Jaarhoroscoop 2021 | Tijd voor bezinning en kansen

Algemene horoscoop voor 2021

Het komende jaar zal voor iedereen een beetje vreemd zijn. De lockdown maakt daar natuurlijk een groot deel van uit. Tegelijkertijd is het de kans om jezelf te bezinnen en juist te genieten van de tijd en luxe die je in en om het huis ervaart. Naast onderstaande jaarhoroscoop is het natuurlijk ook een kwestie van de keuzes die je maakt. Ga je er vol voor en benut je alle kansen die de sterren je toewerpen? Of blijf je komend jaar toch vooral vasthouden aan het verloren gevoel en de negatieve benadering van de situatie zoals hij is? Aan jou wat je eigen voorkeur heeft.

Los daarvan staan de sterren komend jaar best gunstig. Op het gebied van liefde valt veel te winnen en dat doen de meeste sterrenbeelden dan ook. We gaan de diepte in, leren onszelf beter kennen en genieten regelmatig van het leven – ondanks de soms beperkte vorm. Waar het soms aan schort, is de gezondheid. Maar ook daaraan zullen we in 2021 hard gaan werken.

Ben je benieuwd wat jou te wachten staat? Klik dan op je sterrenbeeld in de inhoudsopgave en lees snel verder in de grote jaarhoroscoop voor 2021!

Steenbok

2021 staat voor de Steenbok in het teken van bezinning en terug naar de basis gaan. Je koestert de mensen om je heen, maar zorgt bovendien dat je een baken van rust bent voor wie je nodig heeft. Dit jaar bouw je aan een solide fundament in je leven dat daarna kan zorgen voor mooie kansen. In die zin kabbelt het jaar een beetje, maar zeker niet voor niets!

Liefde

In de liefde gaat het je voor de wind, lieve Steenbok. Je zal merken dat het leven steeds soepeler gaat en dat hoe meer liefde je geeft, des te meer je ook terugkrijgt. Je besteedt in 2021 meer aandacht aan de mensen in je leven, voelt je beter en biedt stabiliteit. Wees verder niet te streng op jezelf: je doet je best en dat weten anderen ook. Door af en toe even op de pauzeknop te drukken, zorg je voor balans in alles dat je doet.

Carrière

Er zullen geen grote veranderingen plaatsvinden, maar juist de kleinere maken dit jaar een bijzonder jaar. Je hebt een groter doel voor ogen en zult met deze stappen straks grotere resultaten kunnen boeken. Houd er dus vertrouwen in dat je uiteindelijk komt waar je wil zijn. Trakteer jezelf op een leuke cursus of workshop, en vraag zeker om hulp als je dat nodig hebt.

Gezondheid

Gezonde voeding neemt een steeds belangrijkere positie in je leven in. Je gebruikt de rust van 2021 dan ook om beter te leren koken, zet jezelf een sportief doel en doet je best om dat te halen. Meer dan anders merk je dat juist de weg daarnaar toe een aantal bijzondere inzichten oplevert, waardoor het resultaat minder belangrijk voor je wordt. Een grote stap vooruit.

Waterman

De Waterman voelt intuïtief dat dit niet direct het makkelijkste jaar zal worden. Toch zijn er belangrijke stappen te nemen en valt hierin ook veel te winnen. Je leert komend jaar om verdriet en tegenslag om te buigen in grote kansen. Daarbij heb je de steun van je omgeving nodig, dus is het belangrijk die ook te zoeken. Iemand zal je onverwachts verrassen. Het maakt dat je weer vertrouwen krijgt in een goede afloop (want die zal er zijn).

Liefde

Dit jaar zal in het teken staan van familie en relaties. Je hebt elkaar nodig en zoekt elkaar meer op dan voorheen. Toch komt er ook een vorm van afscheid aan. Of het nu is van een vervelende gewoonte, iemand in je omgeving die je verdriet doet of juist een fase in je leven. Dat heeft zijn weerslag op het verloop van 2021. Dat neemt echter niet weg dat waar één deur sluit, een raam wordt geopend. Ook voor jou geldt dat afscheid van het ene ruimte biedt voor iets heel bijzonders.

Carrière

Je werkt hard dit jaar. Niet zonder reden: het helpt je om te gaan met zwaardere momenten in je leven. Gaandeweg merk je echter dat je steeds meer behoefte krijgt aan wat rust en dat neem je. Je krijgt bovendien meer ruimte voor iets nieuws. Als je wil leren, is nu hét moment. Ga ervoor! Deze nieuwe kans zorgt voor een bijzondere omslag die je niet had zien aankomen, maar wel nodig had.

Gezondheid

Blijf goed op je gezondheid letten. De verleiding is groot om af en toe een beetje los te laten en het allemaal niet zo nauw te nemen, maar verstandig is het niet. Help jezelf door regelmatig een pas op de plaats te maken en te kijken naar wat je nodig hebt. In de loop van 2021 zal je zien dat het steeds beter gaat, en krijg je je motivatie weer terug.

Vissen

Voor de Vissen staan in 2021 twee zaken centraal: jij en balans. Je voelt intuïtief steeds beter aan welke kant je op wil gaan met je leven en bewaakt daarbij beter dan vorig jaar de rust in jezelf. Je zet een stapje terug wanneer je lijf daarom vraagt, maar durft ook juist vooruit te lopen als de kans zich voordoet. Laat bescheidenheid je niet tegenhouden komend jaar, dan zal je belangrijke successen boeken.

Liefde

Het jaar begint voor de Vissen niet zo heel erg gemakkelijk. Je zit niet helemaal lekker in je vel, maar de mensen om je heen zijn ook wat snel geprikkeld. Dat lijkt zo door te kabbelen tot ergens midden februari. Je kan langzaam de last van je schouders schudden en krijgt weer ruimte voor optimisme. Je beseft meer dan ooit hoe belangrijk het is dat jij jezelf eerst liefde geeft, voor je het een ander kunt geven. Eind oktober gebeurt er iets bijzonders, waardoor je de rest van het jaar met een brede grijns rondloopt.

Carrière

Op carrièregebied weet je steeds beter wat je wil en dat voelt fijn. Daarbij lukt het ook om privé en je werk om elkaar heen te laten lopen in plaats van dwars door elkaar. Vooruitgang past bij jou in 2021. Je hebt er zin in, maar weet ook wanneer je eventjes moet loslaten. Verder hak je een heel belangrijke knoop door, zo halverwege juli, waardoor je ademruimte krijgt. Dat voelt goed!

Gezondheid

Je komt in 2021 steeds dichter bij de kern van wie jij bent. Dat heeft op verschillende gebieden zo zijn voordelen, waaronder je gezondheid. Je eet steeds beter, wordt sportiever en komt beter in je vel te zitten. Ook bewaar je steeds beter de rust. Je pakt meditatie (meer) op, haalt energie uit positieve dingen en komt meer in balans. Daar plukt je omgeving de vruchten van!

Ram

Voor de Ram geldt vooral dat 2021 een jaar van inzichten kan worden. Durf je het aan om dieper naar binnen te kijken en de confrontatie aan te gaan met bepaalde veranderingen? Aan de sterren zal het echter niet liggen! Je horoscoop voorspelt genoeg kansen en er zullen mensen op je pad komen die je daarbij kunnen helpen. Probeer er met een roze bril naar te kijken en voor je het weet openen zich voor je een aantal prachtige momenten die je niet wil missen!

Liefde

Stilstaan bij wat je wil of schouders eronder en doorgaan? Dat laatste heb je eigenlijk te lang gedaan en je merkt dat het je steeds meer begint op te breken, lieve Ram. Bepaalde keuzes ontlopen maakt niet dat ze verdwijnen, het stelt ze hoogstens uit. Daarom zal je in 2021 knopen moeten doorhakken. Kijk serieus naar de (liefdes)relaties in je leven en onderzoek in hoeverre jij daar een positievere invloed op kan uitoefenen, zodat je eind van het jaar met een gelukkig gevoel kunt terugkijken.

Carrière

Ben je nog blij met de positie die je nu inneemt op carrièregebied? Is het misschien tijd voor nieuwe stappen? Wat dat betreft is 2021 een vruchtbaar jaar dat je kan helpen. Meer dan vorig jaar voel je dat het tijd is om verder te kijken. Durf ook eens na te denken over iets compleet anders. Niet omdat je per se die richting op zal moeten gaan, maar vooral omdat het je een inzicht biedt dat je zal verrassen!

Gezondheid

Komend jaar zal er echt iets moeten veranderen op het gebied van voeding en/of beweging, Ram. Die knop moet om, anders blijf je op het punt zitten waar je al langer op hangt en dat is voor je gezondheid niet goed. Zoek daarom vooral naar wat voor jou werkt. Vraag bijvoorbeeld een vriendin om met je mee te doen, of ga met je partner een uitdaging aan. Die fitheid zal je komend jaar goed kunnen gebruiken!

Stier

Komend jaar zal de Stier een paar belangrijke knopen moeten doorhakken. Dat past eigenlijk niet bij je, omdat je veel waarde hecht aan hoe het nu gaat. Toch ontkom je er niet aan. Een levensveranderende gebeurtenis zet je aan het denken, in positieve zin. Zoek in de mensen om je heen de kracht om een stap te zetten die je eigenlijk al veel eerder had moeten nemen, en 2021 levert je meer op dan je had durven hopen.

Liefde

De Stier weet best waar het aan schort op het gebied van de liefde. Maar durf je er ook echt kritisch naar te kijken? De mensen om je heen kunnen je handvatten bieden die leiden tot meer inzicht. Als je echt die ene noodzakelijke stap vooruit durft te nemen, zal je zien dat het leven een paar heel bijzondere kansen voor je in petto heeft. Aan jou de keus!  

Carrière

Wat je carrière betreft, is het tijd voor een stapje terug. Er zijn namelijk andere zaken in je leven die de aandacht eisen en je merkt dat je steeds meer behoefte hebt om daarmee bezig te zijn. Het doet je goed, je voelt je fijn en ontdekt bovendien iets nieuws dat ook bij je past. 2021 is daarnaast het ideale jaar om te starten met een uitdaging: een studie of cursus die losstaat van je vakgebied. Dat levert je veel op!

Gezondheid

Blijf ook dit jaar weer aandacht schenken aan je gezondheid. Je bent op de goede weg, maar nog niet waar je zal moeten zijn. Daarnaast zijn er zaken in je leven die ook veel energie zullen kosten. Zorg ervoor dat je die ruimte hebt. Neem af en toe een kleine pauze waar dat nodig is, zodat je de impact beter aankunt.

Tweelingen

De Tweelingen krijgen in 2021 verschillende kansen op verandering, maar heel duidelijk zullen ze niet zijn. Je zal daarom vooral aandacht moeten schenken aan de rustmomenten. Probeer lekker in je vel te zitten, dan openbaren de mogelijkheden zich vanzelf. Waar je fijne resultaten boekt, is waar het liefde en vriendschap betreft. Daar valt namelijk veel te winnen!

Liefde

Op het gebied van de liefde gaat het allemaal wel prima, al zal je merken dat je op het gebied van bepaalde relaties de knoop zal moeten doorhakken. Zijn deze daadwerkelijk een aanwinst op je leven? Of is het tijd een andere weg in te slaan? Probeer in elk geval je zaken op een rustige, vriendelijke manier af te handelen. Je hebt immers geen baat bij negativiteit op je pad.

Carrière

Het is tijd voor iets nieuws, maar lange tijd lijkt er weinig in het leven van de Tweelingen te veranderen. Dat vind je best lastig. Het is echter een kwestie van tijd voor alles op zijn plek valt, dus hou vol! Op een gegeven moment zal je namelijk merken waar je al die tijd op moest wachten. Houd in september je ogen en oren goed open: iemand doet je dan een aanbod waar je heel ver mee zou kunnen komen.

Gezondheid

Luister naar je hart, lieve Tweelingen. Zit je op de juiste weg of zijn er eigenlijk wel zaken die je zou moeten aanpassen? Neem de tijd die nodig is om bepaalde knopen door te hakken op het gebied van je gezondheid. Zou je eigenlijk beter voor je lijf moeten zorgen? Of is het tijd om afstand te doen van bepaalde slechte gewoontes? Dan is 2021 het jaar waarin je dat voor elkaar krijgt!

Kreeft

De kreeft zorgt van nature het liefst voor de mensen om zich heen. Toch zal 2021 anders zijn op dit gebied. Steeds meer raak je bewust van het feit dat je ook voor jezelf moet zorgen. Je laat daarom de buitenwereld iets meer los en keert vaker naar binnen, om te zorgen voor een stevig fundament. Hoewel je omgeving daar eerst wellicht wat nukkig op reageert, zullen ze vanzelf zien hoe belangrijk deze stappen voor jou zijn. Dat maakt 2021 een belangrijk jaar in je leven.

Liefde

Op liefdesgebied rommelt het een beetje bij de kreeft. Je wil aan anderen geven, maar die anderen lijken niet altijd te waarderen wat je doet. Ergens richting maart krijg je daar genoeg van. Het is tijd voor jezelf. Hoewel het moeite kost, omdat de kreeft van nature een gever is, merk je dat het wel energie oplevert door vaker te kiezen voor jou. Recht je schouders, geniet met volle teugen en dan komt de rest vanzelf. Had je dit maar eerder geweten!

Carrière

De carrière van de meeste kreeften kabbelt in 2021 een beetje voort. Het gaat prima, maar heel spannend worden de stappen die je zet niet. Althans, dat wil zeggen: tot begin mei. Ineens besluit je dat iets anders moet. Voor de een zal er vervolgens snel iets veranderen, de ander heeft meer tijd nodig; maar eind van het jaar sta je echt op een ander punt in je carrière dan aan het begin.

Gezondheid

Met je gezondheid gaat het ook langzaam steeds iets beter. Toch zal je komend jaar wel energie moeten besteden aan beweging en een gezond voedingspatroon. Het zal helpen om gelijkgestemden om je heen te verzamelen, zodat die je kunnen stimuleren in de juiste richting. Zet je schouders eronder en begin met kleine stapjes, dan komen die grotere passen vanzelf!

Leeuw

De Leeuw zit komend jaar beter in zijn of haar vel. Je bent krachtig en durft steeds beter voor jezelf en je eigen belangen op te komen. Die verandering blijft niet onopgemerkt. Je omgeving ziet het ook en reageert er heel positief op. Dat maakt dat 2021 voor jou een fijn jaar wordt waarin je grote stappen kunt maken.

Liefde

Zit je lekker in je vel? Soms, de ene keer gaat het je gemakkelijker af dan de andere keer. Toch merk je langzaam steeds meer een stijgende lijn. Je zoekt binnen de relaties met mensen om je heen naar balans en die vind je gaandeweg. Daarnaast durf je de liefde van buiten naar binnen te richten. Goed voor jezelf zorgen, lief voor jezelf zijn en aangeven wat jij nodig heeft: dat is in 2021 belangrijker dan al het andere.

Carrière

Je werkt hard en hoewel het niet altijd gemakkelijk gaat, zie je steeds meer de resultaten van in je inspanningen. Een opluchting, want een tijd geleden leek het je minder voor de wind te gaan. Waar je wel op zult moeten blijven letten, is je motivatie. Houd voor ogen waarom je dit wil, zodat het makkelijker is om vol te houden. In de loop van juni hak je een belangrijke knoop door.

Gezondheid

Je bent fitter, zit goed in je vel en maakt (figuurlijk) grote sprongen. Komend jaar heb je zin in een uitdaging en die stel je jezelf dan ook enthousiast. Wat belangrijk is, is dat je lekker bezig blijft. Sommige situaties zullen namelijk mentaal best wat van je vergen en je hebt je kracht nodig om daarmee te kunnen omgaan.

Maagd

Voor de Maagd staan er een aantal veranderingen op het programma en daar ben je niet heel blij mee. Het liefst zou je vasthouden aan hoe het nu is, maar diep van binnen weet je dat het wel moet om vooruit te kunnen. Bovendien zou je weleens een belangrijke boot kunnen missen als je nu geen aandacht geeft aan wat of wie er echt toe doet in je leven.

Liefde

Op liefdesgebied loopt de Maagd al een tijdje vast. Je wil van alles, maar het komt niet echt uit de verf. Probeer 2021 te gebruiken voor introspectie: wat kan jij veranderen aan de situatie en in hoeverre heb je invloed op hoe het loopt? Durf daarbij eerlijk te zijn tegen jezelf, zodat je aan het eind van het jaar trots kunt zijn op jezelf. Want alleen dan zal er daadwerkelijk iets anders lopen.

Carrière

De Maagd geniet wel van zijn werk, maar wil eigenlijk iets anders. Of het nu een nieuwe uitdaging is of een heel spannende overstap naar een compleet andere baan – het is tijd voor verandering. Ondanks dat je graag vasthoudt aan wat je kent, zal je eraan moeten geloven. Zoek vooraf alles goed uit en overleg met iemand die je vertrouwt, zodat je geen onbezonnen beslissingen maakt. En luister naar je hart om 2021 tot een succes te maken.

Gezondheid

Let je goed op je gezondheid, lieve Maagd? Er is iets in je leven dat je zodanig bezighoudt, dat je weinig acht lijkt te slaan op de signalen die je lichaam geeft. Wees dus lief voor jezelf, let op je voeding en probeer echt om stressfactoren te minimaliseren.

Weegschaal

Komend jaar zal zeker niet altijd makkelijk zijn. Je komt meer dan eens jezelf tegen en dat kan behoorlijk wat wrijving geven; zowel thuis als in je eigen gedachten. Het is echter wel belangrijk dat je de confrontatie aangaat, lieve Weegschaal, ook al ligt dat niet per se in je karakter. Neem het heft in handen en je zal zien dat 2021 je meer brengt dan je in eerste instantie dacht.

Liefde

Voor de Weegschaal is 2021 een pittig jaar, wat liefde betreft. Je zoekt naar verandering, maar weet niet goed hoe je dat voor elkaar moet krijgen. Voor je echter daadwerkelijk een andere weg kunt inslaan, zal je de diepte in moeten gaan. Durven kijken naar wat jij wil en daarnaar handelen, ligt niet in de aard van dit sterrenbeeld, dat het liefst alles in balans houdt. Toch is het belangrijk om stappen te nemen, zodat je aan het eind van het jaar opgelucht kunt terugkijken.

Carrière

Je bent goed bezig op carrièregebied. Niet alleen vanwege de kansen die je komend jaar pakt, maar ook omdat je steeds beter weet wat je waard bent. Je durft investeringen te doen en stappen te zetten die je langzaam maar zeker dichterbij je doelen brengen. Daarom mag je trots op jezelf zijn. Halverwege juni krijg je een kans die spannend is, maar ook ontzettend leuk. Durf je te springen?

Gezondheid

De Weegschaal werkt in 2021 hard aan zijn of haar gezondheid. Je bent graag buiten, maakt meer wandelingen en pakt sneller de fiets. Daarnaast ontdek je een nieuwe sport of nieuwe uitdaging waar je veel energie en plezier uit haalt. Ook zeg je een oude, slechte gewoonte voorgoed gedag. De voordelen daarvan zal je snel merken.

Schorpioen

De Schorpioen komt dit jaar meer met zichzelf in balans. 2021 biedt je allerlei kansen die je al langer wilde krijgen. Bovendien krijg je meer inzicht door het jaar heen, wat maakt dat je stappen durft te zetten die je eerder tegenhield. Wat vooral belangrijk is, is dat je komend jaar regelmatig blijft overleggen met de mensen die je lief zijn en goed naar hen luistert. Dan wordt het een jaar om nooit te vergeten!

Liefde

Is het tijd voor een nieuwe liefde in 2021, lieve Schorpioen? De sterren staan in elk geval gunstig. Of het nu is in de vorm van een nieuwe partner, een baby of huisdier – je hart staat open. Durf je kwetsbaar op te stellen, dan haal je het meest uit de situatie. In vriendschappen zullen bepaalde zaken veranderen. Dat is niet erg, zolang je geen overhaaste conclusies trekt.  

Carrière

Je lijkt op meerdere gebieden hard vooruit te willen. Zo is je carrière een plek waarbij je eigenlijk al langer naar verandering zoekt. Komend jaar zal nieuwe kansen bieden om een zijpad op te stappen. Durf je het? Wanneer je echt te diep twijfelt, is het belangrijk om te overleggen met iemand die je kan adviseren op dit gebied: hij of zij zal je de juiste kant wijzen.

Gezondheid

Of je nu veel op pad kunt of niet, 2021 zal in het teken staan van successen op sportgebied. Je behaalt je doelen sneller, weet wat je wil en let beter op je voeding. Ook mentaal kom je beter in je vel te zitten doordat je beter durft te vertrouwen op jezelf. Die ene nieuwe sport of activiteit helpt je daarbij.  

Boogschutter

De Boogschutter zal in 2021 verschillende keuzes moeten maken die bepalend zijn voor het verloop van zijn of haar leven. Dat is niet altijd makkelijk: je wil op bepaalde momenten gewoon kunnen doorgaan zonder daar te lang over na te denken. Toch is het nodig. Als je komend jaar de diepte in durft te duiken, zal je ontdekken dat je verder komt dan je had durven dromen.

Liefde

Op het gebied van de liefde hoef jij je geen zorgen te maken, lieve Boogschutter. Je hebt hele fijne mensen om je heen verzameld die je vangen wanneer je valt en koesteren wanneer je dat nodig hebt. Toch ontbreekt er iets, is het niet? Durf je toe te geven aan dat verlangen in 2021? Zo richting maart of april komt er meer duidelijkheid in je leven. Vanaf dat moment zal je een belangrijke stap kunnen zetten die er al langer aan zat te komen.

Carrière

Linksom of rechtsom, in 2021 ga je flexibel om met de kansen om werkgebied en vertrouw je erop dat het allemaal wel goed komt. Gelukkig, want er komen ook genoeg momenten voorbij waarop je die houding heel hard nodig hebt. Eind oktober zal je een nieuwe kans krijgen. Ga je erop in? Neem hoe dan ook je tijd voor de beslissing, of je die nu wordt gegeven of niet: een doordacht besluit is beter dan en overhaaste.

Gezondheid

Ook komend jaar zal je blijven werken aan je gezondheid. Dat is niet altijd gemakkelijk. Soms is de motivatie namelijk ver te zoeken en voel je vooral frustratie. Maar gaandeweg vallen dingen op hun plek en krijg je meer ademruimte. Je merkt steeds beter wat werkt voor jouw lijf en geeft daar meer aan toe. Een enorme opluchting!  

Maak er een mooi, gezond en liefdevol 2021 van met elkaar!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Lees ook de andere horoscopen:

Afbeelding, Who is Danny – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven