Huisje, Boompje, Baby: hoe is het nu met?

Wat doe je als je smoorverliefd bent op een andere vrouw en je wil graag een kindje? Mandy en Sharon nemen jullie mee tijdens hun bijzondere zoektocht naar hun Huisje, Boompje, Baby!

Update

Het is inmiddels alweer een jaar geleden dat we onze laatste blog schreven (sorry daarvoor!), het is dus de hoogste tijd voor een update! Om het geheugen nog eens op te frissen: vorig jaar zomer hebben wij kennis gemaakt met een van de heren die gereageerd heeft op onze oproep. Na de eerste date, hadden we er een allemaal een heel goed gevoel aan over gehouden en al snel wilden we een tweede date plannen…

Dat goede gevoel hielden we vast. Een tweede date stond dan ook al snel gepland in onze agenda’s. En de derde, vierde, vijfde en zesde ook! Inmiddels zijn we de tel kwijtgeraakt, want we hebben elkaar het afgelopen jaar ontzettend goed leren kennen. We kunnen ook niet wachten om hem aan jullie voor te stellen!

Match made in heaven

Dat er zoveel reacties zijn geweest op ons verhaal was al overweldigend. Maar dat er dan ook nog iemand tussen zou zitten, waarmee het zo ontzettend goed zou klikken is niet te bevatten. Een match made in heaven.

Met zijn goedkeuring stellen we Miquell aan jullie voor.

Miquell, rechts op de foto, is onze match! Samen met zijn vriend Tristan, links op de foto, hond Jebba en parkiet Hugo woont hij samen. Gezelligheidsdieren zijn het! Want we hebben al aardig wat middagen en avonden samen gespendeerd, waarvan er niet eentje saai was. Miquell zingt, rijdt paard (en traint ze) en zit naast zijn baan geen moment stil. We hebben hem leren kennen als een spontane, vrolijke en ook nog eens sociale man. En zoals Tristan ooit zei: “Er zouden wel tien Miquell’s op de wereld mogen rondlopen, hij heeft zo’n groot hart”. Dat kunnen we natuurlijk alleen maar beamen.

Tot op de dag vandaag staan we alle vier achter de keuze ‘voor elkaar’ en zijn we vooral ontzettend blij over hoe de afgelopen maanden zijn gelopen. In een van onze vorige blogs schreven we al dat er zakelijk ook het een en ander geregeld moet worden, om onze verwachtingen van en naar elkaar vast te leggen.

Donorcontract: check!

In Utrecht hebben we bij een mediator een donorcontract op laten stellen. Een onafhankelijke partij die contracten als deze officieel kan vastleggen. Samen met de mediator zijn we begin dit jaar om de tafel gegaan en hebben we al onze wensen en verwachtingen vastgelegd. Ook die van Miquell. Allerlei zaken komen ter sprake:

Hoe vaak gaan we elkaar minimaal zien per jaar? Hoe gaat ons kindje Miquell in de toekomst noemen? En hoe zit dat financieel?

Gelukkig hadden we onze verwachtingen al goed op elkaar afgestemd en konden we het zakelijke gedeelte snel afvinken van ons lijstje. Dus, op naar de volgende stap!

De volgende stap

Toen we zeker wisten dat we met elkaar dit avontuur aan wilden gaan, hadden we toch stiekem een soort planning in ons hoofd. Vorig jaar augustus hebben we ons partnerschap geregistreerd en zijn we de maand september op vakantie geweest. Oktober en november hebben we gebruikt om Miquell en Tristan nog wat beter te leren kennen. December was de maand waarin we de volgende stap wilden gaan zetten… En hoe goed we elkaar inmiddels al kenden, dat was toch een beetje spannend.

Omdat we met Miquell in goed contact zijn, hoefden we niet naar een kliniek of ziekenhuis om de inseminatie plaats te laten vinden. Dat konden we ‘gewoon’ thuis doen. Maar je kunt je voorstellen dat een eerste keer dus behoorlijk onwennig aanvoelde!

Hoe we dat hebben ervaren, vertellen we in onze volgende blog!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Mandy en Sharon

Wij zijn Mandy (32) en Sharon (28) en wonen al een hele tijd gelukkig (en nog steeds smoorverliefd) samen in de regio Rotterdam. Samen met onze twee katten, Pepa en Jaxx is ons leven bijna compleet. We missen alleen nog de enorm gewenste gezinsuitbreiding die het plaatje compleet maakt! In de serie Huisje, Boompje, Baby nemen we jullie mee op onze zoektocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven