Inspiratie | 5 spirituele, bijzondere kraamcadeaus

Ben je spiritueel en vind je het fijn een kraamcadeau te geven dat iets goeds doet voor de energie van het pasgeboren kindje? Dan zijn deze spirituele kraamcadeaus heel mooi om te geven.

Spirituele kraamcadeaus

Dromenvanger

Traditioneel werden dromenvangers gebruikt door de Ojibweg, een indianenstam uit Noord-Amerika. Zij hingen deze prachtige ‘webben’ boven de wiegjes van hun kinderen om slechte dromen te vangen, zodat ze fijn zouden slapen. Het is dus symbolisch gezien een heel mooi kraamcadeau om te geven (en eventueel zelf te maken). Je kan de kleur eventueel afstemmen op het element dat behoort bij het sterrenbeeld van de baby.

Geboortehoroscoop of karakterbeschrijving

Het is leuk om een geboortehoroscoop te laten maken van een kindje. Hieruit komen zijn karaktereigenschappen naar voren, zoals die in de sterren geschreven staan althans. Dat kan een horoscoop zijn die gemaakt wordt door een astrologe, op basis van je geboortedatum, -tijd en -plaats. Maar je hebt ze ook die gemaakt zijn met de Nine Ki Starmethode (uit China): een karakteranalyse op basis van je geboortedatum, met je goede en kwetsbaardere eigenschappen. Deze vind je bijvoorbeeld bij Eenkijkjeinjezelf.nl.

Kristallen

Elke maand heeft zijn eigen bijpassende geboortesteen. Bij maart past bijvoorbeeld aquamarijn, de robijn bij juli en geel topaas kies je voor een baby die geboren is in november. Daarnaast kun je ook losse kristallen en edelstenen kopen voor positieve energie. Maansteen en amethist zijn erg populair. Die eerste vanwege de werking op je intuïtie, de tweede zuivert en brengt ontspanning en harmonie.

Charlotte, edelsteenkundige: ‘Rozekwarts helpt baby’s de overstap van de etherische wereld naar het aardse te versoepelen. Daarom is het perfect voor in de babykamer. Seleniet is heilzaam voor huilbaby’s: de engelenenergie van deze zogeheten engelensteen is bekend bij baby’s en geeft een vertrouwd gevoel. Welke je ook kiest, een steen met zachte trilling is het belangrijkste. Ga voor advies naar een echte speciaalzaak.’

Ster cadeau

Wat is nu mooier om het leven van de pasgeboren baby te vereeuwigen met een persoonlijke ster? Je kan deze tegenwoordig online kopen en cadeau doen aan het kleintje.

Zoutlamp

Zoutlampen hebben de bijzondere eigenschap dat ze de lucht filteren. Ze zouden bijvoorbeeld de straling van smartphones en laptops neutraliseren. Ook trekken ze stofdeeltjes aan, vind je in veel artikelen online. Dit is echter niet wetenschappelijk bewezen. Maar of je hier nu wel of niet in gelooft, feit blijft dat een zoutlamp heel mooi staat in de babykamer en dat het zachte licht heel fijn is voor een pasgeboren kindje.

Welk spirituele kraamcadeau spreekt jou het meest aan?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

5 gedachten over “Inspiratie | 5 spirituele, bijzondere kraamcadeaus

  1. Ik zou gaan voor een geboortehoroscoop. Ik ben wel een tikje spiritueel dus deze cadeaus spreken mij wel aan, mits de ouders het ook leuk vinden.

  2. Leuk allemaal en eens wat anders. Ik heb eens een ster gegeven als kraamcadeau, dat viel erg in de smaak. En wat mooi in dit lijstje zou passen, de superlieve boeddha-knuffels van My First Buddha. Die heb ik ook wel eens gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven