij het leven het liefst zou willen leiden. Maar je bent er nog niet. Komend jaar staat dan ook nog even in het teken van afronden, puntjes op de i en het inslaan van een nieuwe weg waarbij je je doelen steeds duidelijker krijgt. Neem daar de tijd voor die nodig is en overhaast niets. Pas wanneer je daaraan toe bent, zullen je volgende doelen zich openbaren.

Weegschaal – liefde

In de liefde is het leven van de single Weegschaal een beetje wisselvallig. Het ene moment zoek je de aandacht graag op en geniet je van wie je tegenkomt; een volgend moment heb je daar helemaal geen zin in en kies je juist bewust voor jezelf. Dat gaat zo door tot je in oktober iets meer rust vindt in je leven. Zit je in een relatie? Dan is 2022 hét jaar om de balans op te maken. Hoe gaat het tussen jullie? Kan het beter of waardeer je het soms niet genoeg? Genoeg dus om over na te denken!

Weegschaal – carrière

Ook op carrièregebied heb je niet helemaal voor ogen waar je nu toch naartoe wil. Het is een zoektocht waar je voorlopig niet klaar mee bent. En dat is niet erg. Je hebt genoeg tijd om na te denken welke stappen je wanneer wil gaan zetten. Wat helpt, is sparren met directe collega’s over wat de mogelijkheden zijn en of dit bij je past. Dankzij hen krijg je steeds helderder welke richting je op wil.

Weegschaal – gezondheid

Probeer te blijven werken aan je gezondheid, lieve Weegschaal. Misschien zie je er tegenop om te gaan sporten, maar het is niet onverstandig om te (gaan) doen. Beweging helpt je hoofd leegmaken op de momenten dat het overloopt van twijfels en gedachten die alle kanten op gaan. Bovendien ontmoet je daarbij een bijzonder persoon die 2022 voor jou onvergetelijk zal maken.

Jaarhoroscoop schorpioen 2022

Schorpioen – algemeen

De schorpioen heeft best een pittig jaar achter de rug. 2022 staat echter voor de deur en dat brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Dat wil zeggen, als jij niet nu afrekent met bepaalde zaken die je al te lang meesleept. Durf eerlijk te zijn tegen jezelf en hak die ene knoop door – wat je eigenlijk vorig jaar al had moeten doen. Je zal daarna zien dat je een stuk lichter door kan.

Schorpioen – liefde

Op liefdesgebied is het wat turbulent bij de schorpioen. Ben je echt tevreden met hoe het gaat? Of is er ruimte voor verbetering? Schorpioenen in een relatie zullen komend jaar op de proef gesteld worden, is jullie liefde duurzaam genoeg? Voor de singles staat het er gelukkig een stuk rooskleuriger voor. Die ene man of vrouw waar je al langer een oogje op hebt, toont interesse! Geniet ervan.

Schorpioen – carrière

Op je werk ben je een graag geziene werknemer. Dat doet je goed. Toch zal je komend jaar een paar belangrijke keuzes moeten maken. Blijf je stilstaan (wat ook een prima keus kan zijn) of is het tijd om door te gaan? Het helpt om hierover te praten met een goede vriend die kan inschatten welke keus bij jou past. Laat hierbij verwachtingen van jezelf en/of de buitenwereld zoveel mogelijk los.

Schorpioen – gezondheid

Je conditie is misschien niet wat het zou moeten zijn. In 2022 ga je hieraan werken. Het is aan te raden in je eentje op pad te gaan, zodat je naast het sporten en bewegen ook ruimte krijgt om je gedachten de vrije loop te laten. Heel verstandig, want tijdens één van die momenten krijg je een openbaring waar je mee aan de slag gaat in de tweede helft van het jaar.

Jaarhoroscoop boogschutter 2022

Boogschutter – algemeen

De boogschutter is een tikje ongedurig in 2022. Want hoewel je best lekker in je vel zit, ben je nog niet helemaal op de plek waar je zou willen zijn. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel om dichter bij je doelen te komen. Hoe? Dat plan zal zich gaandeweg ontvouwen en je ziet steeds beter wat de juiste keuzes zijn. Voor nu volstaat dat je onthoudt dat je intuïtie de beste raadgever is.

Boogschutter – liefde

Je liefdesleven is al een tijdje vrij stabiel. Maar is het genoeg voor jou? Daar ga je komend jaar achterkomen. Soms zal je het gevoel hebben in een achtbaan te zitten die niet te stoppen lijkt, maar net als je de wanhoop nabij bent, ontdek je wat je nu echt wil. Lukt dat binnen de manier waarop je leven er momenteel uitziet? Neem de tijd die nodig is en praat eventueel met goede vrienden om te ontdekken hoe zij er tegenaan kijken.

Boogschutter – carrière

Op carrièregebied staan er een paar mooie verrassingen te wachten. Je lijkt steeds beter voor ogen te krijgen wat je wil en waar je naartoe wil. Daarbij lijk je de juiste mensen aan te trekken die je vooruit kunnen helpen. Ben jij er ook klaar voor? Dan zal 2022 je een paar mooie kansen bieden die je niet mag missen! Hoe ongemakkelijk ze in het begin misschien ook lijken, zo waardevol zijn ze in de praktijk.

Boogschutter – gezondheid

Met je gezondheid gaat het eigenlijk wel prima. Er ontbreekt slechts een dingetje: de rust om daadwerkelijk te genieten van het leven, in het bijzonder van voeding en sport. Dat kan toch best anders? Probeer (weer) voor jezelf concreet voor ogen te krijgen wat je doelen zijn en je zal zien dat je ze daardoor makkelijker kam gaan bereiken.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Horoscoop 2022

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven