Jaarhoroscoop 2019 | Wat staat er voor jou in de sterren?

De jaarhoroscoop biedt je nu al een voorzichtig kijkje in de toekomst. Wat staat je te wachten? Welke maanden zijn onvergetelijk en hoe zit het eigenlijk in de liefde? Lees snel alles over jouw sterrenbeeld!

Jaarhoroscoop 2019

Steenbok

Komend jaar zal vooral bestaan uit leermomenten, lieve Steenbok. Je ontdekt dat bepaalde wegen niet helemaal werken voor jou en dat het tijd is om een andere aanpak te proberen. Het leuke aan 2019 is dat de sterren gunstig staan voor de liefde. Zit je in een relatie, dan zal je die verdiepen. En ben je single, dan bestaat de kans dat je een of meerdere onvergetelijke romances zal meemaken dit jaar.

Kijk uit voor vriendschappen die een negatieve invloed op je hebben. In sommige gevallen is het beter het contact rustig te laten aflopen en daarmee ruimte te maken voor nieuwe mensen. Tegelijkertijd ontdek je dat die ene goede vriend(in) meer met je gemeen heeft dan je altijd dacht. Door dat ene diepgaande gesprek zal je nog beter beseffen welke richting je op wil met je leven.

Gevoel zal een grotere rol spelen dan voorheen. Laat je hart dan ook spreken bij belangrijke beslissingen – máár onthoud dat je de feiten zeker niet mag vergeten. Maak zorgvuldige afwegingen, dan zal je in december terugblikken op een bijzonder jaar waarin je als mens bent gegroeid.

Onvergetelijke maanden: januari, september en december

Waterman

De waterman weet prima wat hij wil gaan doen in 2019. Maar alles lijkt in het honderd te lopen. Dat ene zorgvuldig uitgewerkte plan blijkt toch geen rekening te hebben gehouden met bepaalde obstakels, je werk loopt ook niet helemaal soepel en in de liefde gaat het niet hoe je zou willen.

Halverwege maart besluit je een knoop door te hakken die bepalend is voor de rest van het jaar. Daarmee valt een last van je schouders. Hou rekening met wat weerstand, maar ook met het gevoel van bevrijding wanneer je de keus hebt gemaakt. Dit is de koers die je ook de rest van 2019 zal varen.

In de liefde maak je een paar bijzondere momenten mee, vriendschappen blijken belangrijker dan ooit en op je werk maak je stappen die je eigenlijk (bij nader inzien) veel eerder had moeten nemen. Vergeet echter niet: voor alles is een tijd!

Onvergetelijke maanden: maart, juli en oktober

Vissen

Met de vissen gaat het eigenlijk wel goed dit jaar. Je gezondheid laat soms wat te wensen over en je bent hier en daar nog vermoeid, maar verder loopt het redelijk op rolletjes. Zo hectisch als vorig jaar zal 2019 dan ook niet zijn. Er komen een aantal situaties op je pad waarmee je aan de slag moet, maar je berust je makkelijker.

Dat maakt komend jaar dan ook speciaal. De kalme, nuchtere manier waarop je handelt, biedt namelijk perspectief voor de weg die je bent ingeslagen. Je doelen worden langzaam steeds haalbaarder en je besluit halverwege augustus dat het tijd is voor een heel nieuwe stap. Jij bent aan de beurt, en hoe! Neem de tijd die nodig is voor de kaarten die het leven dit jaar deelt en hou je verstand erbij. Alles komt goed, als je er maar in blijft geloven.

Onvergetelijke maanden: juni, augustus en september

Ram

Ben je klaar voor 2019, lieve Ram? Er komen namelijk een paar uitdagingen aan waar je voldoende innerlijke rust voor moet hebben. Vraag dan ook zeker om hulp wanneer je het even niet meer ziet zitten. En onthoud ook dat wanneer je nu doorzet, je enorme stappen kan zetten. Want er ligt een zakelijke uitdaging voor je in het verschiet, waar mooie kansen uit voortvloeien. De tijd is nu om jezelf dat geluk te gunnen.

Wanneer je op dit gebied de kansen pakt die je aangereikt worden, zullen op andere vlakken in je leven kaarten vanzelf op hun plek vallen. Jij bent nu aan de beurt en daar mag je van gaan genieten. Geef voldoende aandacht aan de mensen die er echt toe doen in je leven, want ze hebben jou net zo nodig als jij hen. Samen sta je sterker en kom je verder. Wanneer je de juiste beslissingen neemt, kan je aan het eind van 2019 terugkijken op een geslaagd jaar. Jij kan dat.

Onvergetelijke maanden: maart, april en juli

Stier

Stilzitten? Het staat niet bepaald in jouw woordenboek, maar dit jaar ook niet in de sterren. Helaas, zou je bijna zeggen, want je dacht je portie wel gehad te hebben. Gelukkig zal komend jaar iets minder hevig zijn. De achtbaan waarin je zit, stopt weliswaar nog niet, maar zal zeker vaart minderen.

Daardoor krijg je tussen de bedrijven door iets meer tijd en ruimte om energie op te doen. Ook jij mag om hulp vragen wanneer je dat nodig hebt. Sterker nog, het is verstandig om dat te doen. Neem af en toe afstand van de zaken die zoveel aandacht vragen en ga even onderuit met een goed boek of lekker niksen.

Richting het eind van de zomer ervaar je eindelijk die zo verdiende rust. De grootste klussen liggen dan achter je en het is tegen die tijd ook hét moment om je te focussen op nieuwe zaken. Een nieuwe fase wellicht? Tegen die tijd vallen de puzzelstukken vanzelf op hun plek.

Onvergetelijke maanden: februari, mei en augustus

Tweeling

Voor de tweeling begint het jaar eigenlijk wel rustig. Je hebt niet direct hele spannende plannen – al brengt die onverwachtse verrassing wel wat bijzonderheden met zich mee. Je hebt vertrouwen en dat scheelt enorm. Doordat je dicht bij jezelf blijft en nuchter omgaat met alles, lijkt het leven een beetje voort te kabbelen.

Waar 2019 je wel enorm zal verrassen, is het gebied van de liefde. Of het nu gaat om onvergetelijke momenten met je partner of nieuwe keuzes, je zal komende zomer niet snel loslaten. Ook omdat uit je keuzes stappen voortvloeien die de rest van het jaar zullen bepalen. Probeer te overleggen met die ene goede vriendin – maar niet te veel: je zal zelf de juiste beslissing moeten maken.

Onvergetelijke maanden: juli, november en december

Kreeft

Met jou lijkt alles wel goed te gaan. Maar is dat ook echt zo? Je staat altijd klaar voor alles en iedereen, maar sta je voldoende klaar voor jezelf? 2019 laat je op meerdere momenten zien dat je niet altijd kunt doorgaan. Soms is het verstandig een pas op de plaats te nemen en echt alleen maar te doen waar jij zin in hebt.

De energie heb je namelijk hard nodig. Niet alleen om toekomstige hindernissen te kunnen nemen, maar ook om je huidige energievoorraad weer een beetje op peil te kunnen brengen. Tip: zoek de zon op. Of het nu in eigen land is of meer richting de evenaar. Even weggaan zal je goeddoen, in meerdere opzichten. Hou je blik bovendien scherp op de toekomst gericht. Je krijgt namelijk ook genoeg moois op je pad.

Onvergetelijke maanden: februari, juni en december

Leeuw

Het afgelopen jaar stond voor jou in het teken van belangrijke veranderingen. Je ging een nieuwe fase in die ook dit jaar nog invloed heeft op je leven en je gevoel. Of je er helemaal blij mee bent? Dat weet je nog niet zo zeker. Wat je wel vast kan meenemen naar 2019 zijn alle levenslessen die je leerde.

Daarmee op zak kan je de uitdagingen die dit jaar voor je in petto heeft beter hebben. Je ontdekt iets over jezelf dat je eigenlijk nog niet goed wist en dat maakt je een rijker mens. Bovendien leer je komend jaar dat het ook goed kan zijn dierbaren te vergeven en een streep te zetten onder wat is gebeurd. Jij en die ene specifieke persoon hebben nog grote stappen te maken. Gun jezelf dat ook.

Onvergetelijke maanden: mei, augustus en oktober

Maagd

Met de maagd gaat het eigenlijk vaak wel goed. Je hebt je zaken goed op orde en anders regel je wel een oplossing. Maar 2019 loopt iets anders dan je gewend bent. Er gebeuren in je leven, zeker in de beginmaanden, een aantal dingen waar je weinig grip op hebt. En dat kan best weleens lastig zijn.

Onthoud echter dat het allemaal uiteindelijk wel goedkomt. Je ziet het misschien niet altijd, maar er liggen bijzondere kansen voor je in het verschiet. Richting het eind van de zomer ontdek je een nieuwe hobby. Deze zal je niet alleen veel plezier opleveren, maar ook nieuwe contacten en wie weet zelfs een hele dierbare vriend(in).

Onvergetelijke maanden: januari, mei en december

Weegschaal

Heb je zin in komend jaar, lieve Weegschaal? Het lijkt erop alsof iets je blokkeert, maar wat? Zoek voor jezelf uit waar jouw grootste obstakels liggen en verander die. Probeer het anders te beanderen of hulp in te schakelen van buitenaf. Soms kan je het niet in je eentje en dat is oké.

2019 heeft namelijk een paar bijzondere momenten voor je in het verschiet. Je verdiept de liefde wanneer je even het thuisfront loslaat (bijvoorbeeld op reis of tijdens die ene speciale vakantie), ontdekt dat vriendschappen soms belangrijker zijn dan je zelf doorhad en gaat vol voor die zakelijke kans. Gun jezelf dat ook: je werkt er hard genoeg voor.

Onvergetelijke maanden: januari, maart en september

Schorpioen

Je lijkt nog steeds een beetje twijfelachtig, lieve Schorpioen. Hoe komt dat? Ben je bang dat je het niet gaat redden wanneer je die ene grote stap waagt? Of zie je andere beren op de weg? Hoe dan ook – zorg dat je ontdekt waar het aan ligt en los het op.

Dit is namelijk het jaar waarop je al langer wachtte, zeker op zakelijk gebied. Op andere vlakken kabbelt het iets meer voort, tot medio augustus. Dan verdienen andere zaken je aandacht ook, dus zorgt dat je voor die tijd alles stevig op de rit hebt staan. Je kan het! Kies iets vaker voor jezelf en pak de kansen die voor je in het verschiet liggen.

Onvergetelijke maanden: april, juni en oktober

Boogschutter

Is het eindelijk zover, lieve Boogschutter? Wordt 2019 dan jouw jaar? Je hebt de afgelopen maanden langzaam toegewerkt naar de nieuwe fase in je leven waar je enorm aan toe bent. Of alles op zijn plek zal vallen, ontdek je in de komende maanden. Maar dat de basis klopt, mag zeker zijn. Je hebt eindelijk meer rust in je lijf en daar was je wel aan toe.

Maart is voor jou heel bijzonder. Je zal dan een stap zetten waarvan je eerder niet dacht dat het mogelijk was. Houd in je achterhoofd waar je vandaan komt om regelmatig te kunnen evalueren hoever je al gekomen bent. En besef dat alles goedkomt.

Onvergetelijke maanden: maart, juli en september

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven