Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Inspiratie | 5 originele ideeën voor een kinderfeestje

Als je kind binnenkort jarig is, zal je naast de verjaardag ook een kinderfeestje moeten organiseren. Dat kan elke keer weer een uitdaging zijn: je kind groeit op en vindt dit jaar misschien iets heel anders leuk dan de vorige keer. Daarom helpen we je graag aan inspiratie en delen we in dit artikel vijf leuke activiteiten die je kan doen met de kinderen voor een uniek feestje!

Organiseer een spelletjesmiddag

Organiseer een spelletjesmiddag waar de kinderen tegen elkaar kunnen spelen. Zet verschillende bordspelletjes klaar of zoek leuke spelletjes voor kinderen op internet. Is het mooi weer? Neem de kinderen dan mee naar buiten en speel buiten leuken spelletjes. Deel bijvoorbeeld leuke eenhoorn traktaties uit terwijl ze spelen. Zeker jongere kinderen vinden spelen heerlijk en het zal al snel een gezellig feestje worden, terwijl ze genieten van heerlijke traktaties in feestboxen!

Bakken of koken met kinderen

Als je kind graag helpt in de koken, is een bak- of kookfeestje perfect. Je kan dit voorbereiden door een stapel pannenkoeken te bakken die ze mogen versieren, of heerlijke cupcakes. Maar gourmetten is natuurlijk minstens zo gezellig: iedereen maakt iets wat hij lekker vindt en het is nog lekker ook.

Tip! Versiering mag tijdens een verjaardagsfeestje natuurlijk niet ontbreken. Mooie zilveren ballonnen staan tof, net als kleurrijke slingers en eventueel een bijpassende tafelkleed. 

Film- of seriemarathon 

Voor oudere kinderen kan het lastig zijn om nog echt een verjaardagsfeestje te organiseren. Maar sommige dingen kunnen altijd. Maak het jezelf dus niet te moeilijk en zorg voor voldoende chips, frisdrank en snacks in huis, en geef de tieners het huis een avondje voor zichzelf zodat ze een film- of seriemarathon kunnen doen. Het is uiteraard verstandig om vooraf duidelijke afspraken te maken met je kind. Alternatief is een budget waarmee ze naar de bios kunnen met een groepje.

Een schitterende fotoshoot

Wie houdt er nu niet van herinneringen maken? En wat is er nu leuker dan deze herinneringen later terug te kunnen kijken? Organiseer een leuke fotoshoot en leg het hele kinderfeestje vast. Versier de locatie en maak leuke foto’s die later opgeslagen kunnen worden als aandenken aan het unieke verjaardagsfeest. Dit zorgt voor een onvergetelijke activiteit en een mooie collectie foto’s die de kinderen altijd zullen koesteren.

Lekker zingen met karaoke

Organiseer een karaoke-competitie tijdens het verjaardagsfeestje. Laat de kinderen hun zangtalenten tonen door leuke kinderliedjes te zingen. Dit zorgt voor een gezellige en leuke activiteit waar kinderen elkaar kunnen uitdagen en waar ze kunnen lachen en zingen tot ze buiten adem zijn. Maak de activiteit nog leuker door de locatie te versieren en met lekkere traktaties. 

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Ground Picture – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids