Incontinentie na zwangerschap: hoe zorg je voor jezelf in deze nieuwe fase?

Een zwangerschap vergt veel van je lichaam. In de negen bijzondere maanden kom je aan in gewicht, maar in de loop van de tijd zorgt het hormoon relaxine er ook voor dat je botten wat weker worden. En dat is ook helemaal niet zo gek, aangezien je een klein mensje ter wereld gaat zetten. Hierdoor is het belangrijker dan ooit om juist na de zwangerschap lief te zijn voor jezelf. Dit betekent dat je voldoende moet drinken, goed moet eten en natuurlijk ook goed aan het herstel van je lichaam moet werken. Dit kan met producten van het merk Tena lady, maar het is ook belangrijk om mogelijke klachten in de toekomst te voorkomen. Hoe je dat het beste kunt doen, lees je hier.

Zet het herstel van je lichaam na de zwangerschap op de eerste plaats

In het vierde trimester – maar ook de tijd daarna – is het herstel van je lichaam prioriteit. Je kunt daarbij denken aan het innemen van de nodige voedingsstoffen met de producten van het merk Nutridrink. Maar in de loop van de tijd kun je ook alvast een klein wandelingetje maken of wat lichte grondoefeningen doen. Op deze manier geef je het herstel een aanzienlijke boost en voel je je weer wat beter in je vel. 

Ga aan de slag met handige bekkenbodemoefeningen om het herstel te bevorderen

Wist je dat er een aantal bekkenbodemoefeningen zijn waar je mee aan de slag kunt gaan? Deze oefeningen kun je erg makkelijk uitvoeren op bijvoorbeeld de bank of als je even in bed ligt. Bouw deze oefeningen gelijkmatig op en loop dus niet te hard van stapel. Gedurende de bevalling heeft je lichaam immers aardig wat te verduren gekregen en blijft het nemen van voldoende rust altijd erg belangrijk. Probeer daar dus altijd een mooie balans in te vinden.

Laat een goede check uitvoeren bij een bekkenbodemtherapeut

Er zijn dus een aantal oefeningen die je thuis uit kunt voeren. Maar het is altijd aan te raden om ook even een afspraak in te plannen bij de bekkenbodemtherapeut. Een specialist bekijkt uitgebreid je herstel en kan een passende behandeling bieden waar dit nodig is. Ook ontvang je verschillende handige en betrouwbare tips om je herstel te bevorderen. En daar pluk je meteen de vruchten van. Ga je binnenkort al een keer aan de slag met deze handige tips?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Kmpzzz – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven