Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Even helemaal anders dan anders: onze lila peuterkamer

Afgelopen herfstvakantie heb ik de peuterkamer onderhanden genomen en helemaal veranderd. Nieuwe verf, nieuwe accessoires en wat nieuwe meubels zorgen voor een heel andere uitstraling. In dit artikel neem ik jullie mee richting het eindresultaat. Kijk je mee? 

Make-over: ik had er zin in

Dat dacht ik toen ik om 7.01 uur mijn kwast in de paarse verf doopte. Een dag later voelde ik de verzuring toeslaan in mijn bovenarmen bij de tweede laag op de muur en gingen mijn gedachten meer richting het iets grovere ‘Waar ben ik aan begonnen!’ Want echt, in vredesnaam: waar was ik aan begonnen? De volledige peuterkamer veranderen tijdens de herfstvakantie? Hét moment dat je in je eentje thuis bent met drie kinderen en sowieso al een vrij strakke planning had staan? Waar zat ik met mijn hoofd…

Maar goed, het is gelukt. Met de kleur lila op de muur, want dat wilden ze graag. Sowieso fijn, twee peuters die eindelijk eens overeenstemming hebben over iets.

De accessoires

Tussen de andere bezigheden in de herfstvakantie door, ging ik op zoek naar mooie accessoires die bij de kamer zouden passen. Ik besloot te gaan voor wit als basiskleur, omdat dit het rustigst zou worden.

Dromenvanger

Al snel bleek een mooie dromenvanger duur en veel van de exemplaren op internet waren niet volledig naar mijn smaak. Eigenlijk had ik de moed al opgegeven, tot ik er tegenaan liep bij de kerstshow van Intratuin Halsteren. Niet alleen in goede staat, maar ook écht mooi. Voor € 16,99 verwisselde hij van eigenaar en had ik weer nieuwe zin in de verbouwing!

Zithoekje met klamboe

Vind je ze niet geweldig? Die leeshoekjes met een klamboe als ‘tent’ in de hoek van de kamer? Jammer alleen dat ze vaak erg duur zijn. Gelukkig kostte dit exemplaar van Jollein nog geen € 40,00 bij Mamaloes Babysjop.

Iets wat ik eigenlijk had ingecalculeerd als simpele taak, bleek echter wel een behoorlijk bittere pil. Er zijn namelijk ontelbaar veel soorten sierkussens, maar vaak ook duur. In elk geval: als je er 5 koopt van een tientje per stuk, kost een leuk hoekje in de kamer je al snel € 100,00 in totaal en dat vond ik te veel van het goede. Gelukkig bleek Leen Bakker een enorm assortiment te hebben. Niet alleen gesorteerd op kleur, maar ook in verschillende maten én in de uitverkoop!

Boekenplankjes

Het had wat voeten in aarde bij de plaatselijke Jysk, maar we kochten hier drie witte schilderijplankjes met de naam Agedrup. Twee daarvan gebruikten we om de boeken op te zetten. Zo hebben Rose en May goed zicht op wat we hebben, hoeven ze niet te kiezen uit een enorme hoeveelheid – zoals voorheen – en kunnen we in de toekomst weer eens wisselen. Bovendien vind ik het ook wel gezellig staan met al die prentenboekje. De andere kwam boven het bed.

Boven het bed

Het andere plankje hangt als gezegd boven het bed. Hierop staan onder andere:

  • Poster met maan en sterren (bij PSIkhouvanjou)
  • Kaarten van Roozje in een lijstje van Ikea
  • Nachtlampje in de vorm van een ster

Haakjes aan de muur

Onverwacht had ik ineens een sterrenthema te pakken – toch met dank aan Pinterest waarschijnlijk. Omdat er al meerdere spullen in de kamer stonden, besloot ik ook haakjes te bestellen bij PSIkhouvanjou in de vorm van een ster.

Dekbedjes voor grote dames

Bij een peuterkamer horen natuurlijk ook extra bijzondere dekbedden. Die haalden we bij SNURK: twee ballerina’s en een kussensloop met kroontje. Die vinden ze misschien wel het mooist van allemaal, omdat – als je eronder ligt – het net is alsof je zelf een echte ballerina bent.

Nieuwe lamp

Tot slot mochten we een nieuwe lamp uitkiezen. Iets wat ik eigenlijk behoorlijk lastig vind, want wat is nu een mooie? Het moest niet te kinderachtig worden, maar ook weer niet te volwassen. Uiteindelijk vond ik deze er wel mooi bij passen: een beetje speels, het licht verspreid zich mooi door de kamer en hij is niet te groot.

Er is dus genoeg gebeurd afgelopen vakantie! Wat vinden jullie van het eindresultaat?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids