4 zaken die je altijd in huis moeten hebben met een schoolgaand kind

Hoe gezellig het ook is om je kind veel om je heen te hebben, als moeder is het uiteindelijk ook wel een opluchting als ze naar school gaan en daar door anderen beziggehouden worden. Maar iedere fase komt met zijn eigen uitdagingen. Een kind dat naar school gaat en een puberende tiener zijn nog niet zo onafhankelijk dat ze al hun boontjes zelf kunnen doppen. Daar heb jij nog steeds een verantwoordelijkheid in. Daarom bespreken we hier vier zaken die je altijd in huis moet hebben als je een schoolgaand kind of zelfs een puberende tiener in huis hebt.

Printer

Schoolgaande kinderen moeten werkstukken maken, zeker als ze op de middelbare school zitten. Die moeten doorgaans nog fysiek ingeleverd worden, zodat je leraar ze niet zelf hoeft af te drukken voordat hij kan gaan strepen. Voor het huiswerk van je kind is dus het zeer wenselijk dat er thuis een goede printer tot zijn of haar beschikking staat. Uiteraard is het daarmee ook wenselijk om altijd printerinkt en A4-papier in huis te hebben, zodat je niet met een boze en gestreste tiener te maken krijgt die weer tot aan de deadline heeft gewacht en er dan achter komt dat hij of zijn het werkstuk niet kan printen. Koop een handige Brother printer die automatisch dubbelzijdig kan printen om het papierverbruik te verminderen.

Bindmogelijkheden

Op het moment dat het werkstuk uit de printer komt rollen, is het natuurlijk nog niet klaar om ingeleverd te worden. De A4-tjes moeten eerst nog netjes samengebonden worden om een presentabel werkstuk in te kunnen leveren. Een paperclip is daarvoor niet de meest chique oplossing. Een nietje ook niet, maar dat houdt de papieren in ieder geval beter bij elkaar voor de leraar. Idealiter zijn er mapjes voorhanden en een perforator om ervoor te zorgen dat het werkstuk netjes in dat mapje gestoken kan worden. Zorg dus voor een werkende nietmachine met een voorraad nietjes, en het liefst ook plastic mapjes en een goed functionerende perforator.

Paracetamol

Het is niet ongewoon voor schoolgaande kinderen om ’s ochtends te claimen dat ze zich niet lekker voelen en niet naar school willen. Soms is er ook echt wat aan de hand, maar vaak wordt er van het minste of geringste ongemakje gebruikgemaakt om een excuus te hebben om thuis te blijven. Om ze als moeder dan niet het gevoel te geven dat je niet gelooft dat ze ergens last van hebben, kun je ze aanraden om twee paracetamolletjes te nemen en gewoon naar school te gaan. Maar dan moet je die natuurlijk wel op voorraad hebben. Overigens komen ze ook van pas als je kind thuiskomt met zware hoofdpijn, want eerlijk is eerlijk: met hoofdpijn is het moeilijk concentreren bij het studeren.

Deodorant

Pubers maken lichamelijk van alles door. Eén van die ontwikkelingen is okselhaar en okselzweet. Daarom is het noodzakelijk om altijd deodorant in huis te hebben. Niet alleen wil je kind zelf waarschijnlijk niet stinkend naar school, maar jij wil natuurlijk ook niet dat jouw kind de reputatie krijgt dat hij of zij stinkt naar okselzweet. Want de kans bestaat dat je kind het zelf niet merkt dat hij of zij stinkt. Net zoals dat je in veel gevallen ook zelf niet kunt ruiken dat je adem stinkt. Als je er niet specifiek op let, merk je het waarschijnlijk ook niet. Zorg dus voor deodorant er herinner je kind eraan het ook te gebruiken.

Dit is natuurlijk nog maar een kleine selectie van wat je daadwerkelijk allemaal in huis moet hebben. Zo moet er natuurlijk ook altijd ontbijt en lunch beschikbaar zijn voor je schoolgaande kind, moeten fietsbanden geplakt worden en OV-chipkaarten bijgevuld worden. Het valt niet mee om mama te zijn!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven