De 4 leukste interieurstijlen van 2023

Elk huis heeft een bepaalde stijl is haar interieur, maar hoe weet je nou welke stijl goed bij jou past? Een interieurstijl kan heel veel identiteit geven aan jouw huis, en een huis creëren waar verschillende ruimtes in balans zijn en elkaar aanvullen. In deze blog lees je meer over verschillende interieurstijlen en welke kenmerken zij met zich meebrengen. Denk hierbij aan een industriële stijl, maar ook de landelijke, Scandinavische en bohemien stijl. Lees verder en ontdek welke stijl het beste bij jou past!

Industriële stijl

Bij een industrieel interieur ligt de nadruk vooral op metalen en robuuste houten elementen. Je kunt een industrieel interieur vaak vergelijken met een oud fabriekspand, en heeft geeft een stoel en robuust gevoel. Mocht je het sterke en stoere randje iets willen afzwakken, dan kun je gebruik maken van een licht getint vloerkleed. Grijs ligt voor de hand, maar ook kleuren kunnen prima. Is je favoriete vloerkleed groen dan zit je bij deze stijl ook helemaal goed! Op deze manier geef je je robuuste interieur toch een zacht en warm tintje. Daarnaast complementeert het mooi met de planten in je huis.

Landelijke stijl

Deze stijl is het meeste te vergelijken met het interieur van oude boerderijen, maar wordt tegenwoordig in vele soorten huizen toegepast. De voornaamste kleuren in een landelijke stijl zijn beige, wit en natuurlijke aardetinten. De accessoires en materialen die mooi in dit interieur passen zijn vaak van hout en grof geweven linnen. Kies voor mooie zachte, kleuren op de muur, gecombineerd met lichte tinten. Houd bijvoorbeeld je vloerkleed beige of kies juist voor een mooi zachtroze kastje.

Scandinavische stijl

Een klassieker en nog steeds erg populaire interieurstijl is de scandinavische interieurstijl. Deze stijl wordt vooral gekenmerkt door zachte contouren, gecombineerd met rustige kleuren en natuurlijke materialen. Denk hierbij aan de kleuren zoals wit, grijs, zwart en houten materialen. Een scandinavische stijl creëert niet alleen rust in jouw kamer, het is ook nog heel stylish en hip anno 2023.

Bohemien stijl

Een bohemien stijl is een stijl die voornamelijk draait om creativiteit. In deze stijl worden verschillende kleuren, vormen en patronen gecombineerd. Dit is daarom ook een stijl die je vaak terugziet in huizen van jonge kunstenaars, en lijkt vooral haar inspiratie te halen uit Marokko en Zuid-Europese landen. In de bohemien stijl liggen de kleuraccenten vooral op aardse kleuren, gecombineerd met metallic accenten. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van textiel, hout en dierenvachtjes.

Na het lezen van dit artikel weet jij welke interieurstijlen momenteel populair zijn. Welke interieurstijl spreekt jou aan?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven