5 bijzondere interieurtrends voor 2023 uitgelicht

Industrieel, bohemian – de afgelopen jaren waren aan de ene kant strak, robuust en stoer, aan de andere kant zwierig en meer romantisch. Die tegenstellingen zijn dit jaar iets minder prominent op interieurgebied. Je ziet steeds vaker dat overkoepelende trends ook prima samengaan in je woonkamer. Wij zochten de leukste interieurtrends uit!

5 interieurtrends in 2023 die je niet wil missen

Nieuw en tweedehands naast elkaar

Bewustwording en duurzaamheid zijn geen trends meer. We consumeren steeds bewuster en denken vaker aan het milieu. Om die reden zijn pareltjes uit de kringloop zo immens populair: vaak prachtige item die bijna nieuw lijken die je, al dan niet met enige aanpassing, zo naast je nieuwe bank van woonsquare.nl kunt zetten. Oud en nieuw in harmonie – dit is het ultieme voorbeeld van hoe je je huis een heel warme, persoonlijke sfeer kunt geven.

Statement meubels

Hoewel de trends niet per se heel uitgesproken zijn, is er eentje die letterlijk in het oog springt. Statement meubels zijn namelijk populair en kan zelfs de kern van je interieur worden. Een opvallende bank of fauteuil valt nog meer op door de rest rustiger te houden, maar dit jaar mag je ook uitpakken met gedurfde materiaal en kleurkeuzes. Toch blijft het advies om niet overal kleur te gebruiken en eyecatchers neer te zetten, zodat je speciale items de aandacht krijgen die ze verdienen.

Groen, groener, groenst

Misschien hoeft je huis er niet uit te zien als de gemiddelde plantenzaak, maar planten blijven ook dit jaar echt een toevoeging op je interieur. Dit jaar kan je niet zonder de Monstera Monkey Leaf, met extra grote gaten, en de philodendron. Je integreert ze in huis door te kiezen voor potten in natuurlijke kleuren, zoals terra en beige. Op die manier staat er weliswaar een echte eyecatcher, maar dan wel als onderdeel van het geheel.

Minimalisme

Binnen het minimalisme doen de neutrale natuurtinten het heel goed. Mensen verlangen naar rust en dat uit zich in een warm, maar rustig interieur. Ook willen we steeds meer af van de overvolle speelgoedkasten, winnen ecologisch verantwoorde winkels en producten aan populariteit en zie je vaker dat de huiskamer in elk geval op het oog een oase van rust is.

Geverfde plafonds

Deze gewaagde interieurtrend kan echt een verdieping van de sfeer betekenen. Hoge plafonds laat je spreken met een iets donkerdere tint, maar je kan ook de muurkleur doortrekken boven je hoofd. Of wat dacht je van een heel lichte muur en een kleurtje op het plafond? Kijk vooral online voor toffe inspiratie. En kan je niet wachten wat de interieurtrends voor 2024 zijn? Klik dan door en laat je verrassen.

Welke interieurtrend van 2023 past ook helemaal in jouw huiskamer?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Followtheflow – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven