Jaarhoroscoop 2020 | Over liefde, carrière, gezondheid

Binnenkort start 2020: een nieuw jaar vol nieuwe kansen. Maar hoe het verloopt? De details zullen zich vanzelf invullen; voor nu geef ik je alvast een kijkje in de sterren met deze jaarhoroscoop voor 2020. Benieuwd wat jou te wachten staat op het gebied van liefde, carrière en gezondheid? Lees dan snel verder bij jouw sterrenbeeld!

Jaarhoroscoop 2020: klik snel op je sterrenbeeld

Steenbok

Liefde

In 2020 lijk je een beetje te twijfelen of je wel de juiste keuzes maakt op het gebied van de liefde, Steenbok. Waar ligt dat aan? Probeer, op een moment dat jij je daar goed bij voelt, eens dieper op je gevoelens in te gaan. Zit je zelf niet lekker in je vel? Of merk je dat de wisselwerking tussen je partner en jou de laatste tijd minder soepel loopt? Moet je knopen doorhakken? De enige die het antwoord weet op deze vragen, ben jij.

In de liefde kom je dus jezelf komend jaar tegen. Het beste is daarom vooral bij jezelf te kijken waarin jij stappen kunt maken; de ander volgt vanzelf. Gelukkig is het niet alleen een jaar van bedachtzaamheid en nadenken. Er komen een aantal bijzondere dagen op je pad. Vooral rond de zomer ga je genieten en kom je helemaal tot rust met een geliefde.

Carrière

Op je werk loopt alles wel op rolletjes. Je weet waar je ambities liggen. En hoewel je waarschijnlijk nog niet zover bent dat je die kunt waarmaken, zal je komend jaar wel belangrijke stappen gaan maken. Er ligt namelijk een bijzondere kans voor je in het verschiet die je niet kunt laten liggen. Langzaam zal steeds duidelijker worden wat je moet doen om verder te komen. Blijf hierover praten met mensen die dichtbij staan: zij zullen je het best kunnen adviseren.

Gezondheid

Steenbokken zullen komend jaar merken dat ze steeds beter weten waar hun grenzen liggen. Het is slim om daar gehoor aan te geven, zodat je meer energie overhoudt voor andere zaken. Gelukkig gaat het in het algemeen verder goed met je. Je maakt weinig gekke bokkensprongen. Misschien is het wel een goed idee om in 2020 een nieuwe (sportieve?) uitdaging aan te gaan. Dat geeft een nieuwe focus en die heb je nodig.

Waterman

Liefde

In de liefde lijkt het je voor de wind te gaan, lieve Waterman. Je hebt iemand gevonden die je op waarde schat en waar jij je bij thuis voelt. Wat dat betreft weinig wolken voor de zon. Op het gebied van vriendschap zijn er echter wel een paar hindernissen die je moet nemen. Of het nu draait om het afsluiten van een jarenlange vriendschap of het loslaten van een nieuwe; het zal je toch even in beslag nemen. Luister daarom vooral naar het advies van een belangrijk familielid. Hij of zij weet precies wat je moet doen.

Carrière

Je zit lekker op je plek en dat is prettig. Halverwege het jaar staat je een fijne stap vooruit of promotie te wachten. Je hebt het meer dan verdiend! Eén waarschuwing: als je een zakelijke aanbieding krijgt die te mooi lijkt om waar te zijn, sla hem dan direct af. Dit zou je weleens in de problemen kunnen brengen.

Gezondheid

Denk je voldoende aan jezelf? Het lijkt erop dat je vergeet om tijd te nemen voor iets waar jij zin in hebt – los van je gezin en/of partner. In 2020 mag je hier meer aandacht aan besteden. Er komt ook meer ruimte voor naarmate het jaar vordert. Probeer een nieuwe sport uit, ga trainen voor de marathon of ga gezonder eten; jij weet wat het best bij je leven past. Je zult zien dat dit je gaandeweg een beter gevoel geeft.

Vissen

Liefde

Op het gebied van liefde en vriendschappen heb je nog best wat lessen te leren, lieve Vissen. Soms steek je te veel energie in zaken die het niet waard zijn. Dit jaar staat dan ook in het teken van inzicht, kiezen en soms loslaten. Voor jezelf kan het schelen als je hierin je eigen hart volgt. Dat is de beste raadgever. De mensen waarbij je je veilig voelt, komen dit jaar nog dichterbij te staan.

Carrière

Het rommelt een beetje op carrièregebied. Buitenstaanders willen graag raad geven, maar alleen jij kan bewuste keuzes maken. Het is daarom in 2020 tijd om belangrijke knopen door te hakken. Luister hierbij goed naar je eigen intuïtie. Wil je doorgaan op de gekozen weg? Of besluit je komend jaar toch een heel ander zijpad in te slaan, om te zien wat daar voor je ligt? Hoe dan ook, je zal jezelf dit jaar uiteindelijk weten te overtreffen op zowel financieel als zakelijk gebied, dus het komt goed. Daarbij kan je een adviserende rol gaan spelen voor anderen.

Gezondheid

Je gezondheid laat soms wat te wensen over. Toch merk je dat het steeds beter lukt om naar je lijf te luisteren en je kiest er vaker bewust voor om iets te doen waar je gelukkig van wordt. Belangrijk is dat je in 2020 blijft (of begint met) sporten. Hiervan krijg je nieuwe en positieve energie die je op andere vlakken in je leven goed kunt gebruiken. Verder zal je merken dat bepaalde dingen vanzelf op hun plek vallen, je moet het leven gewoon een beetje op zijn beloop laten en dan komt het heus wel goed.

Ram

Liefde

Op het gebied van de liefde gaat het bij de Ram niet heel lekker. Je bent jezelf een beetje kwijt of iemand die heel dichtbij je staat lijkt daar last van te hebben. Het kost je veel energie om alles te krijgen hoe je het wil. Eigenlijk is er maar één remedie: ga rustig zitten en kijk eens goed naar je eigen doelen. Waarom lopen dingen niet soepel? Waar kan jij invloed op uitoefenen? En wat zal je moeten leren loslaten? Komend jaar wordt er één vol inzichten die je uiteindelijk naar een hoger plan zullen tillen – je moet ze alleen wel willen zien.

Carrière

Het wordt tijd om belangrijke beslissingen te maken op zakelijk gebied. Gelukkig weet je steeds beter wat je wil en hoe je daar moet komen. Er zullen een aantal uitdagingen op je pad komen die je met opgeheven hoofd tegemoet zal treden. En hoewel het ongetwijfeld niet altijd makkelijk zal zijn, je maakt stappen die je vorig jaar nog niet had kunnen maken. Financieel gezien krijg je te maken met een kleine domper. Gelukkig komt er ook snel een oplossing voor.

Gezondheid

Je luistert onvoldoende naar je lijf en dat merk je op andere momenten terug, lieve Ram. Wat jij namelijk nodig hebt, is rust en tijd voor jezelf. En waar je misschien soms denkt dat het in jouw leven bijna onmogelijk is om écht rust te krijgen, ligt de oplossing misschien wel dichterbij dan je denkt. Probeer dan ook te luisteren naar wat je hart je ingeeft en de situatie eens van een afstandje te bekijken. Uiteindelijk zal je het jaar afsluiten met een positiever gevoel dan hoe je het begon. Dat hangt weliswaar samen met alle bovengenoemde facetten in je leven, maar niet in het minst met je gezondheid.

Stier

Liefde

Je liefdesleven is beter dan ooit. Dat komt ook doordat je regelmatig stilstaat en koestert wat je hebt. En of je nu vrijgezel of in een relatie bent, 2020 zorgt voor balans in je liefdesleven. Daarbij zal je merken dat je lekker in je vel zit en dat maakt je een graag geziene gast op feestjes. Een bijzondere vriendschap van vroeger wordt nieuw leven in geblazen en je zal onverwachts iets heel speciaals krijgen van iemand die dichtbij staat.

Carrière

Vind je wat je doet nog wel leuk? Het lijkt of er andere zaken op je pad zijn gekomen die je aandacht meer nodig hebben – of althans, zo voelt het. Het helpt om voor jezelf op een rijtje te zetten waar je naartoe wil op carrièregebied. Zijn er zaken die je kan delegeren? Doe dat dan. Daarbij zal je merken dat je in de loop van 2020 steeds meer je weg vindt. Er komt een balans tussen je werk, dat op een iets lager pitje komt te staan, en je privéleven.

Gezondheid

Met je gezondheid gaat het eigenlijk prima, lieve Stier. Je zal er echter wel voor moeten blijven werken. Richting het einde van het jaar maak je een vreemde stap die op de langere termijn gevolgen kan hebben. Het is daarom zaak te letten op je voedingspatroon en voldoende te bewegen. Maar let wel goed op dat je daarbij je eigen grenzen respecteert en forceer niets, dan komt het uiteindelijk goed.

Tweelingen

Liefde

Op het gebied van de liefde merk je dat het een beetje wisselvallig is, lieve Tweelingen. Dat heeft alles te maken met hoe je zelf in je vel zit. De ene keer gaat het beter dan de andere keer. Daar reageert de buitenwereld op. Naarmate het jaar vordert komt hier iets meer rust in; grotendeels omdat je jezelf op een bijzondere manier terugvindt. Dit werkt door in alle facetten van je leven.

Carrière

Tweelingen hebben komend jaar niet veel spannends op de planning staan waar het hun carrière bereft. Je groeit langzaam door in je huidige functie. En zelfs als je overstapt naar een nieuwe werkgever zal dat soepel verlopen. Dat heeft alles te maken met je eigen acceptatie van de zaken zoals ze zijn. Wel kijk je uit naar een nieuwe hobby: je zal het zeker halverwege 2020 druk krijgen en een ontspannende tegenhanger is echt belangrijk.

Gezondheid

Je kwakkelt een beetje het jaar door. Regelmatig merk je dat je bevangen wordt door kleine verkoudheden of griepjes. Dat heeft alles te maken met je zoektocht naar jezelf. De remedie? Toch proberen vaker eerder te gaan slapen, af en toe een feestje over te slaan en te luisteren naar je lijf. Je zal merken dat wanneer je meer innerlijke rust vindt, je lijf zich daarbij aansluit.

Kreeft

Liefde

Komend jaar staat in het teken van liefde. Of het nu gaat om een hernieuwde liefde met je partner, halsoverkop verliefd worden of ontdekken hoe belangrijk je voor anderen bent. Je omringt je steeds meer met energiegevers en laat anderen, die daar niet bij passen, beter los dan vorig jaar. Daardoor zal je aan het eind van 2020 beter in je vel zitten en daar komen de juiste mensen vanzelf op af.

Carrière

Op carrièregebied sta je een beetje stil. Misschien is het tijd voor een nieuwe uitdaging? Dat kan ook in de vorm van een nieuwe cursus zijn of workshop waarbij je praktische nieuwe dingen leert. Probeer in elk geval zelf op zoek te gaan naar iets waarbij je weer nieuwe energie krijgt, want vanuit je werk zal dat in 2020 waarschijnlijk niet komen. Verder doe je rustig aan. Je leven is druk genoeg en je wil naast je werkzaamheden ook nog genoeg tijd overhouden voor ontspanning.

Gezondheid

Als je tobt met je gezondheid is 2020 hét jaar om daar iets aan te doen. Het is voor de Kreeft vooral belangrijk om zich te verdiepen in kennis. Daarbij zal je meer moeten bewegen dan afgelopen jaar. Misschien kun je beginnen met een nieuwe sport? Bel die ene vriendin op en ga samen; dan hou je het makkelijker vol. Ging je al regelmatig bewegen? Dan zal je merken dat dit het komende jaar steeds beter gaat. Oude patronen maken plaats voor nieuwe, al zal je daar zelf ook hard voor moeten werken.

Leeuw

Liefde

Voor de leeuw staat 2020 in het teken van ontdekken. Je zal merken dat je niet altijd matcht met de persoon op wie je een oogje hebt, maar je leert wel veel over de liefde. Leeuwen in een relatie merken dat de boel komend jaar iets meer op spanning staat. Ook in vriendschappen botst het met enige regelmaat. Dat ligt weliswaar ook een beetje aan jezelf, maar je kunt het maar het best laten gaan. Aan het eind van het jaar merk je dat je vanzelf weer rustiger wordt, net als de relaties met mensen om je heen. Maak je niet te druk, het komt wel goed!

Carrière

Je zal dit jaar veel nieuwe dingen leren. Dat komt doordat je enthousiast in het leven staat en uitdagingen omarmt. Je hebt er zin in en energie voor. Verder zal je iets doen waar je eerder de moed niet voor had. Je positieve energie wordt opgemerkt en je krijgt nieuwe kansen aangeboden die je met beide handen aangrijpt. Ga ervoor! Je hebt het verdiend.

Gezondheid

In 2020 gaat het op zich prima, maar je moet wel goed blijven letten op je voeding. Als je het druk hebt, ben je soms geneigd te grijpen naar ongezonde alternatieven en dat is niet nodig. Zorg ervoor dat je altijd een gezond tussendoortje in je tas hebt zitten om de ergste trek te stillen en kook liever toch maar als je eigenlijk Thuisbezorgd wil inschakelen.

Je hebt je energie hard nodig om goed te presteren op andere gebieden in je leven. Bovendien is het zo dat die gezondere leefstijl je uiteindelijk ook een nieuwe kans biedt op het gebied van de liefde of carrière!

Maagd

Liefde

Je hebt een tijdlang wat aangerommeld, maar die periode is voorbij, lieve Maagd. Dat heeft alles te maken met het feit dat je steviger in je schoenen staat in 2020. Je hebt geen zin meer in zaken die je vooral energie kosten en kiest vaker voor jezelf. Dat kan soms resoluut overkomen, maar voor jou is het goed je toch vast te houden aan je gevoel. Uiteindelijk kom je hierdoor in een positievere omgeving terecht die je energie geeft. Ook biedt dit weer nieuwe kansen op het gebied van de liefde en vriendschap. Sta open voor die ene onbekende, zo richting het eind van de zomer, en er kan iets heel bijzonders opbloeien.

Carrière

De maagd is van nature een harde werker. Dat betekent echter niet dat je altijd de kansen geboden krijgt die je nodig hebt of die je verdient. Het komende jaar zal je wél worden opgemerkt. Er komen kansen op je pad die je verder kunnen brengen. Vergeet alleen niet om ze ook te grijpen; doe je dit niet, dan zal je komend jaar uiteindelijk toch weer terug raken bij af.

Gezondheid

Je gezondheid is prima. Ondanks dat je zo nu en dan zult merken dat je weer iets gezonder moet eten of meer moet sporten, gaat het verder de goede kant op. Waar je in 2020 meer aandacht aan moet schenken, is hoe je in het leven staat. Passen oude gewoonten nog wel bij je? Neem je voldoende rust? Durf je hulp te vragen als dat nodig is? Zorg ervoor dat je vaker een pas op de plaats maakt en evalueert. Zonder jouw kracht kan de rest ook niet verder.

Weegschaal

Liefde

2020 staat niet zozeer in het teken van de liefde in de traditionele zin van het woord (tussen twee mensen), maar in het teken van liefde voor jezelf. Je voelt steeds vaker dat ook jij er mag zijn. En dat jij het dus ook verdient om aandacht aan te geven. Dit hangt gedeeltelijk samen met ontwikkelingen op het gebied van je gezondheid. Je probeert vaker iets uit waarbij je op een constructieve manier leert ontspannen. Daar heb je veel baat bij. Door deze ontwikkelingen in jezelf merk je dat je omgeving ook steeds meer rekening met je houdt.

Carrière

Er staat geen grootse carrièreswitch voor je in het verschiet. Ook zal je geen extreme knopen doorhakken. De Weegschaal zit namelijk best prima waar hij nu zit. Financieel ga je erop vooruit. Het zal niet heel veel zijn, maar biedt je net de kans die je nodig had. Probeer echter wel een spaarpotje te maken voor het eind van het jaar. Dan staat er een grotere uitgave voor je gepland.

Gezondheid

Doordat je in 2019 merkte dat je niet altijd kunt blijven doorgaan, maak je in 2020 meer ruimte voor jezelf. Daar heeft je fysieke gezondheid ook baat bij. Kijk wel uit voor verleidingen: af en toe smokkelen met iets lekkers mag best, zolang het maar geen nieuwe gewoonte wordt. Dat is een valkuil voor de weegschaal dit jaar, maar ook hier zal je steeds beter leren te kijken naar wat goed voor jou is.

Schorpioen

Liefde

In de liefde gaat het de Schorpioen voor de wind. Singles trekken door hun zelfverzekerdheid nieuwe mensen aan waarmee ze een geweldige tijd beleven. En zit je in een relatie, dan merk je dat alles steeds meer op zijn plek valt. Daarbij maak je meer tijd voor de mensen die er echt toe doen in je leven. Ook omdat je daar meer behoefte aan hebt. Geef er dus vooral aan toe.

Carrière

De Schorpioen weet heel goed waar hij mee bezig is. Dat uit zich in een prettige werkplek en het gevoel echt de juiste weg te hebben gevonden. Halverwege het jaar duikt echter een bijzondere kans voor je op. Durf je in het diepe te springen of hou je liever vast aan het vertrouwde? Aan jou om te ontdekken waar je hart ligt.

Wel een kleine waarschuwing: vertrouw niet op het oordeel van die ene ‘vriend(in)’. Hij of zij is jaloerser dan hij zich voordoet en stuurt je mogelijk expres de verkeerde kant op. Bespreek je twijfels dus alleen met mensen die je echt volledig vertrouwt.

Gezondheid

In 2019 heb je grote stappen gemaakt op het gebied van je gezondheid. Die zet je voort in 2020. Je hebt namelijk meer behoefte aan sporten en bezig zijn met je lijf. Het levert je energie op die je goed kunt gebruiken voor de andere zaken in je leven, zoals je werk, gezin en vrienden. Daarbij zit je komend jaar redelijk goed in je vel. Er zijn weinig bijzonderheden en dat maken het een fijn jaar.

Boogschutter

Liefde

Het jaar zal niet al te makkelijk verlopen. Soms moet je vechten om de connectie te houden met bepaalde mensen en een andere keer is het beter om los te laten. Luister goed naar je intuïtie om te bepalen of deze persoon het waard is. Uiteindelijk zal je wel veel leren van 2020 en enorme vooruitgang boeken op het gebied van je relatie met dierbaren. Neem voldoende tijd voor jezelf om er voor anderen te zijn. Je kunt namelijk niet goed dragen als je zelf niet sterk genoeg bent. Vriendschappen zullen je soms verrassen.

Carrière

Je lijkt langzaam steeds beter je draai te vinden, al ontbreekt er nog iets. Maar wat? Daar ga je komend jaar naar op zoek. Welke kant je uiteindelijk ook op gaat, je zal zien dat als je de knoop hebt doorgehakt, er meer rust en evenwicht in je leven komt. Dat is belangrijk, omdat je plaats zult moeten creëren voor iets anders dat je tijd in beslag gaat nemen.

Waar de volgende stap heen leidt? Dat ontdek je pas in 2020. Waar je vooral rekening mee moet houden is dat je continu bij jezelf blijft kijken of die volgende stap bij je past. Is dat niet zo, wees dan niet bang om soms nee te zeggen. Alles heeft zijn eigen moment.

Gezondheid

Met je gezondheid gaat het eindelijk weer wat beter. Je hebt afgelopen jaren niet altijd even lekker in je vel gezeten, zowel fysiek als mentaal. Daar lijkt meer balans in te komen. In 2020 zal je vooral een mentale slag moeten slaan. Die is niet per se makkelijk, maar levert je uiteindelijk wel veel op. Vergeet niet om je regelmatig even terug te trekken als je daar behoefte aan hebt. Jij bent nu even het belangrijkste, tot het leven je nieuwe kaarten deelt. En als het zover is, zal je merken dat alle puzzelstukjes op zijn plek vallen.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven