Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

De ideale Moederdag: hoop versus realiteit…

De ideale Moederdag… Voor iedereen ziet die er natuurlijk anders uit, maar ik kan er best een beeld bij bedenken. Ik ben natuurlijk ook benieuwd hoe jullie perfecte Moederdag eruit ziet. Laat je het me weten in de reacties?

Disclaimer: neem een snufje zout en lees dit met een knipoog!

Hoop en realiteit: bestaat de ideale Moederdag?

Voor mij niet. En dat is niet erg, maar het levert wel een compleet andere dag op dan die jij misschien in je hoofd had zitten!

Uitslapen?

Hoop

Heerlijk rozig open ik mijn ogen en zie op mijn telefoon dat het half 10 is. Ik rek me uit en adem diep in. Zodra ik de rolgordijnen omhoog trek, schijnt het zonnetje al lekker in de tuin. De lucht is strakblauw en een koolmeespaartje danst om elkaar heen in onze sering. Genietend kijk ik naar buiten. Zo mag elke dag wel beginnen!

Realiteit

Rose en May hebben een ingebouwde wekker die zonder uitzondering afgaat rond een uurtje of zes. Mochten we niet vlot genoeg reageren dan hopt peuter Rose zonder genade uit bed en stampvoet richting onze kamer. Met een knal slaat de deur open (zoals beruchte cowboys in oude Westernfilms de plaatselijke saloon kwamen overvallen) en met een aanloop springt ze tussen ons in. ‘Ik moet plassen jommes!’

Heerlijk tot rust komen?

Hoop

Op mijn ideale Moederdag zou ik graag ‘zen‘ aan de dag beginnen. Het lichaam van boeddha heb ik al, nu nog de innerlijke rust – dat idee 😉 Alle stramme spieren rekken en mijn hoofd leegmaken. Zorgen dat ik niet start met een ochtendhumeur. Kortom, even een flinke downward dog tegen de dag aangooien.

Realiteit

Drie meisjes betekent ook dat de ochtenden niet baden in een oase van rust. Ze kletsen de oren van je hoofd zodra je opstaat. Alleen May lijkt mijn behoefte aan rust te erkennen, maar die kalmte wordt letterlijk overstemd door haar zussen. Ook een downward dog voor de gelegenheid erkennen ze niet als manier om tot rust te komen. In tegendeel: ze springen op je rug, zien je als poortje of gaan aan je benen hangen. Allesbehalve inner peace dus.

Lekker aanrommelen en tutten?

Hoop

Ik doe dit eigenlijk te weinig, maar Moederdag zou de ideale gelegenheid zijn: beginnen met een maskertje voor mijn gezicht en haren, uitgebreid douchen en insmeren met bodylotion en gezichtscrème. En dan op bed zitten, onderuit gezakt in de kussens – wachtend op mijn ontbijt.

Realiteit

Tja… Als ik eens een pot crème onbeheerd laat staan, smeren ze zich in van top tot teen. Mijn heerlijk ruikende douchegel wordt met enige regelmaat compleet leeg geknepen. En heb ik eens een masker op dan willen ze ook of gaan erin zitten prikken met hun kleine vingertjes.

Ontbijt op bed?

Hoop

Na mijn relaxte begin van de dag zit ik er klaar voor. Ro en de kinderen komen lekker bij me zitten en zetten een vol dienblad op mijn schoot: ovenverse croissantjes, gevuld met ham, kaas en een tipje mosterd, een schaaltje aardbeien en versgeperste jus, ontdaan van alle vezeltjes! Glimlachend bedank ik hen.

Realiteit

Even los van de kruimels op en onder je dekbed, is het nog maar de vraag of zo’n ontbijt hier überhaupt aankomt. Voor Ro de trap op is, hebben de jongste twee dames ongetwijfeld al een croissantje gekaapt om zelf op te eten. En anders de aardbeien wel. Het restje dat boven aankomt, leidt tot puppyogen en de vraag: ‘Mag ik ook een hapje, mama?’

Lekker lezen?

Hoop

Omdat het Moederdag is, koester ik toch de hoop op een klein beetje me-time. In dat heerlijke zonnetje waar ik mee opstond lezen in een spannend boek. Of relaxen met een stapel tijdschriften. Zo’n moment waarna je herboren opstaat, vol energie om lekker met de kinderen te gaan bellenblazen en stoepkrijten.

Realiteit

Zodra kinderen hun moeder (eigenlijk ouders) in het vizier krijgen en doorhebben dat ze feitelijk niks doen, komen ze bovenop je zitten. Ze willen met je spelen, iets dringends vertellen of zand over de bladzijden gooien. Wanneer papa ze meeneemt, blijven ze liever bij mama (zoals dat ook andersom is) en al snel leg je je leesvoer aan de kant. Ain’t gonna happen!

Conclusie: de ideale Moederdag bestaat niet

Nee, niet zoals ik hem in gedachten heb. We staan aanstaande zondag waarschijnlijk gewoon op voor de zon ook maar enigszins heeft kunnen schijnen in onze achtertuin, ik maak de croissants zelf, pers het sap en zeef het tot ieder vezeltje verdwenen is. Daarna beginnen we aan onze dag en gaat alles zoals het elke dag gaat. Als ze Moederdag überhaupt onthouden hebben (true story!)…

Maar weet je… Ik mag weleens mopperen op het gebrek aan tijd voor mezelf en die boekenkast die mijn naam regelmatig tevergeefs roept in het voorbij wandelen, ik ben misschien niet zen bij het opstaan en al helemaal niet ontdaan van ochtendhumeur, maar ik word dagelijks omringd door drie lieve meisjes – onze eigenzinnige, energieke, hongerige en hilarische dochters. En als ik eerlijk ben, is dat voor mij eigenlijk de échte essentie van een ideale Moederdag.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, Foxys Forest Manufacture – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids