3 manieren om in jezelf te investeren

Vind je het lastig om van jezelf te houden? Zit je momenteel minder lekker in je vel, maar wil je weer vooruit? Dan is het belangrijk om in jezelf te investeren. Dat kan op drie vlakken: fysiek, mentaal en geestelijk. Naast sporten en gezonde voeding kan soms een chirurgische ingreep, zoals een ooglidcorrectie, de overweging waard zijn. Zeker als je regelmatig opmerkingen krijgt dat je er zo vermoeid uit ziet terwijl je er niets aan kan doen. Ook een investering in de vorm van een coach of het lezen van zelfhulpboeken kunnen je helpen. Hoe? Lees snel verder hoe je in jezelf kunt investeren.

Werken aan je lijf

Als je niet lekker in je vel zit, kan het oppakken van een nieuwe sport soms wonderen verrichten. Lekker in beweging zijn is goed voor je lichaam (en geest). Gezonder eten is eveneens belangrijk. Schoonheid komt immers ook van binnenuit. Maar soms zijn er zaken die op de langere termijn dwars blijven zitten, zoals een vermoeide oogopslag, diepe frons of haakneus. Om die reden is het de afgelopen jaren steeds normaler geworden om kleine aanpassingen aan je lichaam te laten doen, zoals de genoemde ooglidcorrectie of een neuscorrectie.

Voor sommige vrouwen helpt het hen om (eindelijk) zelfvertrouwen op te bouwen en hierdoor zekerder in hun schoenen te staan. Laat je bij dergelijke operaties goed voorbereiden op wat je te wachten staat: welke mogelijkheden zijn er, wat is de impact op je gezondheid? Welke risico’s loop je eventueel en hoe lang duurt het herstel? Een goede kliniek spreekt alle stappen met je door en kijkt daarbij hoe realistisch je verwachtingen zijn.

Werken aan je mentale gezondheid

Naarmate je ouder wordt, is de kans groter dat je te maken krijgt met een heftige gebeurtenis. Dit kan een behoorlijke wissel trekken op je veerkracht. Denk aan het verlies van één of beide ouders, een stilgeboorte, echtscheiding, leven met een kind of partner met een (meervoudige) beperking, levensbedreigende ziekte of een onveilige thuissituatie. Dit hoef je gelukkig niet alleen te doen.

Het is steeds gebruikelijker om een coach of psycholoog in te schakelen als je er zelf niet uit komt. Hij of zij kan je helpen de gebeurtenis in perspectief te plaatsen en het op een gezonde manier te verweven in je leven. Een buitenstaander zonder oordeel kan je helpen te groeien vanuit wat je is overkomen en je weer het gevoel van kracht en stabiliteit teruggeven.

Werken aan geestelijke groei

Sommige mensen tellen honderden euro’s neer voor een sjamanistische reis in een zweethut, maar je kunt ook in het klein al veel doen om je mindset te verbeteren. Is ook een stuk goedkoper! Via een leesabonnement kan je genoeg zelfhulpboeken downloaden. Elke dag kort mediteren, een stiltewandeling maken in de natuur en bepaalde zaken uit het verleden leren plaatsen met een familieopstelling – het hoort allemaal tot de mogelijkheden.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven